Türkan Saylan'ın ölüm yıldönümü; Ensar'ı kutsayanlar ona zulmetti

Türkan Saylan'ın ölüm yıldönümü; Ensar'ı kutsayanlar ona zulmetti

Türkan Saylan'ın ölüm yıldönümü; Ensar'ı kut... Prof.Dr. Türkan Saylan’ın aramızdan gidişinin yıldönümü bugün... Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, 2010 yılından bu yana her yıl, Türkan Saylan’ın ölüm yıldönümünde, adını ve anlayışını yaşatmak için...

Prof.Dr. Türkan Saylan’ın aramızdan gidişinin yıldönümü bugün... 

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, 2010 yılından bu yana her yıl, Türkan Saylan’ın ölüm yıldönümünde, adını ve anlayışını yaşatmak için bilim ve sanat ödülleri veriyor. Bugün saat 19.00’da, İş Sanat Kültür Merkezi’nde başlayacak olan Türkan Saylan Anma ve Ödül Gecesi’ni, inandığı değerler yolunda dik duruşunu hiçbir zaman bozmayarak gönüllerde taht kuran Ali İhsan Varol sunacak. 

ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel, ölümünün 7'inci yılda Türkan Saylan'ı Cumhuriyet gazetesine yazdı.

İşte Prof. Dr. Aysel Çelikel'in kaleminden Türkan Saylan:

Aklıyla, emeğiyle, sevgiyle dokunduğu, bugün her biri meslek sahibi olan binlerce kız öğrencimiz ve binlerce üniversiteli gencimiz için, elverdiği kadınlarımız, hastalarımız, herkes için toplum önderi sıfatını kazanmış olan bir seçkin kadını, bir özel insanı özlemle ve sevgiyle anıyoruz.

Mücadeleci ve sorumlu

Türkan Saylan’ın başarıları aklı ile yüreğini birleştirebilme sanatının ve yorulmak bilmeyen azim ve iradesinin eseridir. Her konuda fikri takibi çok kuvvetlidir. Sonuç alıncaya kadar mücadeleden vazgeçmeyen karakteri en çarpıcı özellikleri arasındadır.

Atatürk’ü ve Cumhuriyetimizin değerlerini, laikliği, kadın haklarını korumada kendini hep sorumlu hissetti. İnsanların derdine derman olmak sanki ona görev olarak verilmişti. Çalıştı hem de çok çalıştı. Bu bir hayat anlayışı ve yüksek sorumluluk duygusuydu. Bu duyguyu “Biz vatandaşız, biz yapmayacağız da kim yapacak'' diyerek dile getiriyordu.

Çağdaş bir topluma ulaşmanın ve küçük yaşta evlilikleri önlemenin tek yolunun eğitim olduğunun bilinciyle Türkan Saylan başkanlığındaki ÇYDD yönetimleri eğitimin her alanına destek olmuş ilk - orta öğretim ve üniversite öğrencileri için burs projeleri yanında, kız öğrenci yurtları, okullar, ana sınıflar, kitaplıklar yapılmasını sağlamıştır.

Lepra’ya çare buldu

Lepra gibi çaresiz ve tehlikeli bir hastalığı tedavi etmek, toplumda lepra konusundaki olumsuz algıyı değiştirmek için verdiği mücadelede başarılı olmuş, sakat lepralılara beceri kazandıran eğitimler organize ederek yaşamlarına umut ve sevinç katmış, lepra hastanesinin kurulmasını sağlamıştır.

Eğitim yoluyla çocuklarımızın, gençlerimizin kaderlerini değiştirmek ya da yaşamlarına küçük mutluluklar katmak için verdiği emek ve hastalarına gösterdiği şefkat onların en değerli anıları oldu.

Hukuksuz yargılamalar

13 Nisan 2009’da Türkan Saylan’ın hayatına kastedenler, Türkiye Cumhuriyeti’nin gücünü kırmak isteyenler, Atatürk Türkiyesi’nin temellerini oyanlar, otoriter din devleti kurmak için çalışanlar... Bunların bir kısmı yurtdışına kaçtı, bir kısmı saltanat sürüyor. Düzmece mahkemelerde sahte delillere dayalı iğrenç, inanılmaz iftiralar, kurulan tuzaklar, hukuksuz ve umutsuz yargılamalar yıllarca devam etti. Sonunda hak yerini buldu beraatla bitti.

Bitti ama ÇYDD’nin ve Prof. Ayşe Yüksel’in, Prof. Filiz Meriçli’nin, Av. Nur Gerçel’in acıları tam yedi sene sürdü. Yargılanan üç değerli arkadaşımız gibi, Türkan Saylan da sağ olsaydı aynı acıları belki daha da fazlasını yaşayacaktı. Üstün hizmet madalyası beklerken gözaltılar, yargılamalar, ceza tehditleri ve yaşananları, arkadaşlarımıza reva görülen haksızlıkları hüzünle anarken acıların hesabı da mutlaka sorulacak diyorum.

Demokrasiden ayrılmadık

Bu yedi yıl içinde gözbebeğimiz ÇYDD, genel merkez ve şube yönetimleri, gönüllüleri, çalışanları ve gençleriyle daha da sıkı bütünleşti. Çağdaş yaşam kültürüyle direndi ama demokrasiden ayrılmadı.

Gönüllülerimizle çalışanlarımızla çağdaş gençlik birimimiz, mezunlar topluluğumuz, çocuk kulübümüzle ve eğitim evlerimizle ÇYDD ailesi farklı olmanın, sevgi ve saygının, paylaşma ve dayanışmanın güzelliğini yaşıyor. Bunlar onun diktiği fidanlardı, bugün Atatürk’e ve demokrasiye gönül veren zengin bir orman oldu.

Nerede, ne zaman, nasıl davranmak gerektiğini bilen önce kurum, ama daha önce Türkiye diyen ÇYDD ailesi olarak daha büyüdük, yeni projelerle ve toplumdan aldığımız desteklerle güçlü bir kurum, güçlü bir ÇYDD yarattık. Türkan Saylan’ın emanetini en iyi şekilde koruduk. Bu zorlu dönemde görev almış olan bütün arkadaşlarımı, ayakta durmayı başaran bütün şubelerimizi kutluyorum.

Prof. Dr. Aysel Çelikel / ÇYDD Genel Başkanı 

"Türkan Saylan'ın ölüm yıldönümü; Ensar'ı kutsayanlar ona zulmetti" haberi, 18 Mayıs 2016 tarihinde yazılmıştır. 18 Mayıs 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Türkan Saylan'ın ölüm yıldönümü; Ensar'ı kutsayanlar ona zulmetti haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Türkan Saylan'ın ölüm yıldönümü; Ensar'ı kutsayanlar ona zulmetti 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:55 Son dakika haberi! CHP'den 4 ismin milletvekilliği düşürülmüş bulundu
  2. 17:52 Yeni model sızdırıldı! iPhone SE 4'ün özellikleri ve görüntüsü
  3. 17:51 Altın için 3.000 dolarlık hedef gerçekleşebilir mi?
  4. 17:48 Elon Musk'ın Twitter'deki Mavi Tik Devrimi: Premium Üyelik Sahipleri İçin Ücretsiz Erişim
  5. 17:44 Bakanlık tarafından açıklandı: Söz konusu işletmelerde KDV oranlarına artış yapılacak!
  6. 17:42 Şarkıcı Katy Perry’nin canlı yayında elbisesi koptu! Ne yapacağını bilemedi
  7. 17:39 Kuyumculardan altın alacaklara hızlı davranmaları yönünde bir uyarı yapıldı!
  8. 17:36 Microsoft'tan BAE merkezli yapay zeka firmasına dev yatırım yapıldı
  9. 17:25 Selektörle radar uyarısına kesilen cezalar sonrasında iptal edildi
  10. 17:08 Belediye başkanı seçilen 4 CHP’li ismin milletvekilliğinin sona verildiği açıklandı
  11. 17:04 ABD, İran'a yeni yaptırım hazırlığında! Kapsamı neler olacak?
  12. 17:04 Güney Koreli K-Pop Yıldızı Park Bo Ram Aniden Yaşamını Yitirdi
  13. 17:00 Galatasaray, Siltaş Yapı Pendikspor Maçı İçin Florya'da Hazırlıklara Başladı
  14. 16:59 AK Parti İl Başkanı Ali Çetin açıkladı: "Teleferik kazası adli bir olaydır"
  15. 16:56 ‘Erdoğan ile arasında kriz var’ iddialarına Şimşek’ten yalanlama geldi
  16. 16:52 Trump’ın tarihi 'sus payı' ödemesine ilişkin açılan dava başladı
  17. 16:50 Tacikistan'dan Türkiye'ye vize zorunluluğu getirildi
  18. 16:45 Rus Büyükelçi'den şaşırtan açıklama: 'ABD, Türk Şirketlerini Terörize Ediyor'
  19. 16:42 John Kirby açıklamada bulundu: İran İsrail saldırısı öncesinde ABD'ye bilgi verdi mi?
  20. 16:39 Yerel seçimin ardından ankette şaşırtan sonuç: CHP farkı açıyor
Gündem Haberleri