'Türkiye bu acıları hak etmiyor?'

'Türkiye bu acıları hak etmiyor?'

'Türkiye bu acıları hak etmiyor?' CHP Parti Meclisi Üyesi ve Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, 36 kişinin hayatını kaybettiği, 147 kişinin yaralandığı İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki patlamayla terörün alçak yüzünü bir kez daha gösterdiğini belirterek,...

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, 36 kişinin hayatını kaybettiği, 147 kişinin yaralandığı İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki patlamayla terörün alçak yüzünü bir kez daha gösterdiğini belirterek, “Biz Türkiye olarak bu acıları hak etmiyoruz. Bu acıları bize yaşatanları da Türkiye’nin hak etmediğini düşünüyorum. Yaşanan acıyı paylaşıyor, ülkemiz için başsağlığı ve sabır diliyorum'' dedi.

Danıştay Kanun Tasarısı üzerine de bir konuşma yapan Yılmaz, hükümete, “Hukuki anlamda bir garabetin, siyasi anlamda bir akıl almazlığın, yönetim anlamında bir fütursuzluğun üzerine somutlaştığı bir yasayı konuşuyoruz. Yanlış yoldasınız, yine Bağdat’a varmadan dönmek durumundasınız'' çağrısını yaptı.

Yılmaz, “Hukuki anlamda bir garabetin, siyasi anlamda bir akıl almazlığın, yönetim anlamında bir fütursuzluğun üzerine somutlaştığı bir yasayı konuşuyoruz'' dedi. Hükümetin yasa tasarısının görüşmelerinde ortaya koyduğu çalışma biçimi ve “disiplininin'' tasarıyla amaçladıklarını net şekilde ortaya koyduğunu ifade eden Yılmaz, şöyle devam etti:

“BAĞDAT’A VARMADAN DÖNÜN''

“Sizlerin ''yüzde 50 oyu aldık, o halde her şeye biz karar veririz’ anlayışı, 14 yıllık yönetim anlayışınızın tamamına hakim olduğu gibi bugün burada sürdürdüğümüz çalışmaya da hakim durumdadır. Gerçekten de çoğunluğun gücüne yaslanarak, çoğunluk üzerinden haklılığı ve doğruluğu elde ettiğinizi düşünerek bir çalışma sürecini gerçekleştiriyorsunuz. Bu çalışma anlayışınız sadece buraya değil ülkenin yönetimine, komisyonların yönetimine, sizin var olduğunuz her alana hakim durumdadır. Komisyonumuz da bundan farklı geçmemiştir. Aslına bakarsanız böyle bir çalışma anlayışından Türkiye bir fayda görmemiştir. 14 yıl sonra üzerinde en fazla konuştuğunuz, en ciddi iddiaları ortaya koyduğunuz yargı alanında düştüğünüz durum ortadadır. Anayasa değişikliğinden başlayarak yapmış olduğunuz çalışmaların her birinin çok büyük yanlışlıklar olduğunu ve büyük maliyetlerle, bedellerle topluma döndüğünü hep beraber gördük, yaşadık. Şimdi, bunu bir kez daha tekrar etmek niyetindesiniz ama yine yanlış yoldasınız, yine Bağdat’a varmadan dönmek durumundasınız.''

“HUKUK DEVLETİNİ ÖRSELİYOR''

Yasa tasarısında yapılan değişikliğin açık bir Anayasa ihlali olduğunu ifade eden Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu değişiklik Anayasa değişikliğiyle dahi yapamayacağınız, demokratik devleti, hukuk devletini yok eden, örseleyen bir düzenlemedir. Bu konuda Anayasa değişiklik teklifi dahi veremezsiniz. Bunu yasayla aşmanız mümkün değil. Yaptığınız bu düzenleme, açıkça Anayasa’yı dolanmaktır ve açıkça yok hükmünde bir düzenlemedir. Adalet Komisyonu toplantılarında Sayın Komisyon Başkanı da söyledi; ''Türkiye, yargı içerisinde, yakın değilse de çok büyük bir tehlikeyle karşı karşıya’ dedi. Bu tabloyu siz yarattınız ve şimdi attığınız adımlarla daha büyük sorunları yaratmaya talipsiniz. Ancak, şu kadarını söyleyeyim: Bu ülkeyi 14 yıl yönetmek kimseye nasip olmadı. Sizler bu süreyi kullandınız ama doğru kullanamadınız. Sizleri yeni baştan, şu andan başlayarak ortak akla, müzakereye, beraber konuşmaya, sorunları beraber sahiplenmeye davet ediyorum. Siz, böylelikle geçmişe ilişkin ciddi bir eleştiri yapabilirsiniz, değilse bundan sonra yapılacak eleştirilerin tek muhatabı 14 yıl sonra AKP hükümeti olacaktır. Sizi buradan bir kez daha uyarıyorum. Bağdat’a varmadan geri dönün.''

Yılmaz, devletin ortak akılla yönetilebileceğini, “gelgit akılla'' yönetilmesinin söz konusu olmadığını söyledi. İsrail ve Rusya örneklerinde olduğu gibi sürekli yapıp bozularak ülkenin yönetilemeyeceğini belirten Yılmaz, “Bu ülkenin halkına, devletine, ülkesine bu denli büyük maliyetler ödetemezsiniz'' dedi.

"'Türkiye bu acıları hak etmiyor?'" haberi, 29 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 29 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan 'Türkiye bu acıları hak etmiyor?' haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Türkiye bu acıları hak etmiyor?' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:36 Borsa İstanbul'da günün ilk yarısında gerileme yaşandı
  2. 13:16 Şubat ayında, özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcu azaldı
  3. 13:16 Kanalizasyon çalışması sırasında yaşanan göçük sonucunda bir işçi hayatını kaybetti
  4. 13:16 G7 dışişleri bakanlarına "soykırımı durdurun" protestosu
  5. 13:14 Türkiye'nin önde gelen gıda devi halka arz için gün sayıyor!
  6. 13:12 Son Dakika: Hamas lideri Haniyye İstanbul'a geliyor
  7. 13:10 TÜİK çocuk işçi sayısını açıkladı: Türkiye'deki yoksulluk artışı, çocuk işçi sayılarını yükseltiyor
  8. 12:58 Efsanevi film "Oldboy"un dizi versiyonu yolda!
  9. 12:42 TÜİK açıkladı: Şubat ayında tarımsal girdi tutarları yüzde 36,71 arttı!
  10. 12:36 Dolar sahipleri dikkat: Merkez Bankası yıl sonu dolar tahminini açıkladı
  11. 12:32 İsrail-İran Gerilimi ve Fed Belirsizliği Küresel Piyasalara Dalgalandırıyor
  12. 12:25 TÜİK Raporu: Türkiye'nin Çocuk Nüfusu ve Popüler İsimler 2023'te Belli Oldu
  13. 12:12 CIA Direktörü Burns: Ukrayna'nın Savaşı Kaybetme Riski Artıyor, ABD'nin Yardımı Acilen Gerekli
  14. 12:07 Suudi Arabistan'da Keşfedilen Lav Tüpleri, İlk Çobanlık Faaliyetlerine Işık Tutuyor
  15. 11:50 Altın Fiyatları Yükseliyor: Çeyrek Altın 4.257,00 Liraya Ulaştı
  16. 11:39 CHP'li belediye ile MHP arasında afişli borç atışması
  17. 11:33 NASA Uyarıyor: Starlink Uyduları Dünya'nın Manyetosferini Tehdit Ediyor!
  18. 11:30 Cem Yılmaz'ın "CMXXIV" Gösterisinde Espri Konusu: Nafaka!
  19. 11:28 Yüzde 50+1 kuralına Saray'dan olumsuz yanıt geldi: Boşuna uğraşmasınlar
  20. 11:23 Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar: Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok
Gündem Haberleri