'Topbaş gecikmeden istifa etmelidir'

'Topbaş gecikmeden istifa etmelidir'

'Topbaş gecikmeden istifa etmelidir' Hattat Holding’in Maslak’ta yarım kalan “Diamond of İstanbul'' projesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile holdingin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hattat arasında imzaladığı protokol tartışma yaratacak bir detayı...

Hattat Holding’in Maslak’ta yarım kalan “Diamond of İstanbul'' projesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile holdingin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hattat arasında imzaladığı protokol tartışma yaratacak bir detayı ortaya çıkardı. 

Konu hakkında açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, “7,5 ay önce TBMM Başkanlığına bu iddialarla ilgili bir soru önergesi yönelttim. Ne yazık ki; aradan geçen 7,5 ay zarfında hiçbir cevap verilmedi. Mehmet Hattat’ın mektubu bizim soru önergemizde geçen iddiaları da doğrulamış durumda. Bu rezaletten sonra Kadir Topbaş’ın o koltukta oturmaması gerekir'' ifadesini kullandı. 

TOPBAŞ’IN EVİNİN YANINDAKİ ARSALAR ZORLA ALDIRILMIŞ 
CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, “Bir holdingin İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından durdurulan inşaat projesinin, o holdingin İBB’ye bağışladığı 18 arsa sayesinde yeniden hayata geçirildiği'' iddialarını TBMM’ye taşımıştı.

Protokol kapsamında Hattat Holding, İBB’ye 18 arsa bağışlamış; buna karşılık daha önce mühürlenen milyar dolarlık projesi için onay almıştı. Hattat’ın bağışladığı 3 arsanın konumu ise dikkat çekiyordu. Bu 3 arsa İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın Kumburgaz’daki villasının hemen arkasında yer alıyordu. İş adamı Hattat 1 ay önce İBB’ye yazdığı 2 sayfalık mektupta Topbaş’ın villasının arkasında yer alan arsalarla ilgili tarihe geçecek itiraflarda bulundu.
“Milyonlarca dolar bedel ile şahsıma zorla aldırdığınız Sayın Başkanımızın Kumburgaz’daki evinin yanındaki bu imarlı arsaları protokole aykırı olarak neden dini tesis alanına çevirdiniz? Yarın sormayacaklar mı; 7 sene bu inşaata (Diamond of İstanbul) yapılaşma vermeyip mühürlü tuttun da Sayın Başkan’ın evinin yanındaki arsaları ve diğer gayrimenkulleri aldıktan sonra mı avan proje tasdik ettin?'' diye soran Mehmet Hattat, Kadir Topbaş dahil olmak üzere İBB yetkililerini tazminat davalarıyla tehdit etti.

CHP’li Yarkadaş sözlerini şöyle sürdürdü: 
“Bu mektup tuzun koktuğunun göstergedir. Bir işadamı ülkenin en büyük şehrinin belediye başkanına mektup yazıyor ve siz söylediniz ben aldım diyor. Bağışlanan 18 arsadan 3’ü İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın Büyükçekmece, Güzelce’de Sevda Sokak’ta yer alan villasına komşu durumda. Bu benzeri görülmemiş bir skandaldır. 7,5 ay önce gündeme taşıdım. Bakanlıklara talimat verilsin, konu araştırılsın dedim. Tek bir adım atılmadı. Ta ki işadamının mektubu ortaya çıkana kadar. Bu olay skandal boyutunu da aşmış, rezalete dönüşmüştür. Kadir Topbaş konuyla ilgili bir açıklama yapıp görevinden derhal istifa etmelidir. Konuyla ilgili savcılıklarında harekete geçmesi gerekmektedir. Mektup aynı zamanda bir suç duyurusu niteliğindedir.''

unnamed-128.jpg

İŞTE O MEKTUP:
Hattat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hattat’ın, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Erhan Gökal’a hitaben 14 Ekim 2016 tarihinde kaleme aldığı iki sayfalık mektupta yer alan çarpıcı bölümler aynen şöyle:

-AKP’lilerle görüştüm - 12 Ekim 2016’da AK Parti Grup Başkan Vekili Sayın Temel Başalan, İmar Komisyonu Başkanı Sayın Hadi Diler ve Ulaşım Komisyonu Başkanı Sayın Mahmut Yeter ile görüştüm. Kendilerine de ifade ettiğim gibi söz konusu parselle ilgili planlama ve proje onay süreci aşağıdaki şekilde gelişmiştir. (Hattat 6 maddede milyar dolarlık Diamond of İstanbul projesinin 2011 yılından bugüne onay sürecini anlatıyor. Diamond of İstanbul projesiyle ilgili Ekim 2016’da İBB Meclisi’ne sunulan yeni teklifle projenin iptal edilmesinin gündeme getirildiğine atıf yaparak tarihi itiraflara başlıyor...)

-18 arsayı neden İBB mülkiyetine geçirdiniz? - Öyleyse, 2013 yılından beri Ulaşım Planlama Müdürlüğü’nün bu gerekçeleri var ise, 16 Mart 2011 tarihli Meclis kararına göre 2 Kasım 2015’te Şartsız Bağış Protokolü yapılarak, 18 adet parseli avan projeyi imzalamadan önce İBB’nin mülkiyetine geçirmenizin sebebi nedir?

-''Milyonlarca dolar bedel ile şahsıma zorla aldırdığınız’ - 13 Ekim 2016’da şirket yetkililerimiz Halil Beyenal ve Gülten Vural’ın zat-ıâlinizi ziyaretlerinde “hibe ettiğiniz bir parsel hariç diğer arsaları size iade edeceğiz, o bir parseli de dini tesis alanı yaptık'' demişsiniz. Size sunulan listeye bizzat eklediğiniz ve milyonlarca dolar bedel ile şahsıma zorla aldırdığınız Sayın Başkanımızın Kumburgaz’daki evinin yanındaki bu imarlı arsaları protokole aykırı olarak neden dini tesis alanına çevirdiniz?

-Dava tehdidi - Dini tesis alanı yapılan bu parsel ve diğer arsaların iadesi konusunda 16 Mart 2011 onaylı plan ve yapılan protokolde yer alan diğer haklarımla beraber hukuki bir sürece girilecek olup, gerek tazminat davaları gerekse bu durum Sayın Başkanımızı, Sayın Genel Sekreterimizi, diğer imza yetkililerini, zat-ıâlinizi mahkemeler nezdinde zor duruma düşüreceği gibi yukarıda anılan kişiler ile birlikte şahsımla ilgili de basın ve kamuoyuda spekülasyonlara ve çeşitli iddialara sebep olacaktır?

-Başkanımızı korumaya çalıştım’ - Listeye sizin tarafınızdan eklenen 3 adet personelin özel konumu basında çeşitli iddialar ile yer almış olmasına rağmen verdiğim demeçlerde bütün sorumluluğu üstüme alarak sizi ve Sayın Başkanımızı korumaya çalıştığım gayet iyi bilinmesine rağmen bu tutumunuz anlaşılamamaktadır.

-İptali vahim olur’ - Bugün (14 Ekim 2016 tarihi kastediliyor) Meclis’e yapılan teklifte 2013 yılındaki teklifle aynı gerekçeler gösterilerek plan iptal edilmek istenmektedir. Bu gerekçeler devam ediyorsa 02.11.2015 tarihinde niçin şartsız bağış protokolü yapıldı, 1 seneden fazla zaman harcandı ve gereksiz bir sürü masraf yapıldı. Hepimizin, hepinizin 1 yıldan fazla vaktini aldı. 3.5 sene sonra 4 Ekim’de Ulaşım Planlama Müdürlüğü’nden gelen teklifin 6 gün sonra ayın10’unda yıldırım hızı ile Meclis’e intikal ettirilmesi yukarıda anlatılan süreç düşünüldüğünde vahim ve çok ciddi sıkıntılara sebep olacak bir durumu ortaya koymaktadır.
 

"'Topbaş gecikmeden istifa etmelidir'" haberi, 28 Kasım 2016 tarihinde yazılmıştır. 28 Kasım 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan 'Topbaş gecikmeden istifa etmelidir' haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Topbaş gecikmeden istifa etmelidir' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:25 "Beylikdüzü'nde Bir Giyim Dükkanına Silahlı Saldırı: Şüpheliler Henüz Yakalanamadı"
  2. 14:22 "Tesla Model Y, Türkiye'de Ön Siparişe Açıldı: İşte Fiyatı ve Özellikleri"
  3. 14:22 Milletvekili Zamı Tartışması: Asgari Ücrete Zam Yok, Milletvekillerine 43.302 TL'lik Artış
  4. 14:19 "Konya'da Oto Hırsızlığı Operasyonu: 13 Milyon Liralık Değerde Araç ve Parçalar Ele Geçirildi"
  5. 14:14 "Diyarbakır'da Kadın Kafa ve Yüzünden Bıçaklandı: Eş Şiddetle Suçlanıyor"
  6. 14:12 TBMM lokantasının fiyatları gündeme bomba gibi düştü: Simitten bile daha ucuz bir menü fiyatı!
  7. 14:11 Tokat'taki deprem, büyük bir depremin habercisi olabilir mi?
  8. 14:09 "Ölümcül Bakteriler İnsan Kanını Hedef Alıyor: WSU'deki Araştırmada Tespit Edildi"
  9. 14:06 "Meteoroloji'den Fırtına Uyarısı: Yurdun İç ve Batı Kesimlerinde Etkili Olacak"
  10. 14:02 "Prens William, Çevre ve Topluluklarla Çalışan Kuruluşları Ziyaret Etti"
  11. 13:54 Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü belli oldu! Siyah-beyazlılar, yeni hocayı İngiltere'de buldu
  12. 13:54 Ünlü ekonomist, et fiyatlarına gelecek olan yüzde 50'lik zam için tarih erdi
  13. 13:54 Galatasaray, iki önemli futbolcu için toplamda 60 milyon Euro hedefliyor
  14. 13:50 "Mağdur, Sanık Tarafından İşyerinde Kilitlenerek Darbedildiğini İddia Ediyor"
  15. 13:36 Borsa İstanbul'da günün ilk yarısında gerileme yaşandı
  16. 13:16 Şubat ayında, özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcu azaldı
  17. 13:16 Kanalizasyon çalışması sırasında yaşanan göçük sonucunda bir işçi hayatını kaybetti
  18. 13:16 G7 dışişleri bakanlarına "soykırımı durdurun" protestosu
  19. 13:14 Türkiye'nin önde gelen gıda devi halka arz için gün sayıyor!
  20. 13:12 Son Dakika: Hamas lideri Haniyye İstanbul'a geliyor
Politika Haberleri