TÜYAP Kitap Fuarı kapılarını açıyor

TÜYAP Kitap Fuarı kapılarını açıyor

TÜYAP Kitap Fuarı kapılarını açıyor TÜYAP tarafından ilki 1982 yılında 28 yayınevinin katılımıyla düzenlenen İstanbul Kitap Fuarı, 800 katılımcısı ve yarım milyonu aşkın ziyaretçisiyle 35 yılı geride bırakmanın heyecanını yaşıyor. Bu kapsamda fuarın...

TÜYAP tarafından ilki 1982 yılında 28 yayınevinin katılımıyla düzenlenen İstanbul Kitap Fuarı, 800 katılımcısı ve yarım milyonu aşkın ziyaretçisiyle 35 yılı geride bırakmanın heyecanını yaşıyor. Bu kapsamda fuarın 35 yılı, yayıncılık ve kültür hayatında bu yılların izdüşümlerini “35 Yıl Panelleri'' ile kutlamaya hazırlanıyor. Panellerde “TÜYAP Kitap Fuarının 35 Yılı ve Yayıncılığa Katkıları'', “Kent Fuarının Kentin Kültür Politikalarına Katkısı'', “35 Yılda Çocuk ve Gençlik Edebiyatının Gelişimi'', “Yazarlık Yolculuğunda İstanbul Kitap Fuarı ve Okurla Buluşma Mekanı Olarak Fuarlar'' ele alınacak.

ALMANYA’DAN 28 YAYINCI KATILACAK

Onur Konuğu ülkenin Almanya olduğu, yurt içi ve yurt dışından yaklaşık 800 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılacağı fuarda, dokuz gün süresince söyleşi, panel, şiir dinletileri ve çocuk etkinlikleriyle birlikte 300 etkinlik gerçekleştirilecek. 

Almanya’dan 28 yayınevi katılırken fuarın ilk dört günü hem fuar salonlarında hem onur ülke standında 40 etkinlik düzenlenecek. Sözcüklerin Etkisi-Worte Bewegen sloganıyla fuara konuk olan Almanya, modern Almanca edebiyatından önemli isimlerini konuk ederken futboldan, edebiyata; şiir dinletilerinden çocuk atölyelerine uzanan geniş bir yelpazede farklı başlıklar altında renkli ve çok kültürlü bir programla kitapseverleri karşılayacak. Bu kapsamda Peter Schneider, Ilija Trojanow, Achim Wagner, Moritz Rinke, Canan Topçu, Matthias Göritz, Finn-Ole Heinrich, Olga Grjasnowa, Esmahan Aykol, Tobias Hülswitt, Jan Von Holleben, Judith Kuckart, Silke Scheuermann söyleşilerde yer alacak.

fuar-271x388.jpg

Kültür etkinliklerinin yanı sıra yayıncılık sektörünün profesyonellerine yönelik olarak 14 Kasım Pazartesi günü Türkiye ve Almanya Yayıncılar buluşması gerçekleşirken, aynı gün Almanya’da Yayıncılık Trendleri, Çocuk Yayıncılığı ve Okuma’nın Geleceği ve Bağımsız Yayıncılık üzerine paneller düzenlenecek. Uluslararası Salon’da yer alan Almanya standı fuarın ilk dört günü 12-15 Kasım 2016 tarihleri arasında ziyaret edilebilir. Okurlar, Almanca kitapları ise fuar süresince 2 nolu salonda yer alan Alman Kitabevi standında bulabilecekler.

FELSEFE VE İNSAN

Bu yıl yayınevlerinin düzenlediği etkinliklerin yanı sıra fuar teması kapsamında Türkiye Felsefe Kurumu ve TÜYAP tarafından farklı yaş gruplarına yönelik çocuk ve gençlik etkinlikleri programı oluşturuldu. Programda çocuklara ve gençlere yönelik “Eğitim Hakkı'', “Farklılıklar'', “Eleştirel Okuma ve Düşünme'' üzerine atölye çalışmaları ve söyleşiler yer alıyor.

Felsefe teması kapsamında yurt dışından çocuk kitabı yazarları Brigitte Labbé ve Oscar Brenifier ise fuarın konukları arasında. Labbé, 18 Kasım Cuma ve 19 Kasım Cumartesi günü çocuklara ve ebeveynlere yönelik iki ayrı atölye çalışması ve söyleşi gerçekleştirecek. Oscar Brenefier ise 13 Kasım Pazar günü çocuklarla felsefe üzerine bir söyleşi düzenleyecek.

HANCOX VE MAÇOĞLU SÖYLEŞİSİ

İstanbul Kitap Fuarı etkinliklerde ve imza günlerinde 37 uluslararası konuk ağırlayacak. Türkiye’de okurlarının Dünyaya Kafa Tutan Köy kitabıyla tanıdığı Dan Hancox 12 Kasım Cumartesi günü Ovacık Belediye Başkanı Mehmet Maçoğlu ile bir söyleşide yer alacak. Filozof ve yazar Wilhelm Schmid 12 Kasım Cumartesi günü Tanıl Bora ile son kitabı üzerine, 13 Kasım Pazar günü ise Betül Çotuksöken ile “Felsefe ve İnsan'' üzerine söyleşecek. Siyaset bilimci Thomas Schmidinger 20 Kasım Pazar günü Yordam Kitap’ın paneline konuşmacı olarak katılacak. Pegasus Yayınları’nın yazarları Brezilya’dan fuara katılan Eduardo Spohr; gerilim yazarları Paul Cleave ve Wulf Dorn19 ve 20 Kasım tarihlerinde imza etkinliğinde okurlarıyla buluşacak. Şifa üzerine yazdığı kitaplarıyla tanınan Shaman Durek ise Mona Kitap tarafından düzenlenen söyleşi ile 19 Kasım Cumartesi günü okurlarıyla buluşacak.

kucuradi.jpeg

KUÇURADİ SERGİSİ

TÜYAP tarafından Onur Yazarı Prof. Dr. İoanna Kuçuradi’nin eserleri, yaşamından kesitler ve fotoğraf albümünden oluşan “İnatla ve Umutla, İnsan ve Değerli Peşinde İoanna Kuçuradi'' sergisi fuar süresince üst kat fuayede ziyaret edilebilir. Fuarın bir diğer sergisi ise 5 nolu salonda yer alacak araştırmacı Atilla Oral’ın arşivinden şuana kadar yayınlanmamış fotoğraflardan oluşan “Mustafa Kemal Atatürk Fotoğraf Sergisi'' olacak.

Ana temanın “Felsefe ve İnsan'' onur yazarının ise Prof. Dr. İoanna Kuçuradi olan kitap fuarı, TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından düzenlenen ve bu sene teması “Umulmadık Topraklar'' olan ARTİST 2016 / 26. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı ile eş zamanlı gerçekleştirilecek.

Girişin öğrenci, öğretmen, emekli ve engellilere ücretsiz olduğu fuarın bilet fiyatı 5 TL olarak açıklandı. 

"TÜYAP Kitap Fuarı kapılarını açıyor" haberi, 12 Kasım 2016 tarihinde yazılmıştır. 12 Kasım 2016 tarihinde de güncellenmiştir. ABC Kitap kategorisi altında bulunan TÜYAP Kitap Fuarı kapılarını açıyor haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. TÜYAP Kitap Fuarı kapılarını açıyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kitap konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  2. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  3. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  4. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  5. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  6. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  7. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  8. 22:06 Koç Holding'in hisselerindeki hızlı yükselişin nedeni açıklandı!
  9. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  10. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  11. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  12. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  13. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  14. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  15. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  16. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  17. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  18. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  19. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  20. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
ABC Kitap Haberleri