TRT'deki siyasi kadrolaşmaya yargı freni

TRT'deki siyasi kadrolaşmaya yargı freni

TRT'deki siyasi kadrolaşmaya yargı freni Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) İzmir Şubesi, AKP''nin kamu kurumlarında "kariyer" ve "liyakat" kriterleri hiçe sayarak yürüttüğü kadrolaşmaya çalışmalarına karşı mücadelesini sürdürüyor. EMO İzmir Şubesi''nin, TRT...

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) İzmir Şubesi, AKP''nin kamu kurumlarında "kariyer" ve "liyakat" kriterleri hiçe sayarak yürüttüğü kadrolaşmaya çalışmalarına karşı mücadelesini sürdürüyor. EMO İzmir Şubesi''nin, TRT İzmir Vericiler Bölge Müdürlüğü''nde elektronik, elektrik veya elektronik-haberleşme mühendisi unvanı taşımayan bir personeli Verici İşletmelerinden Sorumlu Müdür Yardımcılığı''na atanması ilişkin açtığı davada, işlemin iptaline karar verildi. 

İzmir 4. İdare Mahkemesi''nin kararında, "sınıflandırma", "kariyer"  ve "liyakat"ın Devlet Memurları Kanunu''nda temel ilkeleri olarak kabul edildiğine yer verilerek, memurların yaptıkları hizmetler için lüzumlu bilgilere ve yetişme şartlarına uygun şekilde, sınıfları içinde en yüksek derecelere kadar ilerleme imkanı sağlanmasının "kariyer"  ilkesi olarak tanımlandığı belirtildi. 

Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu Kuruluş ve Görevleri Hakkında Yönetmeliği''nin Verici İşletmeleri Dairesi Başkanlığı''nın görevlerine ilişkin hükümlerinin hatırlatıldığı kararda, TRT İzmir Müdürlüğü''nde boş bulunan Verici İşletmelerinden Sorumlu Müdür Yardımcılığı kadrosuna başteknisyen statüsündeki bir personelin atanmasının dava konusu edildiği vurgulandı.

''TEKNİSYEN MÜHENDİSİN AMİRİ OLAMAZ’

Söz konusu yönetmelik hükümleri kapsamında TRT müdürlüklerinin idari yapılanma içinde verici işletmelerinden sorumlu müdür yardımcılığının teknik bilgi gerektiren bir kadro olduğu vurgulanarak, teknik işlerden sorumlu müdür yardımcılığı kadrolarının altında başmühendislik biriminin bulunduğu belirtildi. 

Başmühendislik birimlerinin altında mühendislerin ve mühendislerin gözetim ve denetimi altındaki diğer teknik personelin istihdam edildiğine yer verilen kararda, şöyle denildi: "Uyuşmazlık konusu olayda ise, kariyer ve liyakat ilkeleri ile mesleki hiyerarşiye aykırı olarak, başmühendis ve mühendislerin amiri konumunda olan, teknik konularda başmühendis ve mühendislerin iş ve işlemlerin denetleyecek bir konumda bulunan müdür yardımcılığına mühendis unvanı taşımayan bir kişinin önce vekaleten atandığı, daha sonra vekaleten yapılan bu atamanın asaleten atamaya dönüştürüldüğü görülmüştür." 

'ATAMA HUKUKA UYGUN DEĞİL'

Atamanın "kariyer" ve "liyakat" ilkelerine aykırı olarak gerçekleştirildiğine ilişkin tespite yer verilen kararda, "Teknik bilgi gerektiren işlerden sorumlu olan ve bu sebeple emri ve gözetimi altında başmühendislik ve mühendislik şeklinde bir idari yapılanmanın bulunduğu verici işletmelerinden sorumlu müdür yardımcılığı kadrosuna mühendis unvanı taşımayan bir kişinin atanmasına ilişkin dava konusu işlemde hukuka uyarlık bulunmamıştır" denildi. 

TRT''YE ÇAĞRI  

Kararla ilgili açıklamada bulunan EMO İzmir Şubesi, AKP''nin hemen hemen tüm kamu kuruluşlarında ağır biçimde uyguladığı kadrolaşma çalışmalarından en çok mağdur olan kurumların başında TRT geldiğini ifade ederek açıklamasında  "Siyasi İktidar''ın sözcüsü haline getirilen ve cep telefonları ile bilgisayar satışların üzerinden bandrol uygulamasıyla olağanüstü kaynak aktarılmaya başlanacak olan TRT''nin teknik birimlerindeki "siyasi kontrol" çabası mühendis meslektaşlarımızın mağdur edecek noktaya kadar vardırılmıştır. Mesleğimizin gelişimi adına kamu kurumlarındaki mühendislik birikiminin toplum yararına verimli olarak kullanılmasının siyasi kadrolaşmaya kurban edilmesine sessiz kalmamız mümkün değildir. Bu vesileyle EMO İzmir Şubesi olarak mesleğimiz ve meslektaşımızı korumak için verdiğimiz mücadeleyi sürdüreceğimiz vurgulayarak, TRT''ye mahkeme kararına uyma çağrısı yapıyoruz" denildi.

"TRT'deki siyasi kadrolaşmaya yargı freni" haberi, 04 Temmuz 2016 tarihinde yazılmıştır. 04 Temmuz 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan TRT'deki siyasi kadrolaşmaya yargı freni haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. TRT'deki siyasi kadrolaşmaya yargı freni 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  2. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  3. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  4. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  5. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  6. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  7. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
  8. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
  9. 00:21 ABD üniversitelerindeki Filistin gösterileri, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun endişesini uyandırdı
  10. 00:18 Fenerbahçe Beko'dan; Final Four'a Dev Adım Atıldı!
  11. 00:17 Mehmet Yılmaz değerlendirdi: "Erdoğan’ın MHP’yi itekleme gücü yok!"
  12. 00:14 Batman'da, DEM Parti'nin il binasında arama gerçekleştirildi
  13. 00:03 Özgür Özel'in Steinmeier Görüşmesi Detayları Tek Tek Ortaya Çıktı!
  14. 23:56 Ali Koç'tan Ahmet Ketenci'ye sitem geldi!
  15. 23:44 Estetik Yaptıran Selen Görgüzel Beğeni Yağmuruna Tutuldu!
  16. 23:39 BM, Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu
  17. 23:34 Valilik, iki gün boyunca Kuzey Afrika'dan toz taşınacağını bildirdi: Halkı uyardı
  18. 23:26 Koç Ailesi'ne büyük bir darbe geldi: Bir haftada 150 milyon dolarlık bir değer kaybı yaşadılar
  19. 23:19 Yeliz Yeşilmen'den Hadise'ye Tam Destek!
  20. 23:13 Seda Sayan ve Çağlar Ökten'in yeni aşk yuvası! Yuva değil saray!
Otomotiv Haberleri