'Türkiye'de bayram değil yas var!'

'Türkiye'de bayram değil yas var!'

'Türkiye'de bayram değil yas var!' CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Atatürk Havalimanı’na yapılan terör saldırısının ardından Osman Gazi Köprüsü'nün açılışında yapılan kutlamalara tepki gösterdi.Hakverdi'nin açıklaması şöyle:28 Haziran...

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Atatürk Havalimanı’na yapılan terör saldırısının ardından Osman Gazi Köprüsü'nün açılışında yapılan kutlamalara tepki gösterdi.

Hakverdi'nin açıklaması şöyle:

28 Haziran gecesi İstanbul Atatürk Havalimanı’na IŞİD’li teröristler tarafından saldırı düzenlenmiş ve 44 insan hayatını kaybederken yüzlerce kişi yaralanmıştır. Son 1 yılda ise 12 büyük saldırı olmuş 300’e yakın kişi hayatını kaybetmiştir. Bütün saldırılara rağmen ne hükümet ne bakanlar ne de bürokratlar istifa etmemiştir. Üstüne bir de yayın yasakları getiriliyor, halka bilgi verilmiyor ve davalara gizlilik kararı alınıyor. 

Saldırılar ve saldırılar sonrası yaşananlar sadece bunlarla kalmıyor! İktidar, kendi sorumluluğunu muhalefete yıkarak bir de algı operasyonları yürütüyor. Saldırıdan hemen sonra AKP’li vekillerin attığı tweetler, yaptığı açıklamalar ve hiçbir şey olmamış gibi normal yaşamlarına devam etmeleri artık kabul edilemez boyutlara gelmiştir. Sadece yaşananlar bunlarla sınırlı değil!

Saldırı günü veya sonrasında düğüne giden bakanlar, başka ülkelerin krallarının ölümü için yas ilan edenler, son saldırı sonrası ise Başbakanın önce “güvenlik zaafiyeti yoktur'' açıklaması ertesi gününde ise ''şenlik’ havasında açılışlar yapmaktadır. Osmangazi Köprüsü’nün açılışında Binali Yıldırım’ın “Bugün bir bayram. Bayram öncesi bir bayram yaşıyoruz. Teröre karşı en güzel cevap işte burada sayın cumhurbaşkanım. İşte bu dev eserdir en güzel cevap.'' konuşması iktidarın durduğu yeri göstermektedir.  Binali Yıldırım şunu bilmelidir ki ne dün ne de bugün bizler için bir bayram yoktur. Biz YASTAYIZ.. Türkiye’de bayram değil YAS vardır. Çünkü gözü yaşlı analar, babalar, eşler, çocuklar yastadır. Binali Yıldırım, Başbakan olarak bakanları ile birlikte acılı aileleri ziyaret edip olayı aydınlatmak yerine açılışlarda boy göstermekte ve halkının yas tuttuğu günlere bayram demektedir. Bu çürümüşlüğün göstergesidir. 

Peki, sadece Yıldırım mı bayram havasında geçiriyor bu günleri? Tabi ki, hayır. Mesela AKP milletvekilleri, Osmangazi Köprüsü için iktidar kulisinde temsili açılış yaptı. Yetmedi TBMM Genel Kurulu’nda konuşan AKP Grup Başkanvekili skandal bir açıklama yaparak "Hayret bir şey ya! En ufak bir şeyde 'Hükümet istifa etmedi' Türkiye'ye önerdiğiniz çözümler bunlar mı?" demiştir.

Yani 44 can, AKP için ''ufak’ bir şeyden ibarettir.  Saldırı için Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef gösterenler de, böyle bir saldırıda “bir gün kendileri benzer bir terör eyleminde can verirler'' diyen de, abartmayın diye halka tepki gösteren ''jöleli danışmanı’ da, selfie çeken bakanları da unutmayacağız..

İktidar bunları yaparken, dünyada olanlar ise bir kez daha AKP İktidarına insanlık dersi vermiştir.  Türkiye Başbakanı, Cumhurbaşkanı ve Bakanları Körfez Köprüsü açılışı için kutlama düzenlediği saatlerde Paris'teki Eyfel Kulesi'ne Türkiye bayrağı yansıtılmış, Kanada Federal Parlamentosu'nda bayrak yarıya indirilmiştir. Euro 2016’da ise Polonya ve Portekiz arasındaki çeyrek final maçında İstanbul Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen saldırılar nedeniyle bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmuştur.  Bir çok yerde protesto eylemleri ve anmalar düzenlenmiştir. Kısacası dünyada birçok yerde YAS varken AKP İktidarı ''bayram’ havasındadır. 

Son saldırı ve sonrasında yaşananlar göstermektedir ki; Bizler katledilen canlarımız için yas tutarken; AKP, bayram yapmaktadır!                                              

"'Türkiye'de bayram değil yas var!'" haberi, 01 Temmuz 2016 tarihinde yazılmıştır. 01 Temmuz 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan 'Türkiye'de bayram değil yas var!' haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Türkiye'de bayram değil yas var!' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:25 TÜİK Raporu: Türkiye'nin Çocuk Nüfusu ve Popüler İsimler 2023'te Belli Oldu
  2. 12:12 CIA Direktörü Burns: Ukrayna'nın Savaşı Kaybetme Riski Artıyor, ABD'nin Yardımı Acilen Gerekli
  3. 12:07 Suudi Arabistan'da Keşfedilen Lav Tüpleri, İlk Çobanlık Faaliyetlerine Işık Tutuyor
  4. 11:50 Altın Fiyatları Yükseliyor: Çeyrek Altın 4.257,00 Liraya Ulaştı
  5. 11:39 CHP'li belediye ile MHP arasında afişli borç atışması
  6. 11:33 NASA Uyarıyor: Starlink Uyduları Dünya'nın Manyetosferini Tehdit Ediyor!
  7. 11:30 Cem Yılmaz'ın "CMXXIV" Gösterisinde Espri Konusu: Nafaka!
  8. 11:28 Yüzde 50+1 kuralına Saray'dan olumsuz yanıt geldi: Boşuna uğraşmasınlar
  9. 11:23 Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar: Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok
  10. 11:20 İzmir Seferihisar Açıklarında 4,5 Büyüklüğünde Deprem: AFAD'dan Son Dakika Açıklaması
  11. 11:18 Nuri Alço'nun sağlık durumunda yeni gelişme
  12. 11:16 Rusya'nın Stavropol Bölgesinde Tu-22M3 Bombardıman Uçağı Düştü
  13. 10:59 İstanbul'da 2 İETT otobüsü çarpıştı: Yaralılar var
  14. 10:51 İkinci el otomobilde fiyatlar uçtu
  15. 10:48 Mehmet Şimşek açıkladı: Kamuda kemerler sıkılacak
  16. 10:40 Trol çeteleri, kendilerini besleyenleri hedeften çıkarabilmek için sağa sola pervasızca saldırıyor
  17. 10:35 İstanbul’da feci kaza: Kamyon ile otomobil çarpıştı: 2 ölü 4 yaralı
  18. 10:30 Karar yazarı Yusuf Ziya Cömert: Mehmet Şimşek de müteahhitlere kıyamıyor
  19. 10:22 İyi Parti'den istifa eden Salim Ensarioğlu: 60 milletvekili kendisine yer arıyor
  20. 10:17 AK Parti'yi yönetenler acilen istifa etmeli ve kendilerinden sonrakilere yol açmalıdır
Politika Haberleri