TKH: Hem AKP hem de Kürt siyasi hareketi bu çatışma ortamının sorumluluğunu taşımaktadır

TKH: Hem AKP hem de Kürt siyasi hareketi bu çatışma ortamının sorumluluğunu taşımaktadır

TKH: Hem AKP hem de Kürt siyasi hareketi bu... “Hem gerici AKP iktidarı hem de Kürt siyasi hareketi bu çatışma ortamının doğrudan sorumluluğunu taşımaktadır. Hem AKP’nin hem de Kürt siyasi hareketinin Suriye’de emperyalizmle yaptığı işbirliği, ülkemizde çatışma,...

“Hem gerici AKP iktidarı hem de Kürt siyasi hareketi bu çatışma ortamının doğrudan sorumluluğunu taşımaktadır. Hem AKP’nin hem de Kürt siyasi hareketinin Suriye’de emperyalizmle yaptığı işbirliği, ülkemizde çatışma, yıkım, patlayan bombalar ve yurttaşlarımızın ölümü ile sonuçlanmaktadır.''  denilen açıklamada şu ifadeler yer aldı;

"Emperyalizme, gericiliğe ve her türlü milliyetçiliğe karşı mücadele yükseltilmelidir!

Ülkemiz, İstanbul Dolmabahçe’de 44 yurttaşımızın yaşamını yitirdiği bombalı katliamın ardından bu sefer Kayseri’de yeni bir bombalı saldırı ile karşı karşıya kaldı. Kayseri’de çarşı iznine çıkan askerlere yönelik gerçekleştirilen bombalı saldırıda 13 askerin yaşamını yitirdiği ve 44 askerin ise yaralandığı bildirilmektedir.

Her gün yeni bir katliamla uyanıyoruz. Ülkemizin içinden geçtiği karanlık tabloya yeni bir katliam resmi daha çizilmiştir.

Öncelikle silahsız askerlere yönelik düzenlenen bu saldırıyı kınıyor, yaşamını yitirmiş askerlerin ailelerine başsağlığı diliyoruz.

Darbe girişiminin, bombalı katliamların, Güneydoğu’da yaşanan çatışmaların ve Suriye’deki savaşın bir parçası haline gelişimizin yaratmış olduğu bir siyasal zeminin, ülkemizi ne hale getirdiği açık olarak görülmelidir. Son 1,5 yıldır yaşanan bombalı saldırıların istisnai bir durumu kalmamıştır. Ülkemiz korkular cumhuriyeti haline gelmiş, neredeyse adı konulmamış bir savaş halini andırmaktadır.

Ortadoğu’da gerici cihatçıları destekleme politikası IŞİD’in bombalı katliamları olarak ülkemize dönmüş, yine aynı şekilde Suriye’de yaşanan emperyalist ve cihatçı saldırganlığı destekleme politikası Ortadoğu’da yaşanan ateşi ülkemize taşımıştır. Bu politikaların mimarı olan AKP iktidarının, yaratmış olduğu bu siyasal zeminin sorumlusu olduğu açıktır. Ancak bununla birlikte Ortadoğu’da yanan ateşi ülkemize taşıyarak, ateşe körükle giden Kürt siyasi hareketinin de bir o kadar birinci dereceden sorumluluğu büyüktür.

Ülkemizin hangi etnik kökenden gelirse gelsin bütün yurttaşlarının bu ve benzer acıları yaşaması doğal kabul edilemez. Kör şiddetle, terörle, katliamlarla hiçbir siyasal sorunun çözülemeyeceği tarihsel olarak bir gerçek iken, daha dün Dolmabahçe ve Güvenpark’ta yaşanan katliamların sonuçları ortadayken, bugün Kayseri’de patlayan bombaların izah edilebilir bir tarafı yoktur. Aylar önce Güneydoğu’nun bir dizi ilçesinde yaşanan çatışmanın ve yıkımın fotoğrafı belliyken bugün şiddetin daha da körüklenerek devreye sokulması ülkemizde iç savaş zemini oluşturmak dışında bir anlama gelemez.

Suriye’de yaşanan iç savaş neredeyse ülkemize taşınmak istenmektedir. Hem gerici AKP iktidarı hem de Kürt siyasi hareketi bu çatışma ortamının doğrudan sorumluluğunu taşımaktadır. Hem AKP’nin hem de Kürt siyasi hareketinin Suriye’de emperyalizmle yaptığı işbirliği, ülkemizde çatışma, yıkım, patlayan bombalar ve yurttaşlarımızın ölümü ile sonuçlanmaktadır.

Bugün patlayan bombalar, her türden milliyetçiliğin, gericiliğin ve işbirlikçiliğin kör ettiği zihniyetlerin sonucundan başka bir şey değildir.

Ülkemiz bu kadere ve bu zihniyetlere mahkum değildir. Bugün gelinen tabloda bulunulacak bir talep yoktur.

Yalnızca Türk-Kürt bütün emekçilerinin emperyalizme, gericiliğe ve her türden milliyetçiliğe karşı mücadelesi bu acıların ortadan kalkmasını sağlayacaktır."

"TKH: Hem AKP hem de Kürt siyasi hareketi bu çatışma ortamının sorumluluğunu taşımaktadır" haberi, 17 Aralık 2016 tarihinde yazılmıştır. 17 Aralık 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan TKH: Hem AKP hem de Kürt siyasi hareketi bu çatışma ortamının sorumluluğunu taşımaktadır haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. TKH: Hem AKP hem de Kürt siyasi hareketi bu çatışma ortamının sorumluluğunu taşımaktadır 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:28 Uzun yıllar boyunca tatlı anılar bırakan bir marka, resmi olarak iflas ettiğini duyurdu
  2. 01:24 Fernando Muslera'dan Beklenmedik Bir Karar: Emeklilik! Şaşırtıcı Açıklama Geldi!
  3. 01:03 Türkiye'nin Otonom Sistemler Fuarı'nda Gösterdiği Performans Avrupalıları ve Asyalıları Etkiledi!
  4. 00:55 Beşiktaş'ın Yeni Teknik Direktörü Belli Oldu, İmzalar Atılıyor!
  5. 00:54 Fenerbahçe'de İrfan Can Kahveci ve İsmail Yüksek'in transferi gündemde!
  6. 00:52 Resmi Gazete’de yayımlandı: Sağlık alanında 36 bin personel alınacak
  7. 00:50 TikTok resmen yasaklanıyor!
  8. 00:46 Akıllı telefon aklınıza bile gelmeyecek özellik: En az radyasyon yayan 20 telefon!
  9. 00:45 Emeklilere Sevindirici Haber: Kadir Aydar'dan 5 Bin Lira İkramiye Müjdesi!
  10. 00:40 Uyarı: Ünlü Sosis Markasında Salmonella! Hemen Toplama Kararı Alındı!
  11. 00:40 Çete Şiddeti Haiti'de Yankılanıyor: Başbakan Ariel Henry İstifa Etti!
  12. 00:39 Borsada 3,7 milyar TL'lik dev bir para girişi yaşandı! İşte en popüler hisseler ve hedefler
  13. 00:36 New York Borsası, düşüşle kapanış gerçekleştirdi
  14. 00:35 Süleyman Soylu, Kabindeki Yerine Geri Mi Dönüyor? İşte Son Durum
  15. 00:34 Beşiktaş Defans Sorununu Çözdü! 6 Milyon Euroluk İspanyol Yıldız İmzaya Yakın!
  16. 00:17 Koton ve Lila Kağıt Sanayi Halka Arz Edilecek!
  17. 00:03 Yenilenen Dev Renault Duster, Türkiye Yollarına Çıkıyor! Ne Zaman Satışa Çıkacak?
  18. 00:03 Kunduracının Tuzağına Düşen Adam: Her Şey Karısının Ayakkabılarını Götürmesiyle Başladı!
  19. 00:03 Mobilya Devleri El Değiştiriyor! İstikbal ve Bellona'nın Yeni Sahibi Belli Oldu: O Grup Alıyor!
  20. 00:02 AYM Başkanı Özkaya: Yüksek yargı organları arasında hiyerarşik bir ilişki yok
Politika Haberleri