Tunceli'de valilik binasına girmeye çalışan DHKP-C'li öldürüldü

Tunceli'de valilik binasına girmeye çalışan DHKP-C'li öldürüldü

Tunceli'de valilik binasına girmeye çalışan ... Yetkililer, öldürülen kişinin DHKP-C'li olduğunu ve kimliğinin belirlendiğini söyledi. Valilikten yapılan açıklamada, "10 Ekim 1990 İstanbul Ümraniye doğumlu Nazımiye nüfusuna kayıtlı, DHKP-C terör örgütü dağ kadrosundan...

Yetkililer, öldürülen kişinin DHKP-C'li olduğunu ve kimliğinin belirlendiğini söyledi. Valilikten yapılan açıklamada, "10 Ekim 1990 İstanbul Ümraniye doğumlu Nazımiye nüfusuna kayıtlı, DHKP-C terör örgütü dağ kadrosundan olduğu değerlendirilen Onur Polat isimli şahıs etkisiz hale getirilmiştir" denildi. DHKP-C'li teröristle ilgili yeni detaylar da ortaya çıktı.

Tunceli'nin Atatürk Mahallesi'nde bulunan Tunceli Valiliği ile bitişiğindeki Adliye binasının girişine saat 08.40 sıralarında gelen DHKP-C'li 2 kişi önce valilik ve adliye binasının güvenliğini sağlayan polis noktasına el bombası attıktan sonra adliye binası giriş kapısına yöneldi. Bu sırada bina güvenliğini sağlayan güvenlik güçleri ile saldırganlar arasında çatışma yaşandı. Saldırganlardan biri olay yerinden kaçarken, diğer kişi ise adliye binası önünde öldürüldü. Saldırının ardından kaçan diğer kişinin yakalanması için kentte geniş çaplı operasyon başlatılırken, olay yerine çok sayıda polis ve jandarma özel harekat timi sevk edildi.


SALDIRIYI DÜZENLEYENLERİN DHKP-C'Lİ OLDUĞU BELİRLENDİ

Tunceli Emniyet Müdürü Fahrettin Şen de olaydan kısa bir süre sonra bölgeye gelerek operasyonu bizzat yönetti. Çatışmanın ardından güvenlik güçleri bölgede olay yeri inceleme çalışması yaptı.Tunceli Valisi Osman Kaymak da çatışmadan bir saat sonra valilik binasına gelerek incelemelerde bulundu. Çatışma nedeniyle valilik ve adliye binaları giriş-çıkışlara kapatıldı. Yetkililer, öldürülen kişinin DHKP-C'li olduğunu ve kimliğinin belirlendiğini belirterek, üzerinden 1 tabanca ile 1 uzun namlulu silah ile çeşitli dokümanlar ele geçirildiğini söyledi. 

ÖRGÜT ÜSTLENDİ

Bu arada DHKP/C’ye yakın bir internet sitesinde Onur Polat’ın Tunceli’nin kırsal alanında faaliyet gösteren İbrahim Erdoğan Kır Birimi’nde yer aldığı örgüt tarafından açıklandı ve kırsal alanda silahla çekilen bir fotoğrafı yayımlandı.

 VALİLİK KİMLİĞİNİ AÇIKLADI

Tunceli Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, “Sabah saat 08.40 sıralarında valiliğimiz ve adliye binasına yönelik yapılan silahlı ve bombalı saldırı girişimi güvenlik güçlerimizin anında karşılık vermesi sonucu engellenmiş, 10/10/1990İstanbul Ümraniye doğumlu, Nazımiye Büyükyurt nüfusuna kayıtlı DHKP-C terör örgütü dağ kadrosundan olduğu değerlendirilen Onur Polat isimli şahıs etkisiz hale getirilmiştir. Şahıs üzerinde 1 adet tabanca, 1 adet uzun namlulu otomatik silah ve el bombaları ele geçirilmiştir. Güvenlik güçlerimiz ve halkımızdan olayda yaralanan olmamıştır. İlimizde terörist unsurlara yönelik düzenlenen operasyonlara devam edilmekte olup, güvenlik güçlerimiz bölge halkımızın da desteği ile huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla ilimiz genelinde teröristlerle mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir.

TUTUKSUZ YARGILANMAK ÜZERE SERBEST BIRAKILMIŞ

Tunceli’de valilik ve adliye binasına silah ve bomba ile girmek isterken çatışmada öldürülen DHKP-C’li Onur Polat ile ilgili ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı. Polat’ın geçen yıl Tunceli’de DHKP-C’ye yönelik düzenlenen operasyonda 6 kişi ile birlikte gözaltına alındığı ve sevk edildiği mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı belirlendi.

KONTROL NOKTASINA YÜRÜYEREK GELMİŞ

Tunceli Emniyet Müdürlüğü ekipleri yaptıkları soruşturmada, ölü ele geçen Onur Polat’ın kentte bazı işyerlerinde çeşitli işlerde çalıştıktan sonra örgütün dağ kadrosuna katıldığını tespit etti. 

DHKP-C’nin Tunceli kırsal alanında 10 kişilik bir grubunun bulunduğu tahmin edilirken, örgütün dağ kadrosunun ilk kez kentte eylem gerçekleştirdiği belirtildi. Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, Polat’ın kırsal alandan nasıl geldiği ve kimlerle irtibata geçtiğini tespit etmek için çalışmalarını sürdürüyor. Mobese kameralarının incelenmesinde Polat’ın üzerinde uzun bir palto ile kontrol noktasına yürüyerek geldiği görüldü.

İKİNCİ SALDIRGAN YOK

Bu arada Onur Polat’ın, valilik ve adliye binasına düzenlenen saldırıda yalnız olduğu tespit edildi. İkinci saldırgan olduğu söylenen kişinin bölgede bulunan bir ATM’den para çektiği ve silah sesleri üzerine korkarak olay yerinden koşarak kaçan bir vatandaş olduğu ve olayla ilgili hiçbir bağlantısının olmadığı belirlendi.

KIZILDERE OLAYININ YILDÖNÜMÜNDE EYLEM YAPILMAK İSTENDİ

Emniyet yetkilileri, DHKP-C'nin bu saldırıyı 30 Mart 1972’de meydana gelen Kızıldere olaylarının yıldönümünde yapmak istediklerine dikkat çekti. Mahir Çayan ve 9 arkadaşı, Tokat’ın Niksar ilçesi’ne bağlı Kızıldere Köyü’nde çatışmada öldürülmüştü.

"Tunceli'de valilik binasına girmeye çalışan DHKP-C'li öldürüldü" haberi, 30 Mart 2016 tarihinde yazılmıştır. 30 Mart 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Tunceli'de valilik binasına girmeye çalışan DHKP-C'li öldürüldü haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Tunceli'de valilik binasına girmeye çalışan DHKP-C'li öldürüldü 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  2. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta Para Cezası Geliyor!
  3. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  4. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  5. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  6. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  7. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  8. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  9. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  10. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  11. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  12. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  13. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  14. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  15. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  16. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  17. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  18. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  19. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  20. 22:06 Koç Holding'in hisselerindeki hızlı yükselişin nedeni açıklandı!
Gündem Haberleri