Türkiye'den dünyaya açılan akıllı oyuncak projesi: Toyji

Türkiye'den dünyaya açılan akıllı oyuncak projesi: Toyji

Türkiye'den dünyaya açılan akıllı oyuncak pr... Tablet ve akıllı telefon kullanımının çocuklar üzerindeki olumsuz etkileri yıllardır süregelen derin bir tartışma konusu. Ebeveynler, akıllı cihazların çocuklar üzerindeki olumsuz etkileri ile çocuklarını teknolojiden koparmanın...

Tablet ve akıllı telefon kullanımının çocuklar üzerindeki olumsuz etkileri yıllardır süregelen derin bir tartışma konusu. Ebeveynler, akıllı cihazların çocuklar üzerindeki olumsuz etkileri ile çocuklarını teknolojiden koparmanın sakıncaları arasında çoğu zaman ikilem yaşıyor. İşte Türkiye’den bir girişim, bu ikileme son vermek ve akıllı cihazların olumsuz etkilerini olumluya dönüştürmek üzere yola çıktı. ITÜ Arı Teknokent’te Tabtoy adıyla başlayan proje, Toyjimarkasıyla Kickstarter’da fonlanmaya başladı.

1-020.png
“Dünyanın ilk akıllı oyuncak platformu'' olduğunu vurgulanan Toyji, akıllı cihazların çocukların motor becerileri üzerindeki olumsuz etkileri ve yol açabileceği odaklanma sorunlarını gidermeyi hedefliyor. Çocukları sanal dünyanın baskın etkisinden kurtarıyor ve onlara dokunarak motor becerilerini de geliştirebilecekleri somut oyuncaklar sunuyor. Elbette bu oyuncaklar sanal dünyaya entegre edilmiş oyuncaklar. Her biri 3B olarak çıktısı alınabilen, değiştirilebilen gerçek oyuncaklar. Birer kontrol aygıtı görünümünde çocuklarla tabletler arasında girerek, çocukların tablete değil gerçek dünyaya dokunmasını sağlıyor. Toyji’nin eğitici oyunları Bluetooth bağlantısı ile çalışıyor ve şu anda hem iOS hem de Android sürümleri mevcut.

Toyji, müzikten kodlamaya birçok alanda eğitici içerikleri, eğlenceli ve anlaşılabilir şekilde sunuyor. Aileler yemek saatleri, ekran süresi ve uyku saatleri konusunda gerekli ayarları girebiliyor. Bu anlamda çocuğun sağlıklı bir yaşam sürdürebilmesi de desteklenmiş oluyor.

2-110.jpg

Projenin sahibi olan Royo Bilişim’in kurucu ekibi Cem Nahit Köne (CEO), Rahim Öner (CTO) ve Can Soylu (COO); oyun dizaynı, oyun geliştirme, IT, gömülü sistemler, pazarlama ve startup geliştirme konularında toplamda 19 yıllık tecrübeye sahip. Üç yaşında bir kız babası olarak Köne’nin projeyle kurduğu duygusal bağ da projenin hedef kitlesiyle çok sıkı bir ilişki ve empati halinde ilerletildiğine işaret ediyor.

3-082.jpg

Son iki senede 3-6 yaş grubundaki 80’den fazla öğrenciyle pilot projeler gerçekleştiren ve aileler ile kullanım testleri yapan ekip, aldıkları geri bildirimler sayesinde Toyji’yi geliştirdiler ve şu anki haline getirdiler. Toyji, 2017 sonbaharında piyasalarda olacak. 25.11.2016 - 09.01.2017 tarihleri arasında ise Kickstarter aracılığıyla pazar fiyatının altında ön sipariş vermek mümkün.

">

"Türkiye'den dünyaya açılan akıllı oyuncak projesi: Toyji" haberi, 30 Kasım 2016 tarihinde yazılmıştır. 30 Kasım 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Teknoloji kategorisi altında bulunan Türkiye'den dünyaya açılan akıllı oyuncak projesi: Toyji haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Türkiye'den dünyaya açılan akıllı oyuncak projesi: Toyji 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Teknoloji konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
  2. 10:48 Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı
  3. 10:42 Çocuklar Duymasın'ın yıldızı Hayal Garip'ten şiddet itirafı: Hakaret, iftira, dayak
  4. 10:35 Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa'ya yanıt: Mürit müridi nasıl ihraç edecek
  5. 10:32 Türkiye İstatistik Kurumu: Ekonomiye güven martta arttı
  6. 10:27 Prof. Ahmet Ercan, İstanbul'da riskli 5 ilçeyi açıkladı: İşte en riskli 5 ilçe
  7. 10:24 Eşitsizlik artıyor: Türkiye'de yüzde 1’lik kesim servetin yüzde 40’ını alıyor
  8. 10:20 İspanyol basını: Fenerbahçe'nin La Liga'da yer almasına hukuki engel
  9. 10:07 Orkun Kökçü, Beşiktaş Teklifini Geri Çevirerek Avrupa Macerasına Devam Ediyor
  10. 10:01 Japonya'da Sağlık Skandalı: Kobayashi Pharmaceutical Co.'nun Ürünü Ölümlere Neden Oluyor
  11. 09:57 2024 Ramazan Bayramı Öncesi Bayram Şekeri Fiyatlarında Yüzde 50 Artış: Pazarı Nasıl Etkiliyor?
  12. 09:56 Özgür Özel: 11 büyükşehire 3, 4, 5 büyükşehir eklememiz mümkün
  13. 09:53 Volvo'nun Çinli Şirkete Satılması: İnovasyon ve Sürdürülebilirlikte Yeni Dönem
  14. 09:51 Emeklilere 'ek gelir için simit satma' tavsiyesi veren MHP’li vekil ihale üstüne ihale almış
  15. 09:48 Fenerbahçe, Levent Mercan İçin Transfer Girişiminde Bulundu!
  16. 09:47 Emekliler dikkat: Ödemeler bugün başlıyor
  17. 09:45 Meteoroloji Uyardı! Sağanak Yağışlarla Karışık Bulutlar Ülkeyi Kaplıyor!
  18. 09:41 Dünya'nın Dönüşünde Hızlanma: Saat Ayarları Değişiyor!
  19. 09:37 Felipe Melo'dan Dani Alves Açıklaması: Taciz Suçuna Karşı Sert Tavır
  20. 09:36 Haas: Kevin Magnussen takıma kızmakta haklı
Teknoloji Haberleri