Teslim olmayan on binler Kartal'da buluştu

Teslim olmayan on binler Kartal'da buluştu

Teslim olmayan on binler Kartal'da buluştu Mitingin sahne önünde "Teslim olmayacağız! Biz kazanacağız" pankartının açıldığı mitingde kitle "Teslim olmayacağız", "OHAL kaldırılsın, KHK'lar durdurulsun", "Laikliği kazanacağız", "Demokratik siyaset engellenemez", "Özgür...

Mitingin sahne önünde "Teslim olmayacağız! Biz kazanacağız" pankartının açıldığı mitingde kitle "Teslim olmayacağız", "OHAL kaldırılsın, KHK'lar durdurulsun", "Laikliği kazanacağız", "Demokratik siyaset engellenemez", "Özgür basın susturulamaz", "Tecavüz suçtur, meşrulaştırılamaz", "Başkanlığa hayır", "Siyasi tutsaklara özgürlük", "Halkların iradesi teslim alınamaz" yazılı ortak dövizleri taşıdı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Tutuklu HDP Milletvekilleri ve Belediye Eş Başkanlarının fotoğraflarının da olduğu dövizleri taşıyan kitle sık sık "Faşizme karşı omuz omuza", "Baskılar bizi yıldıramaz", "Bu daha başlangıç mücadeleye devam", "Direne direne kazanacağız", "Özgür basın susturulamaz", "Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz", "Saray savaş, halklar barış istiyor", "Katil IŞİD işbirlikçi AKP", "Yaşasın halkların kardeşliği" sloganları attı. Alanı dolduran kitle hep bir ağızdan "Egemenlere, tecavüzcülere, katillere, hırsızlara, baskılara, teslim olmayacağız" diye haykırdı.

Miting dünyanın dört bir yanında hayatını yitiren insanlar için yapılan 1 dakikalık saygı duruşuyla başladı.

BAŞ: UZUN BİR YÜRÜYÜŞ BAŞLATIYORUZ!

HAZİRAN adına konuşmayı Erkan Baş yaptı. Erkan Baş: 'Bugün burada uzun bir yürüyüş başlatıyoruz, seni padişah yaptırmayacağız, sana teslim olmayacağız!' dedi.

HDP MECLİS KARARINI AÇIKLADI

HDP İstanbul İl Eş Başkanı Doğan Erbaş, daha önce Meclis çalışmalarından çekilen HDP’nin kararını ilk kez açıkladı.

'DAHA ETKİN ŞEKİLDE YER ALMA KARARI ALDIK'

Erbaş açıklamasında “Eş başkanlarımız ve vekillerimiz rehin alındıktan sonra parlamentodan fiili çekilme kararı aldık. Fakat yoğun toplantılar sonrasında parlamentodaki çalışmalarda daha etkin şekilde yer alma kararı verdik'' dedi.

Erbaş, konuşmasına şöyle devam etti:

“Sadece parlamentoda siyaset yapan bir parti değildir HDP Alanlarda da meydanlarda da yer alan partidir. Parlamentoyu bu hırsızlara bırakmak doğru olmazdı. Ülke tarihi çoğulcu bir yapıdır, farklılıklarımızla birlikte yaşamayı öğrenmeliyiz. Eş başkanlarımız tutuklanmadan önce pek çok gazete tv radyo kapatıldı. Özgür Gündem’i kapatanlar Cumhuriyet’e de el attı. Bütün muhalif kesimlere karşı saldırıların arttığı bir dönemdeyiz. OHAL şartlarında referandum yapılamaz fakat anlaşılıyor ki OHAL şartlarında yeni bir düzen getirecekler. AKP’ye karşı hepimizin kendisini gözden geçirmesi ve birlikte hareket etme şartlarını zorlaması gerekir. O yüzden parti olarak laik demokratik eşit yurttaşlıktan kadın özgürlüğünden yana ekoloji mücadelesi veren tüm demokratik güçlerle bir araya gelmeye devam edeceğiz. Yerelde işbirliği ve güçbirliği yapmazsak merkezlerden konuşulanlar hayata geçmiyor. Bu nedenle bu miting İstanbul’da yeni bir düzenin başlangıcı olabilir. Yarından itibaren tüm sokaklarda eylemlerde güçbirliği yapalım. Bu şekilde kötü gidişi durdurabiliriz.''

k2-001.jpg

CHP YÖNETİMİ KATILMAMA KARARI ALDI!

CHP, Haziran Hareketi'nin Kartal'da düzenlediği "Teslim Olmayacağız" adlı mitinge katılmıyor.

CHP İstanbul İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, mitinge katılmama gerekçesi olarak,"Provokasyona açık bir ortamın oluşması" gösterildi. CHP yönetiminden mitinge katılım olmazken, CHP örgütlerinin mitinge katılımının serbest bırakılması sebebiyle, parti tabanından yoğun katılım gözlendi. 

MİTİNGE KATILANLAR!

"Teslim olmayacağız" mitingine  katılan  kurumlar şu şekilde: 78’liler Girişimi, BEKSAV, Çağrı Dergisi, Demokratik Alevi Derneği, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Demokratik Çerkes Kongresi, Demokratik Halklar Köprüsü, Demokratik Hukukçular Platformu, Demokratik İslam Kongresi (DİK), Demokratik Pomak Hareketi, Devrimci Dostluk Kültür Derneği, Devrimci Parti (DP), Devrimci Sosyalist İşçi Partisi (DSİP), Doğu-Güney doğu Derneği Federasyonu, Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Engelliler Derneği, Ezilenlerin Hukuk Bürosu, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Gökkuşağı Kadın Derneği, Hevi LGBTİ, İstanbul LGBTİ, İşçi Sözü, İşçilerin Sesi, Kaldıraç, KAOS GL, Kızıl Dayanışma, Konfederalîzma Ked A Demokratîk (KON-KED), Küresel Eylem Grubu (KEG), Munzur Koruma Kurulu, Nor Zartonk, Partizan, Politika Gazetesi, Sosyalist Dayanışma Platformu (SODAP), Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP), Süryani Topluluğu, Toplum Ve Kuram-Lêkolîn Û Xebatên Kurdî, Toplumsal Özgürlük Parti Girişimi (TÖP-G), Tüm-Köy-Sen, Yeşiller Ve Sol Gelecek Partisi (YSGP),  Demokratik Haklar Federasyonu (DHF), Emek Partisi (EMEP), Pir Sultan Abdal Alevi Kültür Derneği (PSAKD), Alevi Kültür Derneği (AKD), TMMOB İKK, KESK Şubeler Platformu, DİSK İstanbul Bölge Temsilciliği, İstanbul Tabip Odası, Alevi Federasyonu, Acıbadem Dayanışması, Kadın Partisi, Validebağ Savunması, Tekstil Sen, Limter İş, Karadeniz İsyandadır Platformu, Kadıköy Kent Dayanışması, Kuzey Ormanları Savunması, Kolektif Yaşam İnisiyatifi, Suruç Yaralıları ve Tanıkları Platformu, Gezi Gazileri Platformu, Projeniz Değiliz, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Maltepe Forumu, Kozyatağı Dayanışması, Direniş Forumu, Yoğurtçu Parkı Formu, Teori Politika, İşçi Sözü, İşçilerin Sesi, Cam Keramik İş, Çağrı, Adalar Savunması, Velider, Çekmeköy Dayanışması, Demokrat Ordulular Derneği, Divriği Kültür Derneği, Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD), Sokak Kültür Derneği, HDK, HDP İstanbul İl Örgütü, Birleşik Haziran Hareketi (BHH), EMEP, EHP, Halkevleri, SGDF, Kaldıraç, EÖÇ, PDD, KÖZ, İstanbul Emek ve Demokrasi Koordinasyonu, SEP, Başlangıç, Umut-Sen, DevGüç, Dev-Lis, Emek Gençliği, DHF. Gezi Parkı eylemleri sırasında öldürülen Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan, Mehmet Ayvalıtaş'ın babası Ali Ayvalıtaş da mitinge katılanlar arasında.

1-002.jpeg2-001.jpeg3.jpeg4.jpeg

"Teslim olmayan on binler Kartal'da buluştu" haberi, 20 Kasım 2016 tarihinde yazılmıştır. 20 Kasım 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Teslim olmayan on binler Kartal'da buluştu haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Teslim olmayan on binler Kartal'da buluştu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:26 Trabzonspor'dan Salih Uçan ve Oliver Torres Hakkında O Açıklama Geldi!
  2. 19:19 Fenerbahçe'nin THY Avrupa Ligi play-off'unda Monaco ile karşılaşmaları belli oldu!
  3. 18:56 Piyasalarda Dalgalı Seyir: BIST 100 Düşüşle Kapanış Yaptı, Bankacılık Endeksi Arttı
  4. 18:51 TCMB'den Piyasa Düzenlemesi: Menkul Kıymet Tesis Oranı %1'e İndiriliyor
  5. 18:44 Sağlıklı ve Lezzetli Atıştırmalık: Pratik Hurma Topları Tarifi
  6. 18:37 Rönesans Rezidans Faciası: Müteahhidin Çarpıcı Savunması 'Bina Yan Yattı, Çökme Olmadı'
  7. 18:31 Tokat'ta meydana gelen 5.6 büyüklüğünde deprem
  8. 18:26 Arsenal, Ferdi Kadıoğlu'nu Gözlemlemek İçin İstanbul'a Gözlemci Gönderdi
  9. 18:20 Web Bağlantısı Sorunlarına Hızlı Çözümler: İnternet Deneyiminizi İyileştirin!
  10. 18:14 Senatör Nelson: Çin'in Gizli Uzay Programları ABD'yi Uyandırmalı
  11. 18:09 İran Komutanı: İsrail'in Nükleer Tesise Saldırı Tehdidi, Politika Değişikliğine Neden Olabilir
  12. 17:59 Domateslerin Uzun Süre Taze Kalması İçin Pratik Yöntemler
  13. 17:52 Antalya'daki Teleferik Kazası: Tutuklu Belediye Yetkililerinin İtirazı Reddedildi
  14. 17:37 İbrahim Hacıosmanoğlu, TFF Başkanlığına adayı oldu!
  15. 17:32 Denizlispor’da sezon kapandı! Bekir Turaç Böke'den Haber!
  16. 17:28 İsrail'den İran'a karşı "diplomatik atak" geldi!
  17. 17:24 Ronald Araujo'dan İlkay Gündoğan'ın O Sözlerine Hemen Cevap Geldi!
  18. 17:20 Bursaspor Divan Kurulu Başkanı Galip Sakder açıklamalar yaptı! “Hata lüksümüz yok”
  19. 17:12 Trabzonspor'da O Futbolcuyla Yollar Ayrılacak!
  20. 17:10 Et ve Süt Kurumu'ndan Büyük Zam: Yüzde 25 Artış!
Politika Haberleri