THY çalışanından zehir zemberek açıklamalar!

THY çalışanından zehir zemberek açıklamalar!

THY çalışanından zehir zemberek açıklamalar! Airline Haber'de yer alan bir THY çalışanının mektubunda, kurumunda çalışanların FETÖ üyesi olmak ve düşük performanslı olmak gibi gerekçelerle aynı anda atılmasına yönelik bir okur serzenişi yer alıyor. THY'nin son açıklaması...

Airline Haber'de yer alan bir THY çalışanının mektubunda, kurumunda çalışanların FETÖ üyesi olmak ve düşük performanslı olmak gibi gerekçelerle aynı anda atılmasına yönelik bir okur serzenişi yer alıyor. THY'nin son açıklaması ile işten çıkarıldığını sms ile öğrendiğini söyleyen mektubun yazarı, kendisinin FETÖ'cü olduğuna dair veya performans düşüklüğü sebebi ile atıldığına dair şirketten bir açıklama yapılmadığını, durumu öğrenmek için gittiği THY binasında tehdit edildiğini ifade ediyor.

Şirketin zararda olduğuna dair bilgisi bulunduğunu ve bunun AKP-Cemaat ortaklığı ile alınan kararlardan kaynaklandığını ancak şimdi bu kararların sorumluluğunun çalışanlara yıkılmaya çalışıldığını bir dizi yakıcı örnekle beraber anlatıyor. E. F'nin yayınladığı mail şu şekilde:  “Sizlere aslında THY de neler olup bittiğini anlatacağım.Ben yaklaşık 20 senelik bir Thy personeliyim.Pazar günü evimde ailemle otururken işten atıldığımı yazan bir sms aldım.Akşam haberleri ve internet sitelerini açtığımda ise THY ''de FETÖ temizliği şeklinde haberler gördüm.

Bu tür vatan hainlerinin her yerden temizlenmesine yürekten destek olan biri olara inanamadım. 40 yıl düşünsem aklıma gelmeyecek bir iftiraydı bu. Güneydoğuda 15 ay askerlik yapmış ve bu vatan için çatışmış canımı siper etmiş bir insanım.Ben nasıl terörist olurum diye düşünmedim değil.

Ertesi gün aynı talihsizliği yaşayan 15 kadar arkadaşımla nasıl olsa şirketimiz bize bir açıklama yapar en azından nedenini öğreniriz umuduyla THY’nin Yenibosnada bulunan binasına gittik. İlk olarak bizi içeri almadılar.Uzun bir  süre binaya girip çıkanların biraz şaşkın birazda aşağılayıcı bakışları arasında bir müddet bekletildik.Tabi bu esnada işten çıkartılan personelin gerginliği had safhaya yükseldi ve bina güvenlikleriyle çeşitli tartışmalar yaşandı.

Daha sonra bizleri şirketten ve diğer çalışanlarda izole eder gibi bir odaya aldılar ardından Thy personel yönetim müdürü Selma Yasa adlı bayan ve ekibi geldi hepsi türbanlı (burda türbanlı lafını hor görmek için kullanmadım bi şey belirtmek için kullandım onuda yazımın sonunda anlayacaksınız. Selma hanımın gelir gelmez ettiği laf şuydu “şirketten ikale yoluyla  yani istifa ederek yada emekli olarak ayrılmak istermisiniz ? “ ve sürekli bu soruyu tekrarladılar.

Çünkü amaç atılan personelin işe iade davası açmasını engellemekti.'' Bakın atılırsanız pass biletlerinizi alamazsınız gibi yersiz tehditler gelmeye başladı. Bazı emekliliği gelmiş ve çocuğu yurt dışında okuyan kişiler emeklilik yolunu seçtilerse de ben ve bir çok arkadasım kabul etmedik.Sonuçta sms ile atılmak bizim tercihimiz değildi.

Bu esnada kabin ekiplerinin bağlı olduğu kabin hizmetleri başkanı Nevin Çolak adlı bayanın yada personel başkanın oraya gelip bize bir açıklama yapmasını seni verimsizlikten attım senı performansından attım yada senı sosyal medya yüzünden attım tarzında bir açıklama beklediysek de kimse ne geldi ne de odasından çıktı.

Karşısındaki personelle hatta insanla nasıl konusacağını bilmeyen yetkili kullandığı yanlış kelimeler ıle ortamı gerdiyse de biz sakinliğimizi koruduk.

Hatta içimizden kendisini tanımayan bir arkadasımız ''sizin isminiz ve göreviniz nedir ?'' diye sordu. Yanındaki memur Selma hanımın adını ve görevini söylediğinde ona kızdı. Açıkcası o sabaha kadar kendi personeli olan ınsanlardan korkuyordu.Hatta ve hatta tehdi tetklerini ''istifa ederek gitmezseniz ''fetöcü'' damgası yersiniz demeye kadar getirdi.

Biz gerekli işlemleri tamamladık şirket tarafından verilmiş eşyalarımızı imza karşılığı teslim ettik ki 5 liralık gömleklerimizi bile sayarak aldılar.Odadan çıktım önce bir lavoboyu kullanmak ve arkadaşlarımla vedalaşmak istedim ki buna bile izin vermediler. Resmen bir terörist muamelesi görüyorduk. 20 sene  sonra bu muameleyi görmek çok acıydı.Biraz öne bahsettiğim o turbanlı bayanların bize nefret dolu bakışlarını ömrüm boyunca unutmayacağım.

Gelelim madalyonun diğer yüzüne, şirketin son zamanlarda maddi açıdan durumunun iç acıcı gitmediğini,çok övündüğü ikramdan bazı ürünleri kaldırmaya başladığını,uçaklarda ki kabin ekibi sayısını azaltmaya başladığını bir hafta önce uçuş işletme başkanı Levent Yılmaz’ın Yeşilköy’deki ekip odasına gelerek'' zor durumdan geçiyoruz maddi ve manevi açıdan ve maalesef bunun bedelini bazı arkadaslarınız  ödemek durumunda kalacak'' dediğini hepimiz biliyoruz.

Tıpkı vatan haini fetonun okulları var diye Afrikanın her köyüne her şehrine açtığı şuan zarar ettiği halde kapatamadığı hatları bildiğimiz gibi.

Eğer kapatırsa dünyanın en çok ülkesine uçan havayolu ünvanını kaybedecek.

Uçakların bu Afrika şehirlerine 20 yolcuyla gitmesi bizim suçumuz değil.

Rugby, golf turnavalarına milyonlarca dolar ödeyerek sponsor olmak da bizim suçumuz değil.

Hükümet ile feto denen hainin arasından su sızmadığı zamanlarda şirketin neredeyse tüm yurt dışı istasyon müdürlüklerine, Türkiye’deki önemli makamlarına onun adamlarını siz getirdiniz.

Şimdi bu bahaneyle gerçekten terör örgütü destekçisi haketmeden biryerlere gelmiş ınsanları şirketten uzaklaştırıp kendi adamlarını getirecekler. Yine bu bahaneyle sosyal medyada hükümet le aynı tarafta olmadıgını yazan çizen insanlarıda şirketten uzaklaştırmak  amaçları.Bir çalışan aldığı paranın karşılığını emek olarak verir. Şirketin menfaatlerini korur malını çalmaz asli görevi budur. Kimse hükümet yanlısı yada aynı zihniyette olmak zorunda değildir.

Ancak akp nın baskıcı tehditkar tarafı en çok thy de hissedilmiştir. Her gün yapılan mobbingleri de hiç bahsetmiyorum bile.

Şimdi bunu okuyanlar benim için hain ekmek yediği yere ihanet ediyor diyebilirler şimdiye kadarda hiç etmedim 2001 yılında şirket krizdeyken 3 ay maaşımdan da bir çok arkadaşım gibi feragat ettım.

Thy bizleri performans,işletme,verimsizlik gibi nedenlerle işten çıkartabilir bu hakkıdır ancak bu çıkarmaların zamanlaması Thy tarafından hesaplanamamıştır. O kadar dar kötü bir zamanlama ki düne kadar ona emek veren masum ınsanaların bir anda kamuoyu önünde terörist damgası yemesine neden olmuştur.Çağırıp ''bak arkadasım ben seni şu yüzden attım'' deme cesaretini medeniyetini gösterememiştir.

Tıpkı  4 sene önce emekli olan muhalif personelini sadece pass bilet vermemek için  kendi sisteminde''öldü''göstermesi gibi.Yanlış anlamadınız senede 100 dolarlık pass bileti vermemek için ınsanı ''öldü'' gösteren bir şirkettir THY.

İnsanlar yıllarını verip havacılıkta en önemli şey olan tecrübeye sahip olduğu halde bu teröristleri şirkete sizler yerleştirdiniz kimsenin emeğine saygı duymadınız. 2 gün önce işe girenler Parise Romaya ABD ye sizler müdür yaptınız. Cumhurbaşkanımızın yaveri gibi en yakınızdaki genel mudur yardımcınız bile fetöcü hain çıktı şimdi ayıkla pirincin taşını THY…''

Evet bu email biraz sert. Belki bir kısmı işten çıkartılmanın üzüntüsü ve kızgınlığı ile de yazılmış olabilir. Ancak satır arasına bir nokta varki benim için bazı soruları gündeme getiriyor.

Eğer sebeb verimsizlik ise yani kamuoyunun yakıştırdığı gibi FETÖcü terör örgütü mensubu değiller ise zamanlama yanlış değil midir ?

Eğer gerçekten böyle bir durum var ise sadece işten çıkartmak yanında başka işlem neden yapılmamıştır ?

İşe geri alım davalarının açıldığı belirtiliyor . THY bu durumda ne gibi bir tedbir alacaktır yada almış mıdır ?

NOT/ Airlinehaber’in yayın anlayışı gereği ismi bizde mahfuz bu arkadaşımızın serzeniş içeren bu mektubunu kelimesine,nokta ve virgülüne bile dokunmadan aynen yayınladık.

"THY çalışanından zehir zemberek açıklamalar!" haberi, 27 Temmuz 2016 tarihinde yazılmıştır. 27 Temmuz 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan THY çalışanından zehir zemberek açıklamalar! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. THY çalışanından zehir zemberek açıklamalar! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  2. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  3. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  4. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  5. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  6. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  7. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  8. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  9. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  10. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  11. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  12. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  13. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  14. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  15. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  16. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  17. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  18. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  19. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  20. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
Gündem Haberleri