Türkiye şehitlerini uğurladı, 'Başkomutan' Erdoğan stadyum açtı!

Türkiye şehitlerini uğurladı, 'Başkomutan' Erdoğan stadyum açtı!

Türkiye şehitlerini uğurladı, 'Başkomutan' E... Kayseri'de bombalı araçla düzenlenen terör saldırısında şehit düşen Kayseri’de 1. Komando Tugayı’nda görev yapan 14 askerin cenazeleri yurdun çeşitli kentlerinde düzenlenen törenlerle son yolculuklarına uğurlandı.Acı...

Kayseri'de bombalı araçla düzenlenen terör saldırısında şehit düşen Kayseri’de 1. Komando Tugayı’nda görev yapan 14 askerin cenazeleri yurdun çeşitli kentlerinde düzenlenen törenlerle son yolculuklarına uğurlandı.Acı ve gözyaşının se olduğu cenazelerde şehit yakınlarının feryatarı yine yürekleri dağladı.

CENAZE TÖRENLERİNDE GÖZYAŞI SEL OLDU

BAŞBAKAN VE MUHALEFET LİDERLERİ YAN YANA SAF TUTTU

20 yaşındaki Piyade Er Yunus Emre Duran için Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde cenaze törenine Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcıları Nurettin Canikli ve Tuğrul Türkeş, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, kuvvet komutanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

70791_52508_18122016152844_44.jpg

SEFERBERLİK İLAN EDEN 'BAŞKOMUTAN' STAD AÇILIŞI NEDENİYLE CENAZELERE KATILMADI

Başbakan Yıldırım ve muhalefet liderleri şehit cenazelerine katılırken, geçtiğimiz günlerde düzenlediği 'Muhtarlar Toplantısı'nda 'Başkomutan' sıfatı ile teröre karşı seferberlik ilan eden ve bu uğurda gerekirse daha bir çok şehit verileceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Trabzonspor için yaptırılan Akyazı Spor Kompleksi'nin açılışı nedeniyle dün akşam Trabzon'a geldiği için şehit cenazelerine katılmadı. Erdoğan, şehit cenazelerinin kaldırıldığı saatlerde ise Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite İkinci Toplantısı'na katılmak üzere Trabzon’a gelen Katar Emiri El-Tani’yi Trabzon Havalimanı’na gelişinde karşıladı.

katar-001.jpg

ŞEHİT ER KAMİL TUNÇ'U AFYONKARAHİSAR'DA 10 BİN KİŞİ UĞURLADI

KAYSERİ'deki bombalı araçlı terör saldırısında şehit olan 14 askerden komando er 20 yaşındaki Kamil Tunç'un cenazesi, memleketi Afyonkarahisar'ın Hocalar İlçesi'nde yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı törenin ardından toprağa verildi. Şehidin babası İsmail Tunç, "Allah yavrumun canını alacağına benimkini alsaydı" diyerek ağladı.

Kayseri Komando Tugay Komutanlığı'ndan izne çıkan er ve erbaşları taşıyan otobüse dün sabah bombalı araçla düzenlenen terör saldırısında şehit olan askerlerden komando er Kamil Tunç'un cenazesi dün akşam askeri uçakla Afyonkarahisar Askeri Havalimanı'na getirilerek, Devlet Hastanesi morguna konuldu.

CENAZE TÖRENLERİNDE GÖZYAŞI SEL OLDU

Bugün öğle namazı öncesi alınan şehidin cenazesi ambulansla helallik alınması için Hocalar ilçe merkezindeki baba evine doğru yola çıktı. Baba evinin karşısındaki caminin minaresine dev Türk bayrağı asılırken, yüzlerce kişi ev önünde toplandı. Şehit Kamil Tunç'un cenazesini taşıyan ambulans ilçeye yaklaştığı sırada kalabalık içindeki erkekler karşılama için yürüyerek ilçe girişine gitti.

'NERELERE GİDİYORSUN KARDEŞİM'

İki dev Türk bayrağı arkasında yürüyen yüzlerce kişi eşliğinde şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu helallik alınması için baba evine getirildi. Bu sırada öptüğü tabuta başını yaslayan abla Emine Yalçın, "Kardeşim gitme, nerelere gidiyorsun kardeşim" diye gözyaşı döktü. Helallik alınması ve dua edilmesinin ardından askerlerin omzunda yeniden ambulansa yüklenen şehidin cenazesi Hocalar İlçe Meydanı'ndaki Merkez Camii'nin önünde hazırlanan tören alanına getirildi. Cenazenin gelmesini oturduğu sandalyede bekleyen ve çevresindekilerin teselli etmeye çalıştığı baba İsmail Tunç, oğlunun tabutunun konulacağı masaya gözyaşları içinde baktı. Cenazenin getirilmesi sırasında gözyaşına boğulan babanın yanına oturan abla Emine Yalçın, uzun süre sarılarak ağladı.

'YAVRUM CİĞERLERİME KÜL DÖKTÜN KAMİL'İM'

Cenazenin getirilmesi sonrasında tabuta sarılarak "Götürmeyin, pek tatlıydı o, kıyamam ben ona, götürmeyin" diye ağlayan anneanne Elif Yıldırım, tabutun yanından güçlükle uzaklaştırıldı. Cenaze öncesi yakınlarının sakinleştirmeye çalıştığı anneanne oturduğu yerden "Vallahi pek tatlıydı, ayrılamam ben ondan. Götürmeyin kuzumu. Anneannem, kuzum" diye gözyaşı döktü. 

Bu sırada tabuta sarılan babaanne Emine Tunç da torununun fotoğrafını alıp öperek, "Pek de güzeldin yavrum. Boncuk gözlerinle bakardın. Yavrum yaktın beni. Yavrum ciğerlerime kül döktün Kamil'im" diye ağladı.

ANNE CENAZEYE KATILAMADI

Anne Hamiyet Tunç'un rahatsızlandığı ve hastanede olması nedeniyle katılamadığı törende, şehidin teyzesi, "Annen nasıl dayanır Kamil'im? Kalkıver kuzum, teyzem, ne olur kalkıver" diye tabuta sarıldı.

Öğle namazı sonrası camiden çıkan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, baba İsmail Tunç'a, "Metanetli olun, inşallah o hepinize şefaatçi olacak. Yüce rabbimiz 'Şehitlere öldü demeyiniz' diyor. O ölmedi, aramızda, merak etmeyin" dedi. Bakan Eroğlu'na sarılarak gözyaşı döken baba Tunç, "Allah yavrumun canını alacağına benimkini alsaydı" dedi.

10 BİN KİŞİ KATILDI

Şehidin özgeçmişinin okunmasıyla başlayan törene Bakan Veysel Eroğlu'nun yanı sıra Afyonkarahisar milletvekilleri Ak Partili Hatice Özkal ve Ali Özkaya, CHP'li Burcu Köksal, MHP'li Mehmet Parsak, Vali Aziz Yıldırım, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Ak Partili Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar, Hocalar ile Sandıklı protokolu ve 10 bini aşkın vatandaş katıldı.

BALKONDA VE DAMLARDA SAF TUTTULAR

Afyonkarahisar Müftüsü Şükrü Kabukçu'nun kıldırdığı cenaze namazında Merkez Camii'nin önündeki meydanın hınca hınç dolması nedeniyle bazı vatandaşlar çevredeki belediye lokali, dükkanlar ve meydanın yanındaki tuvaletin damına çıkarak saf tuttu. Meydanı gören balkonlarda da kadın ve erkeklerin saf tuttuğu görüldü. Namazın ardından bir süre askerlerin taşıdığı şehit Kamil Tunç'un cenazesi daha sonra törene katılanların omzunda Hocalar Mezarlığı'na kadar taşınarak gözyaşları arasında toprağa verildi. 

Şehit komando er Kamil Tunç, Afyonkarahisar'ın son 10 günde 2'nci, son 1.5 yılda ise 22'nci şehidi oldu.

ŞEHİT ER SERDAR AMAK, MENEMEN'DE GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI

KAYSERİ'de bombalı araçla düzenlenen terör saldırısında şehit olan askerlerden er Serdar Amak için İzmir'in Menemen İlçesi'nde tören düzenlendi. Muşlu olan şehit babası Arif Amak, "Terörün her türlüsünü Allah kahretsin. Oğlum son olsun" dedi. Şehit askerin ağabeyi Sinan Amak da Türk bayrağına sarılı tabutun başında, "Bu böyle kalmamalı, bizden bir şehit varsa onlardan…." diye bağırdığı anda yakınları ağzını kapatıp konuşmasına izin vermedi.

CENAZE TÖRENLERİNDE GÖZYAŞI SEL OLDU

Kayseri'de çarşı iznine çıkan askerlere yönelik canlı bomba saldırısında 14 asker şehit oldu, 55 kişi de yaralandı. Şehit ateşinin düştüğü yerlerden birisi de İzmir'in Menemen İlçesi oldu. Askeri heyet, sağlık görevlileriyle birlikte dün gittikleri şehit askerlerden Serdar Amak'ın evine acı haberi verdi. Şehit asker için bugün de Menemen'de tören düzenlendi. Askeri hastaneden alınan şehit askerin cenazesi ilk olarak Asarlık Mahallesi'ndeki baba evine götürüldü. Burada askere gitmek için ayrıldığı evine son kez getirilen şehit asker Serdar Amak için, dua okundu. Çok sayıda yakını gözyaşı döktü.

CAMİ AVLUSUNDA ŞAHİT BABASINDAN MESAJ

Yıllar önce Muş'tan Menemen'e gelip yerleşen Arif Amak, şehit oğlunun tabutunu cami avlusunda karşıladı. Yakınlarının desteğiyle ayakta güçlükle duran baba Arif Amak, terörü lanetledi, oğlunun son olması mesajını verdi. 

Şehit babası Arif Amak, "Her cuma bizi arar konuşurduk. Dün de saldırı haberini televizyon öğrendikten sonra telefonundan aradık. Kendisine ulaşamadık. Araya giren onu arayan yakınlarımızdan şehit olduğunu öğrendik. Terörün her türlüsünün Allah belasını. Oğlum son olsun" dedi. 

Bu arada şehit askerin cenazesi, silah arkadaşlarının omuzlarında cami avlusuna getirildi. Musalla taşına konulan şehitin Türk bayrağı sarılı tabutuna kapanıp gözyaşı döken ağabeyi Sinan Amak da "Bu böyle kalmamalı, bizden bir şehit varsa onlardan…." diye bağırdığı anda yakınları ağzını kapatıp konuşmasına izin vermedi.

AİLEYİ YALNIZ BIRAKMADILAR

Cami avlusunda taziyeleri kabul eden baba Arif Amak, anne Dilber Amak ile 5 kardeşi ve yakınlarını, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Vali Erol Ayyıldız, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile AKP ve CHP milletvekillerinin yanı sıra binlerce vatandaş da yalnız bırakmadı. 

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, baba Arif Amak'a sarılıp acısını paylaştı, diğer şehit yakınlarına da başsağlığı diledi. Vatandaşlar, sık sık tekbir getirip, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganı attı. Polis, gerek Mehmet Şimşek'in çevresinde gerekse de caminin bulunduğu alandaki sokaklarda sıkı önlemler aldı. Şehit askerin öğle vakti kılınan namazdan sonra cenazesi, ilçe şehitliğinde toprağa verildi.

TERHİSİNE 24 GÜN KALA ŞEHİT DÜŞEN PİYADE ER DURAN, SON YOLCULUĞUNA ANKARA'DA UĞURLANDI

KAYSERİ'deki bombalı terör saldırısında şehit olan 20 yaşındaki Piyade Er Yunus Emre Duran için Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Tezkere almasına 24 gün kala şehit düşen Piyade Er Duran'ın cenaze törenine, şehit yakınlarının yanı sıra Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcıları Nurettin Canikli ve Tuğrul Türkeş, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, kuvvet komutanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şehit Piyade Er Duran için öğle namazını müteakip düzenlenen cenaze töreninde, şehit yakınları güçlükle ayakta durabildi. Cenaze namazının ardından askerlerin omuzlarında top arabasına konulan Şehit Piyade Er Yunus Emre Duran'ın naaşı, toprağa verilmek üzere Ankara'daki Karşıyaka Mezarlığı'na götürüldü.

KOCAELİ'DE KAYSERİ ŞEHİDİ ONBAŞI İÇİN EVİNİN ÖNÜNDE HELALLİK ALINDI

KAYSERİ'de bombalı terör saldırıda şehit olan muharebe onbaşı 21 yaşındaki Abdulsamet Özen'in cenazesi, Kocaeli'nin Körfez İlçesi'ndeki baba evinin önüne getirilerek, helallik alındı. Şehidin cenazesi daha sonra toprağa verilmek üzere Kandıra Süllü Köyü'ne götürüldü.

CENAZE TÖRENLERİNDE GÖZYAŞI SEL OLDU

Kayseri'de bölücü terör örgütünün bombalı saldırısında şehit olan muharebe onbaşı Abdulsamet Özen'in cenazesi, Körfez Yeniyalı Mahallesi Şahin Sokak'ta bulunan evinin önüne getirildi. Şehidin babası Hüseyin Özen, annesi Hayriye Özen, 2 kardeşi ile yakınları güçlükle ayakta dururken, evin önünde toplanan yaklaşık 2 bin kişi tekbirler getirerek şehidin cenazesini karşıladı. Körfez Kaymakamı Hasan Hüseyin Can, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar, Körfez Müftüsü Hasan Erdoğan'ın okuduğu dualara eşlik ederken, helallik alındı. Şehidin cenazesi daha sonra cenaze namazı için Kandıra Süllü Köyü'ne götürüldü.

Bombalı saldırıda şehit olan 14 asker arasında bulunan er Raşit Yücel'in cenazesi ise bugün Kocaeli'nin Körfez İlçesi'nde ikindi namazının ardından kılınacak cenaze namazı sonrası toprağa verilecek.

ŞEHİT ONBAŞIYI 10 BİN KİŞİ UĞURLADI

Kayseri'deki saldırıda şehit olan muhabere onbaşı Abdulsamet Özen'in cenazesi Körfez'de evinin önünde helallik alınmasının ardından Kandıra'nın Süllü Köyü'ne getirildi. Süllü Camii'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazına Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, siyasi partilerin il başkanları, askeri erkan ve yaklaşık 10 bin kişi katıldı. 

Köyün her yanında Türk Bayrakları bulunurken, büyük üzüntü yaşandı. Cenaze namazının kılınmasının ardından şehidin cenazesi toprağa verilmek üzere köy mezarlığına götürülürken, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık şehidin babası Hüseyin Özen'i sırtını sıvazlayarak teselli etmeye çalıştı.

ŞEHİT FEHMİ BARÇIN'IN CENAZESİ HELALLİK İÇİN BAYRAMPAŞA'DAKİ BABA EVİNDE

KAYSERİ'deki hain terör saldırısında şehit olan Piyade Çavuş Fehmi Barçın'ın cenazesi helallik alınması için baba evine getirildi. Bu sırada baba Bahri Barçın, anne Ayşe Barçın ile şehidin nişanlısı Elif Özcan'ın fenalaştıkları görüldü. Baba Bahri Barçın cenaze aracının önünde bulunan oğlunun fotoğrafına dokunmak istedi.

Terhisine 2 hafta kalan şehit olan Barçın'ın 35 gün sonra evleneceği Elif Özcan da uzun süre gözyaşı döktü. Özcan yakınları tarafından teselli edilmeye çalışıldı, cenaze aracından uzaklaştırıldı. Şehidin cenazesi alınan helallik ve okunan duaların ardından cenaze namazının kılınacağı Ulu Camii'ne götürüldü.

KIRŞEHİR, ÇİFTE ŞEHİTLERİNİ UĞURLADI

KAYSERİ’deki bombalı araçlı terörist saldırıda şehit düşen Kırşehirli Piyade Onbaşı Ahmet Taş ile Piyade Onbaşı Muhammed Ali Ocak, Kırşehir'in Çiçekdağı İlçesi'nde düzenlenen törenle son yolculuklarına uğurlandı.

Çiçekdağı Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Kırşehir ve Yozgat milletvekilleri, şehitlerin yakınları ile 10 bini aşkın kişi katıldı. Şehitler için kılınan cenaze namazı ardından şehit Ahmet Taş, Çiçekdağı Bağlarbaşı Mezarlığı'nda, Muhammed Ali Ocak ise, Yozgat’ın Yerköy ilçesi Kale Mezarlığında toprağa verildi.

KAYSERİ'DE BÖYLE BİR OLAYA İHTİMAL VERMİYORDUK

Şehit Ahmet Taş’ın babası Osman Taş, "7 ay Doğu'da görev yaptı, her gün endişe içinde bekliyorduk. Kayseri’de böyle bir olayın olacağını sanmıyorduk. İzne geldi ve girdiği uzmanlık sınavını kazandı. Birliğine vardıktan 2 gün sonra bu acı haberi aldık. Saldırıda yaralanmıştı, hastanede tedavi görüyordu, şehit düştü" diyerek gözyaşlarını tutamadı.

"Türkiye şehitlerini uğurladı, 'Başkomutan' Erdoğan stadyum açtı!" haberi, 18 Aralık 2016 tarihinde yazılmıştır. 18 Aralık 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Türkiye şehitlerini uğurladı, 'Başkomutan' Erdoğan stadyum açtı! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Türkiye şehitlerini uğurladı, 'Başkomutan' Erdoğan stadyum açtı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:23 Enflasyon Tahminleri ve Dolar Kuru: Piyasada Belirsizlik Devam Ediyor
  2. 13:21 Ankara'da şiddetli fırtına hakim
  3. 13:17 Erdal Beşikçioğlu: "Enver Bey bize belediyeyi borçsuz bir şekilde teslim etti"
  4. 13:14 Altın Piyasasında Durağan Seyir: Gram ve Çeyrek Altın Fiyatları Sabit, Ons Fiyatı İstikrarlı
  5. 13:14 Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
  6. 13:10 Beşiktaş'ta ayrılık rüzgarı: O isimle yollar ayrıldı!
  7. 13:08 Batman Merkezli 'Mahzen-30' Operasyonu: 'Odacılar' Organize Suç Örgütü Çökertildi!
  8. 13:01 İsrail'in Refah'a düzenlediği saldırıda ölü ve yaralılar var
  9. 12:58 Hamas ve İslami Cihad, İsrail Saldırılarını Kınayarak Filistin Halkını Direnişe Çağırıyor
  10. 12:54 Hızlı ve Pratik: Pirinçle Avokado Olgunlaştırma Yöntemi!
  11. 12:49 Siber Tehlike: Yapay Zeka İle Birlikte Kötü Amaçlı Yazılımların Yüzde 600'den Fazla Artışı
  12. 12:45 Yavaş: 'Lüks Belediye Binaları İsraf, Halkın Parasını Harcamak Doğru Değil'
  13. 12:40 New York'ta Trump Davası Sırasında Trajik Olay: Şahıs Kendini Ateşe Vererek Hayatını Kaybetti
  14. 12:36 Kuzguncuk'ta Antep Fıstıklı Kurabiyeler Tartışma Yarattı: Maliyet 110 Lira!
  15. 12:31 Denizli Belediye Başkanı Çavuşoğlu'dan İsraf Protestosu: 45 Kiralık Araç Sergilendi
  16. 12:23 İran-İsrail Gerilimi Petrol Fiyatlarını Uçurdu: Türkiye Enerji Arayışlarını Sürdürüyor
  17. 11:42 İstanbul Valisi Gaziosmanpaşa'daki Toprak Kaymasıyla İlgili İncelemelerde Bulundu
  18. 11:39 Fenerbahçe'de Sadettin Saran Adaylığını Açıkladı
  19. 11:34 NASA Başkanı: Çin'in Gizli Uzay Varlığı ve Ay İddiaları ABD'yi Endişelendiriyor
  20. 11:31 Ortadoğu Gerilimi: Piyasalarda Hareketlilik Devam Ediyor
Gündem Haberleri