Trump'ın cinsiyetçi söylemlerine tepkiler artıyor

Trump'ın cinsiyetçi söylemlerine tepkiler artıyor

Trump'ın cinsiyetçi söylemlerine tepkiler ar... Trump’a tepki gösterenlerin başında kendi karısı ve kendi Başkan Yardımcısı adayı Mike Pence de yer alıyor. Melania Trump, eşi, Donald Trump’ın 11 yıl önce söylediği kadınlara yönelik saldırgan ve aşağılayıcı sözlerin...

Trump’a tepki gösterenlerin başında kendi karısı ve kendi Başkan Yardımcısı adayı Mike Pence de yer alıyor. Melania Trump, eşi, Donald Trump’ın 11 yıl önce söylediği kadınlara yönelik saldırgan ve aşağılayıcı sözlerin kabul edilemez olduğunu, bir kadın olarak kendisinin de bu sözlerin saldırganca olduğunu kabul ediyor. Melania Trump, bu açıklamalarına karşın seçimlerde Trump’a olan desteğini geri çekmiyor, bunu da ''Ne de olsa kendisi bir lider’ diyerek açıklıyor. Melania Trump, Amerikan kamuoyundan kocasının özrünü kabul etmelerini istiyor. Trump’ın kadınlara yönelik sözlerinin kabul edilemez olduğunu açıklayan başka bir Cumhuriyetçi Partili kişi de, Trump’ın ABD Başkanı seçilmesi durumunda Başkan Yardımcısı olarak aday gösterdiği Mike Hence. Hence de, “Bir eş ve baba olarak, Trump’n 11 yıl önce söylediği kadınlar betimleyen sözlerin saldırganca. Bu sözleri görmezden gelemem, savunmam da'' diyor. Pence, Trump’ın özür dilemesinin de memnunluk verici olduğunu belirtiyor. 

ABD’de 8 Kasım’da yapılacak seçimlere yaklaşık 1 ay kala, The Washington Post gazetesinin ortaya çıkararak yayınladığı ve ABD’de bir çok televizyon kanalında gösterilen video ve ses kayıtlarında, Trump’ın kadınlara yönelik müstehcen sözleri dikkat çekiyor. Kayıtlarda, Trump’ın 2005 yılında ''Access Hollywood’ adlı televizyon programının sunucusu Billy Bush ile bir otobüste yaptığı sohbet yer alıyor. Videoda Trump ve Bush, bir otobüsün içinde yaka mikrofonlarının açık olduğunun farkında olmadan sohbet ediyor. Bu sırada otobüsün dışında bulunan kamera, ikilinin konuşmasını kayıt altına alıyor. Sohbet sırasında Trump’ın evli bir kadınla ilişkisini, kendisinin nasıl kadınlardan hoşlandığını, zengin ve popüler bir kişi olmanın kadınlara yaklaşmayı kolaylaştırdığını anlattığı kayıtlarda, kadınlar hakkında müstehcen içerikli sözleri de duyuluyor. Daha sonra Trump ve sunucu Bush’un otobüsten inerken görüntüleri kameralara yansıyor.

ABD’de skandal olarak nitelendiren kayıtların ortaya çıkmasıyla birlikte, Trump’ın istifa etmesi ve başkanlık yarışından çekilmesini isteyenlerin sayısı da çığ gibi artıyor. Cumhuriyetçiler, Trump’a ''Ülkenin iyiliği için, Cumhuriyetçi Parti’nin Hillary Clinton’ı yenebilmesi için, kenara çekil. Yenilgin kaçınılmaz’ çağrısı yapıyor.

"Trump'ın cinsiyetçi söylemlerine tepkiler artıyor" haberi, 09 Ekim 2016 tarihinde yazılmıştır. 09 Ekim 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Trump'ın cinsiyetçi söylemlerine tepkiler artıyor haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Trump'ın cinsiyetçi söylemlerine tepkiler artıyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:10 Temmuz'da Memur ve Emeklilere Maaş Zammı Şoku!
  2. 22:01 Korhan Berzeg 10 aydır aranıyordu: Kemik parçaları ve kıyafetleri bulundu!
  3. 22:01 Bakan Uraloğlu X açıklaması yaptı: "Kanuni düzenleme gerekecek"
  4. 21:39 Özgür Özel, Erdoğan'la TBMM'deki görüşmesini şu şekilde anlattı!
  5. 21:21 İçkili Araç Kullanma Davasında, Alkol Üreten Vücuda Sahip Kişi Hakkında Karar Verildi!
  6. 21:06 Koç Holding'den Uyarı: Sahte Hesaplar ve Web Siteleri!
  7. 20:56 İflas Dalgası Sürüyor: Türkiye'nin İki Dev Şirketi Daha Battı!
  8. 20:47 Tüm Tazminatı Almak İçin Yeni Bir Yöntem Geliyor! İstifa Edenler Dikkat!
  9. 20:46 Güneş sisteminde dokuzuncu gezegen bulunmuş olabilir!
  10. 20:38 Moda Devi Krizde! Firma İflas Etti ve 100'den Fazla Mağazasını Kapatmayı Planlıyor!
  11. 20:33 ASELSAN'ın Yeni Silahı "Ejderha"! Uzaktan Durma Yeteneğiyle Herkesi Şaşırtıyor!
  12. 20:28 Sigortadan ödeme alabilmek için gerçekleştirdikleri yöntemler tüyler ürpertici!
  13. 20:26 Boğaziçi Üniversitesi'nde Tarihi Bir Durum: İlk Seçilmiş Rektör Okula Alınmadı!
  14. 20:23 Bakan Güler'den Irak İşbirliği ve Savunma Güncellemeleri: Ortak Harekat Merkezi ve F-16 Süreci
  15. 20:21 Apple, Çin Pazarında Zorlu Bir Döneme Giriyor!
  16. 20:20 Uzayda o tehlikelerden koruyor: Akrep derisinden üretiliyor ve Türk yapımı!
  17. 20:14 Trafik sigortasında yeni bir dönem başlıyor!
  18. 20:06 Milli Eğitim Bakanı, öğretmen atamalarıyla ilgili kesin bir rakam verdi
  19. 19:59 Yıllar sonra altın fiyatlarında bir ilk yaşandı!
  20. 19:55 Bademli Magnum dondurmalarının iki ülkede de geri çağrılmasına karar verildi
Dünya Haberleri