'Terörle mücadeleyi başka bir zemine geçirmek zorunda kaldık'

'Terörle mücadeleyi başka bir zemine geçirmek zorunda kaldık'

'Terörle mücadeleyi başka bir zemine geçirme... AKP Merkez Yürütme Kurulu toplantısı sona erdi. Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında AKP Genel Merkezi'nde, basına kapalı düzenlenen toplantı, yaklaşık 2 saat sürdü. Toplantının ardından Parti Sözcüsü Yasin Aktay...

AKP Merkez Yürütme Kurulu toplantısı sona erdi. Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında AKP Genel Merkezi'nde, basına kapalı düzenlenen toplantı, yaklaşık 2 saat sürdü. Toplantının ardından Parti Sözcüsü Yasin Aktay kameraların karşısına geçti. 

Yasin Aktay'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Terörle mücadelenin yürütüldüğü Güneydoğu bölgemiz özelinde yapılabilecek çalışmaları değerlendirdik. Terörle mücadele Türkiye'nin önemli bir olayı. Bunun yol açabileceği bir takım kırılganlıklar cereyan ediyor. Biz toplum olarak bir bütünüz. Türkiye'yi bir bütün olarak tutmak noktasında sorumluluk sahibiyiz. Bunlar çerçevesinde yürütülecek bir takım faaliyetler var. 

Ülkemizin Kürtlerle ilgili sorunu konusunda Ak Parti hükümeti elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştı. Çözüm sürecinin sonunda terör örgütü bu süreci suistimal etti. AK Parti hükümeti başka bir sürece geçmek zorunda kalmıştır. Terörle mücadeleyi başka bir zemine geçirmek zorunda kaldık. 

Çözüm süreci katedilmemiş olsaydı, bugün terörle mücadelede bu kadar başarılı olmazdık. Bölge halkı samimiyetimizi gördü. Ancak bundan sonra büyük bir operasyon yapıldığı zaman bunu bir ameliyat olarak düşünebilirsiniz. Yan etkilerini hesaba katmak zorunda kalıyorsunuz. Terörle mücadelede ne yazık ki karşımızda yedi düvel tarafından desteklenen, gözünü kan bürümüş, Kürt halkına zerre kadar faydası olmayan bir örgüt var. Bu örgüt kendi amaçlarını gerçekleştirebilmek için çocuk yaşta insanları dağa kaldırmaktadır. Çocuk haklarını savunan kuruluşların yeterince ilgilenmedikleri önemli bir husustur bu. Onların gelecekleri üzerinden pervasızca bir mücadele yürütülmektedir. Çocukları nasıl kurtarabiliriz, bu da bizim sorunumuz. Terör örgütü şimdiye kadar önemli bir mazeret kullanıyordu, Kürtler inkar ediliyordu ama bugün öyle bir ortam olmadığına bölge halkı şahit. Operasyonların yol açtığı bir takım komplikasyonlar, tahrip edilen şehirlerin onarılması yönünde çalışmalara ihtiyaç var. Ekonomik durumu bozulan, göç etmek zorunda kalan insanlar var. Uzun vadede bu insanların rehabilitasyonu yönünde çok kapsamlı bir takım çalışmalara ihtiyaç var. 

Şu anda mecbur kalmış olduğumuz, 10 aydır devam etmekte olan operasyonun yan etkilerini gidermek yönünde bir toplumsal restorasyon sürecini yaşayacağız. Birçok bakanlık nezdinde önemli bir koordinasyon gerektiren bir süreçtir. Sürekli olarak duyarlı olmamız gereken bir süreç olacaktır. 

"'Terörle mücadeleyi başka bir zemine geçirmek zorunda kaldık'" haberi, 30 Mayıs 2016 tarihinde yazılmıştır. 30 Mayıs 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan 'Terörle mücadeleyi başka bir zemine geçirmek zorunda kaldık' haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Terörle mücadeleyi başka bir zemine geçirmek zorunda kaldık' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:51 Belarus Lideri: Rusya-Ukrayna Barışı İçin İstanbul Anlaşması Önemli
  2. 15:45 Enerji Dönüşümünde Batarya Teknolojilerinin Yükselişi: IEA Raporu
  3. 15:43 Sokak Köpeğinin Saldırısında Yaralanan Genç Kızın Ayağı Kırıldı
  4. 15:32 Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: Ermenistan'ın İntikamcı Eğilimleri Endişe Verici
  5. 15:29 EURO 2024: Almanya'da Heyecan Dorukta!
  6. 15:25 Tavuk Etinde Fiyat Patlaması: Tedarik Sıkıntısı İstanbul'u Vuruyor
  7. 15:22 Gümrükte Terk Edilen Michael Jordan İmzalı Spor Ayakkabılar İhaleyle Satışa Çıktı
  8. 15:18 Mescid-i Aksa'ya Sabah Baskını: Gerilim Tırmanıyor
  9. 15:14 Sergio Oliveira'nın Galatasaray Macerası: Tartışma ve Beklentilerin Altında Performans
  10. 15:11 Merkez Bankası Faizi Sabit Tuttu: Nakit Avans ve Kredi Kartı Faizleri Ne Olacak?
  11. 15:10 Japonya'da Dolar Karşısında Yen Değer Kaybı Endişesi: Yetkililerden Uyarı ve Hazırlık Sinyali
  12. 15:07 Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Fahiş Fiyatlarla Mücadelede Kararlılık Artıyor
  13. 15:05 Gönül Dağı Setinde Taciz Skandalı: Mahkeme Kararı Açıklandı!
  14. 15:03 Dondurma Kaşığı İle Çikolatalı Kurabiye Tarifi!
  15. 14:57 Saç Derisi Sorunlarına Doğal Çözümler: Sağlıklı Saçlar İçin Yöntemler!
  16. 14:56 Bu 5 Şehir Tehlikede! Meteoroloji İki Gün Boyunca Uyardı: Tehlikeli Hava Durumu Kapıda!
  17. 14:54 Beyaz Eşya Seçimi Kabusa Dönmesin! Yeni Evlenecekler Dikkatli Olsun!
  18. 14:53 Kayıp Klimt Tablosu: Viyana'da Açık Artırmada 32 Milyon Dolara Satıldı
  19. 14:52 Fenerbahçe, Beşiktaş derbisi için hazırlıklara devam ediyor
  20. 14:49 Ekrem İmamoğlu: "Kanal İstanbul projesi ihanettir"
Politika Haberleri