'Türkiye IŞİD merkezi haline getirildi!'

'Türkiye IŞİD merkezi haline getirildi!'

'Türkiye IŞİD merkezi haline getirildi!' AKP'nin mezhepçi dünya görüşü nedeniyle dış politikanın iç güvenlik tehdidi haline geldiğini söyleyen CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke "Türkiye maalesef IŞİD örgütünün lojistik merkezi, ideolojik ve örgütsel yayılma alanı...

AKP'nin mezhepçi dünya görüşü nedeniyle dış politikanın iç güvenlik tehdidi haline geldiğini söyleyen CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke "Türkiye maalesef IŞİD örgütünün lojistik merkezi, ideolojik ve örgütsel yayılma alanı adeta bir kuluçka merkezi haline gelmiş." dedi.

CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, "Dokunulmazlıklar konusunda samimi davranılarak yolsuzlukların, ihaleye fesat karıştırmanın mümkün olmayan bir Türkiye'nin inşası için bakanları da buna dahil etme teklifinde bulunduk. Bu teklifi kabul etmeyen, şeffaflığı getirmeyen AKP iktidarının kendisidir" dedi.

CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, CHP MYK'si sonrasında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunarak gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"TÜRKİYE IŞİD'İN LOJİSTİK MERKEZİ"
Hükümeti dış politika ve terör örgütü IŞİD üzerinden eleştiren Böke, şöyle konuştu:

"Türkiye bir terör coğrafyası haline geldi, Ankara tren garında IŞİD tarafından gerçekleştirilen bombalı saldırı ile ilgili müfettişlerin hazırlamış oldukları ön inceleme raporu basına yansıdı. İnceleme sonucunda 10 Ekim 2015 tarihinde yapılacak olan mitingden 25 gün önce birden fazla canlı bomba ile eylem yapılacağı istihbaratının alınmış olduğu, bu istihbaratın gerekli makamlarla paylaşılmadığı açıkça ortaya konuyor. Aynı raporda daha az önemli istihbarat bilgilerinin ilgili birimlerle paylaşılmış olduğu da tespit ediliyor. İstihbarat paylaşımında yapılan bu seçiciliğin neden yapıldığın bilmiyoruz ama sonucunu biliyoruz. 109 canımızı kaybettik. Çok açık bir istihbarat ve güvenlik açığı olduğu ortaya konmuştur. Bu iktidarın atama yapmış olduğu güvenlik bürokrasi ve yetkili makamların gerekli tedbirleri almamış oldukları bu rapor tarafından çok bir şekilde ispatlanıyor. Bu kanlı terör örgütü son olarak Kilise insanlarımıza saldırmaya devam ediyor. 3 gündür peş peşe gelen roketatarlı saldırılarda 2 vatandaşımız hayatını kaybetti. Bu durum AKP'nin mezhepçi dünya görüşünün dış politikaya yansımaları sınır boyunda ve istihbaratlara ilişkin gerekli tedbirler alınmayarak dış politikanın bir iç güvenlik tehdidi haline gelmesinden kaynaklanmaktadır. Bütün bu haberler, Türkiye'nin maalesef IŞİD örgütünün lojistik merkezi, ideolojik ve örgütsel yayılma alanı adeta bir kuluçka merkezi haline gelmiş olduğunu gösteriyor. Bürokratik sorumlular ortaya çıkarılmıştır. Şimdi siyasi sorumluları ortaya çıkarmaktır. Siyasi sorumluluğu olan iktidarı hesap vermeye davet etmektir."

"CHP, KAÇAK GÜREŞEN İKTİDARA 'GELİN HODRİ MEYDAN' DEDİ"
Dokunulmazlıklara ilişkin bir soruya Böke, "CHP dokunulmazlıklar konusunda hep çok açık bir tutum sergiledi. Kaçak güreşen iktidara da 'gelin hodri meydan' dedi. Dokunulmazlıklar zırhının arkasına saklanma ihtiyacı olmayan bizler, kürsü dokunulmazlığı dışında bütün dokunulmazlıkların kalıcı bir şekilde kaldırılmasının daha doğru olduğunu düşünüyoruz. Geçici bir madde getirilecekse de dokunulmazlıklar konusunda samimi davranılarak yolsuzlukların, ihaleye fesat karıştırmanın mümkün olmayan bir Türkiye'nin inşası için gelin bakanları da buna dahil ederek dokunulmazlıkları kaldıralım dedik. Bu teklifi kabul etmeyen, şeffaflığı getirmeyen AKP iktidarının kendisidir" diye yanıt verdi.

'HER SORUNUN MECLİS'TE ÇÖZÜLMESİ AŞİKAR'
Nusaybin'deki operasyonlara ilişkin bir soru üzerine Böke, "Her sorunun Meclis'te çözülmesi aşikar. Eğer bir sıkıyönetim ihtiyacı, farklı bir müdahale ihtiyacı varsa, bunun yine demokratik bir şekilde Meclis içinde tartışılarak, konuşularak yapılması gerekir. CHP, bu sorunun çözümü için bir toplumsal mutabakat komisyonu teklifini vermektedir. Teklif ısrarla, AKP iktidarı tarafından reddedilmektedir" dedi.



'AKP'YE İZİN VERMEYECEĞİZ'
Kişisel verilerin sızdırılmasına ilişkin bir soru üzerine Böke, "Daha önce de açıklama yapıldı. Açıklamayı yapmaya değecek kadar somutlaştırılmış ve paylaşılmış bir konu değil. Bu birkaç yıl öncesine dayanan üstelik de veriler sızdırıldıktan sonra bununla ilgili tutuklamalar yapılmış bir durum. Şimdi bunu yeni mağduriyetler yaratmak için ve ileride yapılacak seçimlerde bilgi paylaşımını sınırlandırmak için bir malzemeye çeviren AKP'nin bunu yapmasına izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

STAD AÇILIŞI
"Hafta sonu stadın açılışında ibret verici manzaralara tanık olduk" diye konuşan Böke, "Cumhurbaşkanı oturuyor, herkes ayakta. Acı bir Türkiye tablosu. Kuralsız, tek adam egolarının olduğu çadır devletlerin olan bir tablo yaşandı. Tek bir kişinin egosu için koskoca insanlar tarafından tatmin edilmeye çalışılıyor. Çünkü işler onun keyfine göre yürüyor" ifadelerini kullandı.

"'Türkiye IŞİD merkezi haline getirildi!'" haberi, 13 Nisan 2016 tarihinde yazılmıştır. 13 Nisan 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan 'Türkiye IŞİD merkezi haline getirildi!' haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Türkiye IŞİD merkezi haline getirildi!' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:58 Ankara ve İstanbul için yepyeni bir seçim Kararı!
  2. 12:58 Karabük'te sosyal medya skandalı: 8 kişi gözaltına alındı!
  3. 12:56 Putin: Polonya ve Baltık Ülkelerine Yönelik Saldırı İddiaları 'Tamamen Saçmalık'
  4. 12:51 İsrail'in Gazze Saldırıları: 62 Filistinli Hayatını Kaybetti,Kızılay Çalışanları Serbest Bırakıldı
  5. 12:47 Telefon Ekranınızı Ters mi Düz mü Tutmak: Artılar ve Eksiler
  6. 12:40 ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Yarın Ankara’ya Geliyor
  7. 12:06 İrlanda, Gazze'ye Destek: Soykırım Davasına Müdahale Ediyor!
  8. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  9. 11:45 Altaylı, YÖK'ün denklik kararını sert eleştirdi: "Bunun tek sonucu felaket!"
  10. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  11. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  12. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  13. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  14. 11:20 Sabancı'dan dev hisse devri: Hisselerin satışı tamamlandı!
  15. 11:19 10 Yunan Adası'nda kapıda vize heyecanı! Bayram tatiliniz hazır mı?
  16. 11:19 Evrenin gizemleri birer birer çözülüyor! Kara deliğin manyetik alanları görüntülendi
  17. 11:18 Çakarlı konvoyla gündem olan muhtardan açıklama: "Araçlar bana ait değil, kiralık"
  18. 11:18 TÜİK verileri ortaya koydu: Emeklilere maaşları artık yetmiyor!
  19. 11:18 Vladimir Putin: Diğer silahlar gibi F-16’ları da yok edeceğiz
  20. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
Politika Haberleri