THY'den çalışanlarına şantaj: Ya işçi çıkartırız ya zam yapmayız

THY'den çalışanlarına şantaj: Ya işçi çıkartırız ya zam yapmayız

THY'den çalışanlarına şantaj: Ya işçi çıkart... THY Yönetimi Hava-İş Sendikasına başvurarak “Ya işçi çıkaracağız, ya da 2017 yılı için ücretlere zam yapmayacağız'' teklifinde bulundu.Hava-İş Sendikası THY’nin önerisine ilişkin bugün yazılı bir açıklama yaptı....

THY Yönetimi Hava-İş Sendikasına başvurarak “Ya işçi çıkaracağız, ya da 2017 yılı için ücretlere zam yapmayacağız'' teklifinde bulundu.

Hava-İş Sendikası THY’nin önerisine ilişkin bugün yazılı bir açıklama yaptı. Sendika, Türk Hava Yoları’nda çalışan üyelerine işten çıkarılmaya karşı 2017 yılı için maaş zammından feragat edilmesini düşündüklerini bildirdi. Sendika, ücret zammından feragat ederek işten çıkarılmaları önlemeyi düşündüğünü belirterek bu konuda bir anket düzenleneceğini ve çalışanların görüşleri alınarak kararın verileceğini bildirdi.

Hava -İş Sendikası, Türk Hava Yolları’nda çalışan üyelerine yaptığı duyuruda şöyle denildi: “Bir süredir Türk Hava Yolları yöneticileri ile yaptığımız görüşmeler neticesinde malum olunduğu üzere THY’nin içinde bulunduğu kriz ortamı nedeniyle 2016 yılında ciddi bir zarar oluştuğu görülmüş olup 2017 yılının da şirket için zorlu geçmesi beklenmektedir. Tarafımıza 25 dar gövde ve 7 geniş gövde uçağın hangarlara çekildiği bildirilmiştir. Ekip planlamanın hesaplarına göre ortalama bir dar gövde uçakta 24 kabin memuru ve 12 pilot, geniş gövde uçakta ise (330/340 uçaklarında) 60 kabin memuru ve 20 pilot çalışmaktadır. Buna göre 1000’den fazla kabin memurunun ve 500’e yakın pilotun işgücü fazlalığı oluştuğu bilgisi sendikamıza iletilmiştir. Bu kapsamda THY yönetimi ya toplu işçi çıkararak ya da ücretlere 2017 yılı için zam yapmayarak (sosyal yardım ve ücrete ilişkin tüm haklar dâhil) tasarruf sağlamak teklifiyle sendikamıza başvurmuştur.

''SUÇLU VEYE SORUMLU ARAMIYORUZ’

Bugün itibariyle suçlu veya sorumlu aramak gerçeklerle yüzleşmemize engel olmayacağı için gerçekçi olmak ve bu soruna bir tavır belirlemek zorundayız. Gerek ülkemizin ve THY’nin içinde bulunduğu sıkıntılı durum gerekse üyelerimizin iş güvenliği açısından bu teklifi düşüneceğimizi ancak nihai kararı vermeden önce üyelerimize yani sizlere danışacağımızı THY yöneticilerine ilettik. Zor bir tercih olduğunu ve her halükarda bir fedakârlıkta bulunacağımızı biliyoruz. Ya bir grup arkadaşımızın işsiz kalmasını göze alacağız ve teklifi doğrudan reddedeceğiz ya da 2017 yılı için ücret artışlarından feragat edeceğiz.

''ÜMİDİMİZ GÜZEL GÜNLERE GERİ DÖNMEK’

Sendika olarak içinde bulunduğumuz durum göz önünde bulunduğunda toplu işçi çıkarmama garantisi alınması halinde ücret zammından feragat etmenin doğru olacağını düşünüyoruz. Ancak bu karar hepimizi doğrudan ilgilendirdiği için anket yöntemiyle tüm üyelerimizin görüşlerini alarak bu görüş çerçevesinde karar vermenin uygun olacağını düşündük. Sizin de görüşünüzü ifade ederken hem üyelerimiz hem de THY ve ülkemiz için en doğrusunu gözeterek karar vereceğinize eminiz. Ümidimiz en yakın zamanda ülkemizin ve THY’nin bu sıkıntılı günleri geride bırakarak tekrar eski güzel günlerine dönmesidir.'' (İSTANBUL/DHA)

"THY'den çalışanlarına şantaj: Ya işçi çıkartırız ya zam yapmayız" haberi, 13 Ocak 2017 tarihinde yazılmıştır. 13 Ocak 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan THY'den çalışanlarına şantaj: Ya işçi çıkartırız ya zam yapmayız haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. THY'den çalışanlarına şantaj: Ya işçi çıkartırız ya zam yapmayız 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  2. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  3. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  4. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  5. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  6. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  7. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  8. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  9. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  10. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
  11. 15:04 Perde Arkasında Gizlenen Cinayet: 'Anneme Taciz Etti, Öldürdüm'!
  12. 15:00 Wasco'da Korkunç Olay: İnşaat İşçileri Bacak Çiğneyen Adamla Karşılaştı!
  13. 14:55 İsrail Kısıtlamalarına Rağmen Mescid-i Aksa’da Cuma Namazı Kılındı
  14. 14:51 Lamborghini'nin Yenilenen Logosu: Güçlü, Zarif, Cesur
  15. 14:43 Yapay Zeka: İş Dünyasında Devrim, Akademide Yenilik
  16. 14:39 Kosova'nın Kuzey Mitroviça Bölgesinde Türkçe Resmi Dil Oldu!
  17. 14:37 Babacan'dan Erdoğan'a maaşı çağrısı: "Milyonlarca emekliyi aldatmaktan vazgeçin!"
  18. 14:34 Osayi-Samuel Trabzonspor Fenerbahçe Maç’ı İçin "Şiddet Maçı Bıraktırmalıydı”dedi
  19. 14:30 Maryland'deki Köprü Faciası: 60 Milyon Dolarlık Kurtarma Çabaları Devam Ediyor
  20. 14:26 Bayraktar: Üretici ve Market Arasındaki Fiyat Farklarına Dikkat Çekiyor
Ekonomi Haberleri