"Türkiye ile anlaşma AB değerlerine aykırı"

"Türkiye ile anlaşma AB değerlerine aykırı" İngiliz Financial Times gazetesinin yazarlarından Wolfgang Münchau, bugünkü köşe yazısında Türkiye-Avrupa Birliği (AB) ilişkilerini değerlendirdi. Wolfgang Münchau, AB'nin mülteci krizi konusunda Türkiye'yle yürüttüğü müzakerelerde...

İngiliz Financial Times gazetesinin yazarlarından Wolfgang Münchau, bugünkü köşe yazısında Türkiye-Avrupa Birliği (AB) ilişkilerini değerlendirdi. Wolfgang Münchau, AB'nin mülteci krizi konusunda Türkiye'yle yürüttüğü müzakerelerde ahlaki üstünlüğünü kaybettiğini yazdı.

Financial Times'ta Pazartesi günleri yazan Wolfgang Münchau'nun bugünkü yazısının başlığı, "Gerçek kriz Ege'de". Münchau yazısına şu satırlarla başlıyor: "AB yılbaşında aynı anda yıkıcı potansiyeli olan üç tehdit yüzünden felç olma olasılığı ile yüz yüzeydi: Grexit (Yunanistan'ın Euro bölgesinden çıkmak zorunda kalması), Brexit (İngiltere'nin AB'den ayrılması) ve mülteci krizi.

"Bu tehditlerden ilki tamamen ortadan kalkmasa da şimdilik geri planda kaldı. İkincisinin durumu henüz belirsiz (İngiltere'de 23 Haziran'da ülkenin AB üyeliği için referandum yapılacak). Üçüncüsü ise patlama tehlikesi ile karşı karşıya."

Financial Times yazarı bu noktada özellikle Almanya Başbakanı Angela Merkel'in inisiyatifiyle AB'nin Türkiye ile yaptığını mülteci anlaşmasını hatırlatıyor okurlarına. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen hafta, Geri Kabul Anlaşması'nın uygulanması için gereki yasaları onaylamama tehdidinde bulunduğunu ekleyerek...

"Türkiye'yle anlaşma, Avrupa değerlerine aykırı"

Wolfgang Münchau'nun yazısından bazı satırlar şöyle: "Erdoğan, AB'nin, Türkiye'nin Terörle Mücadele Kanunu'nu değiştirmesi talebini reddediyor. Söz konusu kanun Erdoğan'a, gazeteciler dahil muhaliflerine eziyet etme olanağı sağlıyor.

"AB'nin Türklere Schengen bölgesine vizesiz seyahat sözü resmiyette Türkiye'de sivil hakların korunması koşuluna bağlıdır. Sayın Erdoğan ise şimdi AB'nin vize rejimini koşulsuz serbestleştirmesinde ısrarlı, aksi takdirde mülteci anlaşmasını kabul etmeyeceğini söylüyor. AB bunu kabul edemez."

Münchau'ya göre Erdoğan, anlaşmaya Merkel'den daha az ihtiyacı olduğu izlenimi veriyor. Financial Times yazarı, Merkel'in geçen hafta Erdoğan'la görüştüğünü, "dokunulmazlıkları kaldırılan Kürt milletvekilleriyle ya da sadece görevlerini yaptıkları için yargılanan gazetecilerle görüşmekten ise kaçındığını" yazmış ve eklemiş:

"Eğer anlaşma çökerse ve Ankara sınır devriyelerini gevşetirse, mülteci krizi yeniden alevlenecektir. Daha önemlisi ise bu anlaşmanın Avrupa'nın değerlerine aykırı olmasıdır. Zira bu anlaşma sadece AB Türkiye'deki insan hakları ihlallerini görmezden gelirse uygulanabilir. "AB'den ayrılma argümanlarından bir tanesinin özünde doğru bir tespit var: O da, AB'nin, Türkiye'yle müzakerelerinde ahlaki üstünlüğü kaybetmiş olması."
 

""Türkiye ile anlaşma AB değerlerine aykırı"" haberi, 30 Mayıs 2016 tarihinde yazılmıştır. 30 Mayıs 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan "Türkiye ile anlaşma AB değerlerine aykırı" haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. "Türkiye ile anlaşma AB değerlerine aykırı" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:35 Arsenal, derbi maçını 5 golle galip tamamladı
  2. 04:35 Uzun süredir beklenen o yenilik başkentin göbeğinde o tarihte açılıyor!
  3. 04:15 Türkiye'de ilk vaka tespit edildi! Haziran ve Temmuz aylarında vakaların artması bekleniyor
  4. 04:10 Euro 2024 hakemlerin kazançları belli oldu! FIFA kokartlı hakem Meler'in kazancı belli oldu!
  5. 02:15 Katolik Kilisesi'nden 'cinsel istismar mağdurlarına tazminat' kararı alındı
  6. 02:13 İsviçre merkezli Patiswiss'ten Ankara Merkezli Patiswiss'e dava açıldı: Marka 'çalıntı' iddiası
  7. 02:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hasan Kılıç'ın cenaze törenine katıldı
  8. 01:54 Konsere geç çıkan Madonna'ya hayranlarından toplu dava haberi geldi
  9. 01:48 Apple’ın Çin’de satışları düşüşte!
  10. 01:33 İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Değişim Dalgası: Tugay 5 Üst Yöneticinin Görevini Sonlandırdı!
  11. 01:31 Yorgandaki Sarı Lekelerin Kabusu Bitti! Bu Mucizevi Çözümle Yorganlarınız Bembeyaz Olacak
  12. 01:27 Böbrek Taşına Ne İyi Gelir? Ağrıyı Dindiren ve Taşı Düşüren Besinler ve Öneriler
  13. 01:14 Gümüşhane’de Heyelan Meydana Geldi!
  14. 01:09 Türkiye'de İlk Vaka Görüldü! Haziran ve Temmuz Ayında Vakalarda Artış Bekleniyor!
  15. 01:05 A101 ve BİM artık o ürünü satmayacak!
  16. 01:00 Resmi Gazete'de bugün: 24 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  17. 00:57 Ümit Özat'tan Ahmet Çakar'a: "İtin duası kabul olsa gökten kemik yağar"
  18. 00:56 Trafik sigortasında yeni dönem belirlendi: Primler her ay maliyet endeksine göre belirlenecek
  19. 00:54 Koç Holding'den dolandırıcılık uyarısı: İtibar etmeyin
  20. 00:49 Hyundai'nin nano soğutma teknolojisine sahip cam filmi tanıtıldı!
Dünya Haberleri