TBMM'de Erdoğan ve Bahçeli'yi tedirgin edecek dikkat çeken iki kare!

TBMM'de Erdoğan ve Bahçeli'yi tedirgin edecek dikkat çeken iki kare!

TBMM'de Erdoğan ve Bahçeli'yi tedirgin edece... Başkanlık sistemine hayır diyeceğini açıklayarak MHP Genel Başkan Yardımcılığından İstifa eden Atila Kaya’nın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yazdığı mektup ülkücüler tarafından paylaşım rekoru kırdı. TBMM Genel Kurulu'nda...

Başkanlık sistemine hayır diyeceğini açıklayarak MHP Genel Başkan Yardımcılığından İstifa eden Atila Kaya’nın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yazdığı mektup ülkücüler tarafından paylaşım rekoru kırdı. TBMM Genel Kurulu'nda bugün başlayan Anayasa değişikliği üzerine yağılan görüşmeler sırasında MHP'li Atila Kaya'nın yer aldığı bir kare dikkat çekti.

Fotoğrafta, genel başkanlığa aday olduğu ve başkanlık anayasasına 'Hayır' diyeceğini açıkladığı için partisinden ihraç edilen Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ ve yine  başkanlık anayasasına itiraz ederek Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden MHP İstanbul Milletvekili Atila Kaya aynı karede yer alıyor.

Ancak o karede dikkat çeken bir diğer isim de MHP'nin Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Şefkat Çetin... MHP'nin önemli isimleirnden Şefkat Çetin'i genel kuruldaki görüşmeler sırasında partiden ihraç edilen Ümit Özdağ ve bir kaç gün önce anayasaya değişikliğine 'Hayır' dediği için genel başkan yardımcılığı görevinden istifa eden Atila Kaya ile yan yana oturması, ülkücü tabanda "Şefkat Çetin Bahçeli'ye mesaj mı verdi" yorumlarına neden oldu.

c1v36rrwgae2let.jpg

MHP TABANI TEYAKKUZA GEÇTİ

Öte yandan MHP tabanı da başkanlık anayasası konusunda milletvekillerinin 'Hayır' oyu kullanması yönünde baskı oluşturmak için harekete geçti.

Antalya Barosu’nun başkanlığını iki dönem yapan ülkücü hareketin önemli isimlerinden Alper Tunga Bacanlı, anayasa değişikliği paketinin meclis genel kuruluna geldiği gün MHP milletvekillerine seslenerek çok önemli bir çağrı yaptı.
 
Bacanlı, “Hepimiz Türk milliyetçisi ve ülkücüyüz'' ifadelerini kullandığı açıklamasında “Bugün çocuklarımızın yüzüne nasıl bakabiliyorsak, yarın da, nasip olursa, torunlarımızın gözlerine onurla bakacağız.'' dedi ve sordu: “Peki ya siz?'' diye sordu.
 
İşte Bacanlı’nın o çağrısı…

ekran_resmi_2017-01-09_16.35.42.png
 
MHP Milletvekillerine Çağrımdır!
 
Ülkemiz küresel güçlerin saldırısı altında tarihi bir süreçten geçmektedir. 15 Temmuz alçaklığı ve sonrasında süregelen dehşet verici terör olayları fırsat bilinerek Türkiye rejim değişikliğine sürüklenmektedir. AKP’nin Anayasa değişiklik talebine hayır diyenler sağcı ise FETÖ’cü, solcu ise PKK’lı olmakla suçlanmaktadır. Kurulmak olan sistemin dünyada örneği yoktur. Yasama ve yargı tamamen tek bir kişiye bağlanmaktadır. Kişi hak ve özgürlüklerinin teminat altına alınmadığı ve kuvvetler ayrılığı prensibinin olmadığı bir belgeye anayasa denemez. Bu düzenleme bizi 200 sene geriye götürecektir.
 
Parti içerisinde görüş ayrılıklarımız olabilir. Ancak hepimiz Türk milliyetçisi ve ülkücüyüz. Gazi Mustafa Kemal ve cennetmekan Başbuğ Alparslan Türkeş’in çizdiği yol yolumuzdur. Bu zamana kadar her platformda ifade ettiğimiz gibi bu sistem ülkeyi böler, karanlığa gömer ve MHP’yi tarih sahnesinden siler. İster başkanlık, ister partili cumhurbaşkanlığı olsun açıkça karşı duracağız. Bugün çocuklarımızın yüzüne nasıl bakabiliyorsak, yarın da, nasip olursa, torunlarımızın gözlerine onurla bakacağız. Peki ya siz?

MHP'Lİ VEKİLLERE MARKAJ

MHP tabanı, sosyal meday üzerinden de MHP'li vekillerin iletişim bilgilerini paylaşarak genel merkezin değişikliğe destek kararının tabanda yarattığı rahatsızlığı iletmeleri için kampanya başlatıldı.

c1wldmfxeaannsr.jpg

ÜLKÜCÜLERİN DİKKAT ÇEKTİĞİ KARE

Öte yandan gün içinde TBMM'deki genel kurul sırasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve yardımcılarının yüz ifadelerine dikkat çekildi.

"TBMM'de Erdoğan ve Bahçeli'yi tedirgin edecek dikkat çeken iki kare!" haberi, 09 Ocak 2017 tarihinde yazılmıştır. 09 Ocak 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan TBMM'de Erdoğan ve Bahçeli'yi tedirgin edecek dikkat çeken iki kare! haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. TBMM'de Erdoğan ve Bahçeli'yi tedirgin edecek dikkat çeken iki kare! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:47 Sadettin Saran açıkladı: Göreve gelirsek Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız
  2. 05:35 Başkentte ucuz alışverişin adresi! Markette fiyatlar artarken orada düşüyor
  3. 05:31 Otomobillerde Nisan ayı kampanyasını başlattı! Bu listeye bakmadan karar vermeyin
  4. 05:29 Hyundai fiyatlamalarını güncelledi! Türkiye'nin en ucuz aracıydı
  5. 05:27 Bakan Şimşek para politikaları hakkında konuştu: Harcamalarda kesintiye gideceğiz
  6. 05:25 Tesla'dan Türkiye'ye özel ucuz model sunuldu: Tek motorlu Model Y satışta
  7. 05:17 Tesla'dan Türk müşterilere müjde geldi: Model Y'ye özel 1,3 milyon lira indirim sunuyorlar
  8. 05:15 AYM'den ek vergi kararı verildi: 75 bin mükellef bunu bekliyordu
  9. 05:11 Mehmet Şimşek'e 'yerel halk' tepkisi: Sömürge valisi böyle konuşur
  10. 05:08 Zamanaşımına uğrayan hesaplarda önemli değişiklik yapılacak
  11. 05:02 CHP’den Et ve Süt Kurumu'na tepki geldi: Zam geri alınmalı
  12. 04:59 Merkez Bankası'nın rezervlerinde artış gözlemlendi
  13. 04:57 Tüketici kredilerinde artış gözlemlendi
  14. 04:54 Kafe ve restoranlardaki fahiş fiyat boykotuna ticaret odasından tepki geldi
  15. 04:52 Ekvador'da son 2 günde 2 belediye başkanı suç çeteleri tarafından öldürüldü
  16. 04:48 Ünlü oyuncu sette kaza geçirdi: Chris Pratt film setinde ayağını yaraladı
  17. 04:46 AB yetkilisinden Trump’a yanıt geldi: Putin'den korkmayın
  18. 04:43 İspanyol bakan uluslararası topluma seslendi: Gazze'ye odaklanın!
  19. 04:41 MB açıklamasından sonra planlar değişti! Temmuz zamları ne kadar olacak?
  20. 04:39 Türkiye'de eğitim gören yabancı öğrenci sayısı belli oldu: işte o rakamlar
Politika Haberleri