'Teslim olmayı hiç düşünmedik, amacımız yüzerek Yunanistan'a geçmekti'

'Teslim olmayı hiç düşünmedik, amacımız yüzerek Yunanistan'a geçmekti'

'Teslim olmayı hiç düşünmedik, amacımız yüze... Darbe girişimi sırasında Muğla’nın Marmaris ilçesinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kaldığı otele baskın yapan ve aralarında Binbaşı Şükrü Seymen’in de bulunduğu 11 asker, domuz nöbetindeki köylülerce fark edildi....

Darbe girişimi sırasında Muğla’nın Marmaris ilçesinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kaldığı otele baskın yapan ve aralarında Binbaşı Şükrü Seymen’in de bulunduğu 11 asker, domuz nöbetindeki köylülerce fark edildi. “Tatbikat yapıyoruz, gidin'' diyerek köylüleri atlatmaya çalışan askerler yakalandı. Yakalanan askerler, emniyetteki ilk ifadelerinde kaçış planlarını da açıkladılar: Amacımız yüzerek Yunanistan’a geçmekti.

15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı otele saldırı düzenleyen 37 kişilik tim, başarılı olamayınca kaçmıştı. Bu kişilerden aralarında Çiğli Ana Jet Üssü’nün imamı ''Paşa’ lakaplı Zekeriya Kuzu’nun da bulunduğu 25’i daha önce yakalanmıştı. Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda tabur komutanı olan Binbaşı Şükrü Seymen ile birlikte önceden aynı birlikte eğitim alıp görev yapan askerlerden seçtiği 11 kişinin yakalanması için de operasyon sürüyordu.

BİRAZ BEKLEYİP ATEŞ EDECEKTİK

Ula ilçesi Şirinköy’den önceki gece 21.30 sıralarında Jandarma’yı arayan Üzeyir Çalca, firari askerleri gördüğü ihbarında bulundu. Bunun üzerine bölgeye çok sayıda komando birliği ile Özel Harekât timleri kaydırıldı. Üzeyir Çalca, domuz avına giderken 5 kamuflajlı asker gördüğünü, niçin burada bulunduklarını sorduğunda ise tatbikat yaptıklarını söylediklerini belirtti. Üzeyir Çalca, o anları şöyle anlattı: 

“İki arkadaş mısır tarlasına domuz bekçiliği yapmaya gidiyorduk. Azmak (Dere) içerisinde çatırtı duyduk. Domuzların dere içerisinde olduğunu düşündük. Biraz bekleyip domuz olduğuna kanaat getirince ateş edecektik. Ancak seslerin dereyi geçip tarlaya doğru girdiğini duyduk. O tarafa ışık tuttuk. Birdenbire beş kişi yere yattı. Ne yaptıklarını sorduğumuzda ''Tatbikat yapıyoruz’ dediler.''



OTELDEN 27 KM. MESAFEDE

Bölgede hava destekli sürdürülen operasyon sırasında, Şirinköy içerisindeki vatandaşlardan da darbeci askerlerin köy içerisinden ormanlık alana geçtiği bilgisi geldi. Yaklaşık 10 dakika süren uyarı ateşlerinden sonra timin komutanı Binbaşı Şükrü Seymen ile birlikte Yüzbaşılar İsmail Yiğit, Ergün Şahin, Bahadır Sagun, Mehmet Öztürk; Üsteğmenler Murat Köse, Enes Yılmaz, Mehmet Demir; Teğmen Muhammet Burak İpek yakalandı.

Askerlerin üzerinden 4 de tabanca çıktı. Saldırı düzenlenen Grand Yazıcı Otel’den 27 kilometre uzaklıkta yakalanan askerler, Muğla Emniyet Müdürlüğü’ne gönderildi. Termal kameralardan Şirinköy yakınındaki ağaçlık alanda da iki kişinin varlığı tespit edildi. Yüzbaşı Muammer Gözübüyük ve Yüzbaşı Mustafa Serdar Özay da yakalandı.

"AMACIMIZ YUNANİSTAN'A GEÇMEKTİ"

Askerlerin emniyette, “Amacımız yüzerek Yunanistan’a geçmekti. Bölgeyi bilmediğimiz için başarılı olamadık. Özellikle gündüzleri saklanıp geceleri yürüyorduk. Teslim olmayı hiç düşünmedik. Kaçabildiğimiz kadar kaçacaktık'' diye ifade verdiği öğrenildi. 

FİRARDA BİR TEK O KALDI

Otele baskın yapan ekipten son firari askerin ise Yüzbaşı Burkay Karatepe olduğu saptandı. Burkay Karatepe’nin, 16 Temmuz sabahı sivil giysiler içerisinde bölgeyi terk ettiği ileri sürüldü. Burkay Karatepe’nin yakalanması için 81 ilin emniyet müdürlüklerine yazı gönderildi.

Bu arada yakalanan askerlerin saklandıkları ormanda yiyecek sıkıntısı çektikleri, geceleri Akçapınar, Akyaka ve Şirinköy Mahalleleri’ndeki boş evlere girerek yiyecekleri çaldıkları ve buralarda konakladıkları öğrenildi. 11 darbeci askerin çantalarında kutularla küp şeker, tarlalardan çaldıkları mısır, erik, kayısı, olgunlaşmamış portakal ve mandalina bulundu. Askerlerin, arazide buldukları erik, karpuz ve inciri yedikleri ve dikkat çekmemek için de belirli zamanlarda gruplara ayrıldığı belirtildi.

İŞKENCE Mİ GÖRDÜLER?

Gözaltına alınan askerlerin dövüldükleri, bazılarına işkence yapıldığı ileri sürüldü. Yüzlerinde darptan kaynaklanan yaralar bulunan askerlerin, mahkemeye çıkarılırken çok bitkin oldukları gözlendi. Askerlerin ayakta durmakta zorlandıkları izlendi.

"'Teslim olmayı hiç düşünmedik, amacımız yüzerek Yunanistan'a geçmekti'" haberi, 02 Ağustos 2016 tarihinde yazılmıştır. 02 Ağustos 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan 'Teslim olmayı hiç düşünmedik, amacımız yüzerek Yunanistan'a geçmekti' haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Teslim olmayı hiç düşünmedik, amacımız yüzerek Yunanistan'a geçmekti' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  2. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  3. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  4. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  5. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  6. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  7. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  8. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  9. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  10. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  11. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  12. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  13. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  14. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  15. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  16. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  17. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  18. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  19. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  20. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
Gündem Haberleri