Türkiye ve İsveç arasında "cinsel istismar" krizi

Türkiye ve İsveç arasında

Türkiye ve İsveç arasında "cinsel istismar" ... İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström'ün Twitter hesabından yaptığı paylaşıma Ankara sert tepki gösterdi. İsveç'in Ankara Büyükelçiliği geçici maslahatgüzarı Hedvig Klara Erika Hogg Lohm Dışişleri Bakanlığına...

İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström'ün Twitter hesabından yaptığı paylaşıma Ankara sert tepki gösterdi. İsveç'in Ankara Büyükelçiliği geçici maslahatgüzarı Hedvig Klara Erika Hogg Lohm Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.

Deutsche Welle Türkçe'de yer alan habere göre Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Wallström'ün iddialarını, "Bir dışişleri bakanına yakışmayan, yalan ve yanlış bilgi üzerinden yapılmış bir açıklama" olarak değerlendirdi. Çocuk istismarını engelleme ve buna karşı mücadele için Türk hükümetinin son derece kararlı olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, "15 yaş altı çocuklara yönelik istismara verilecek cezayı artıran bir yasayı da Meclisimiz kabul etti" diye konuştu.
İsveç Dışişleri bakanı Margot Wallström, dün Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Türkiye'de 15 yaşın altındaki çocuklarla cinsel ilişkiye izin veren karar geri alınmalıdır. Çocukların şiddet ve cinsel istismara karşı daha az değil, daha fazla korumaya ihtiyacı var" ifadelerini kullanmıştı.

Türk Anayasa Mahkemesi (AYM), temmuz ayında aldığı kararla, Türk Ceza Kanunu'nun 103'üncü maddesinin birinci fıkrasında yer alan "15 yaşını tamamlamamış çocuklara yönelik her tür cinsel davranışın cinsel istismar sayılacağına" yönelik hükmü iptal etmişti. AYM, iptal kararının yürürlüğe gireceği 13 Ocak 2017 tarihine kadar yasamadan çocuğun cinsel istismarı suçlarıyla ilgili yeni bir düzenleme yapmasını talep etmişti.Davayı Anayasa Mahkemesi'ne taşıyan Bafra Ağır Ceza Mahkemesi, TCK'nın ilgili maddesinin 4 yaşındaki bir mağdurla 14 yaşındaki bir mağdura yönelik cinsel istismar suçuna aynı cezai müeyyideyi öngördüğü gerekçesiyle Anayasa'ya aykırı olduğunu savunmuştu.

Avusturya'ya kınama

Kısa süre önce Avusturya'nın başkenti Viyana'daki Schwechat Uluslararası Havalimanı’ndaki haber panosunda yayınlanan "Türkiye, 15 yaş altındaki çocuklarla cinsel ilişkiye izin veriyor' başlıklı haber, Türk Büyükelçi'nin müdahalesiyle yayından kaldırılmış, Ankara'daki Avusturya Büyükelçiliği Maslahatgüzarı cumartesi günü Dışişleri Bakanlığı'na çağrılmıştı. Öncesinde de aynı havalimanındaki haber panosunda Krone Zeitung tarafından yayımlanan ''Türkiye tatili sadece Erdoğan’a destek vermektir’ şeklinde bir yazı yer almıştı.Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveçli bakanın tweet'inin ve Avusturya'da ortaya çıkan haberlerin, 'Avrupa'daki ırkçılık, İslam ve Türk karşıtlığı eğilimini yansıttığı' açıklaması yaptı.Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da, Viyana'daki Schwechat Uluslararası Havalimanı’nın, “saygınlığı bulunmayan bir gazete tarafından yayınlanan sorumsuz, çarpık ve yanlış mesajların yayılmasına alet edilmesinin'' şiddetle kınandığı belirtildi.

"Türkiye ve İsveç arasında "cinsel istismar" krizi" haberi, 15 Ağustos 2016 tarihinde yazılmıştır. 15 Ağustos 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Türkiye ve İsveç arasında "cinsel istismar" krizi haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Türkiye ve İsveç arasında "cinsel istismar" krizi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:41 Ozan Akbaba’nın “Çırak” dizisine yeni oyuncular katıldı
  2. 08:35 Erdoğan “Kâr amacı güdülmüyor” demişti: Tarım Kredi Market’in 2023’te kâr ettiği ortaya çıktı
  3. 08:29 AK Partili Nihat Zeybekci: Bebek katliamını kınıyoruz ama İsrail'le ticaret anlaşmamız var
  4. 08:24 Cemevleriyle ilgili yeni karar Resmi Gazete'de
  5. 08:18 DEM Parti'den Bakan Yerlikaya'ya tepki: Kayyum yolsuzluklarını ve bıraktıkları borçları inceleyin
  6. 08:11 Fehmi Koru: AK Parti’ye yakın yazarlar ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ diyorlar
  7. 08:07 Murat Ağırel yazdı: ‘Belediyenin içinden geçmişler’
  8. 08:05 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji'den çok sayıda kente kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
  9. 05:47 Sadettin Saran açıkladı: Göreve gelirsek Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız
  10. 05:35 Başkentte ucuz alışverişin adresi! Markette fiyatlar artarken orada düşüyor
  11. 05:31 Otomobillerde Nisan ayı kampanyasını başlattı! Bu listeye bakmadan karar vermeyin
  12. 05:29 Hyundai fiyatlamalarını güncelledi! Türkiye'nin en ucuz aracıydı
  13. 05:27 Bakan Şimşek para politikaları hakkında konuştu: Harcamalarda kesintiye gideceğiz
  14. 05:25 Tesla'dan Türkiye'ye özel ucuz model sunuldu: Tek motorlu Model Y satışta
  15. 05:17 Tesla'dan Türk müşterilere müjde geldi: Model Y'ye özel 1,3 milyon lira indirim sunuyorlar
  16. 05:15 AYM'den ek vergi kararı verildi: 75 bin mükellef bunu bekliyordu
  17. 05:11 Mehmet Şimşek'e 'yerel halk' tepkisi: Sömürge valisi böyle konuşur
  18. 05:08 Zamanaşımına uğrayan hesaplarda önemli değişiklik yapılacak
  19. 05:02 CHP’den Et ve Süt Kurumu'na tepki geldi: Zam geri alınmalı
  20. 04:59 Merkez Bankası'nın rezervlerinde artış gözlemlendi
Dünya Haberleri