Tutuklanan Vali'nin üstünden çıkan Arapça not çözüldü: Kıtmirim...

Tutuklanan Vali'nin üstünden çıkan Arapça not çözüldü: Kıtmirim...

Tutuklanan Vali'nin üstünden çıkan Arapça no... Bursa'da, Fethullah Gülen cemaatine yönelik darbe girişimi soruşturması kapsamında tutuklanan eski Bursa Valisi Şahabettin Harput’un cezaevine götürülürken boynunda asılı bulunan Arapça notun çözümü yapıldı. Fethullah Gülen...

Bursa'da, Fethullah Gülen cemaatine yönelik darbe girişimi soruşturması kapsamında tutuklanan eski Bursa Valisi Şahabettin Harput’un cezaevine götürülürken boynunda asılı bulunan Arapça notun çözümü yapıldı. Fethullah Gülen tarafından yazılarak Harput’a gönderildiği bildirilen notta, Kuran’da geçen ve mağarada Ashabı Kehf’le birlikte 300 yıl uyuyan köpeğin adı olan "Kıtmir" ifadesi dikkati çekti.

Fethullah Gülen cemaati soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve 17 Ağustos’ta çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan Bursa eski Valisi Şahabettin Harput, Bursa H Tipi Cezaevi’ne girdikten sonra üst araması yapılmış, Harput’un üzerinde beze sarılı Arapça yazılmış bir kağıt bulunmıuştu.

Bursa H Tipi cezaevi yönetimi tarafından el konulan not, teslim edildiği Cumhuriyet Savcılığı’nca, yeminli tercümana tercüme edildi. Fethullah Gülen’in, bizzat kendisinin Arapça olarak yazdığı bildirilen notta "Allah seni kötülüklerden korusun. Sağlık, sıhhatli ve işlerinde başarılara muvaffak eylesin. Allah her zaman yanınızda. Kıtmirim" sözlerinin yer aldığı öğrenildi. Gülen’in kendisine çok yakın bulduğu kişilere bu notları gönderdiği belirtildi.

Ashabı Kehf ya da Yedi Uyuyanlar ve onlarla birlikte mağarada 300 yıl kalan "Kıtmir" adlı köpek, Kuran'daki ayetlerde geçiyor. Fethullah Gülen, sohbetlerinde Kuran’da cennetle müjdelenen "Kıtmir"i sık sık kullanıyor ve kendisine de "Kıtmir" nitelemesi yapıyor.

EVİNDE DE 1 DOLAR BULUNMUŞTU

Ankara’da, 25 Temmuz’da gözaltına alınan Bursa eski Valisi Şahabettin Harput’un evinde yapılan aramada bir dolar çıkmıştı. Tutuklandığı mahkemede, 1 dolarla ilgili de konuşan Harput, "Yapılan aramada bulunan 1 doların yanında 5, 10 ve 20 dolarlar da vardı. Bu paralar umreye gittiğimde kullanmak amacıyla aldığım ve sonrasında bende kalan paralardır. Allah nasip eder de yeniden umreye gidersem kullanmayı düşünüyordum. Terör örgütü başının okuyarak üyelerine verdiği paraların, bu yaşımda emekli bir vali olarak bu amaçla bulundurduğum yönündeki iddiaları kabul etmiyorum. Aptalca buluyorum. Ben suçsuzum. Daha sonradan bunun ortaya çıktığında vicdan azabı hissetmemeniz için salıverilmeme kararı vermenizi veya adli kontrol hükümlerinin uygulanmasını talep ederim" diye ifade vermişti.

"Tutuklanan Vali'nin üstünden çıkan Arapça not çözüldü: Kıtmirim..." haberi, 31 Ağustos 2016 tarihinde yazılmıştır. 31 Ağustos 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Tutuklanan Vali'nin üstünden çıkan Arapça not çözüldü: Kıtmirim... haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Tutuklanan Vali'nin üstünden çıkan Arapça not çözüldü: Kıtmirim... 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:20 Tamer Karadağlı'nın Şikayet Ettiği Bina Bakanlık Binası Çıktı!
  2. 11:40 AKP'li belediye emeklilere 2 bin TL’lik alışveriş kartı vermek için sokakta isim listesi oluşturdu
  3. 11:34 Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş'tan 'hapis cezası' iddialarına yanıt
  4. 11:26 Galatasaray Yöneticisi Erden Timur'dan hamle! Şimdi de Medya Patronu!
  5. 11:26 Jülide Kural: Kadir İnanır büyük bir hızla iyileşme yoluna girdiğini kanıtlamıştır
  6. 11:20 Murat Kurum, bakanların seçim çalışmasına katılmasını savundu: Cumhur ittifakının bakanları
  7. 11:17 Ekrem İmamoğlu: AK Parti kendisine oy verenlerin beklentilerini karşılayamıyor
  8. 11:15 Balıkesir Adayları Sosyal Medya İle Seçmene Ulaşıyor
  9. 11:05 Madonna Brezilya'ya Ücretsiz Konser Verecek! Son Konseri Mi?
  10. 11:05 Altın Fiyatları Hareketli: Gram Altın Ne Kadar?
  11. 11:02 Fenerbahçe'nin Eski Yöneticisi'nden şok hamle! Başkanlığa Aday Olacak!
  12. 11:00 Sakarya’da 796 bin 924 Seçmen Oy Kullanacak
  13. 10:54 MediaMarkt Türkiye'de Otomatik Kahve Makineleri Trendini Belirliyor
  14. 10:52 Yunanistan'da 6.0 büyüklüğünde deprem
  15. 10:51 GAÜN Öğrencileri Gaziantep Adalet Sarayında Duruşma Seyrine Katıldı
  16. 10:49 CHP İzmir Adayı Tugay: "1 Nisan'da Yeni Bir Sayfa Açılacak"
  17. 10:46 Mehmet Şimşek: Dünya Bankası’ndan 1,5 milyar dolarlık kaynak temin ettik
  18. 10:42 Nejat İşler: Ben her gün ölümü düşünüyorum
  19. 10:39 Seçil Erzan davasında yeni gelişme: Selçuk İnan’a verilen belgelerdeki imza sahte çıktı
  20. 10:31 Murat Yetkin yazdı: İmamoğlu bu kadar eşitsiz bir seçimi kazanırsa siyasi iklim nasıl değişir
Gündem Haberleri