Ufuk Söylemez'den Fitch değerlendirmesi: Trajikomik bir davranıştır

Ufuk Söylemez'den Fitch değerlendirmesi: Trajikomik bir davranıştır

Ufuk Söylemez'den Fitch değerlendirmesi: Tra... Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları Fitch ve Standard & Poors (S&P) Türkiye'nin kredi notunu düşürdü. Fitch, Türkiye'nin uzun vadeli döviz cinsinden kredi notunu, 'yatırım yapılabilir' düzeyinin bir basamak...

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları Fitch ve Standard & Poors (S&P) Türkiye'nin kredi notunu düşürdü. Fitch, Türkiye'nin uzun vadeli döviz cinsinden kredi notunu, 'yatırım yapılabilir' düzeyinin bir basamak altına (BB+) çekti. Not görünüm ise 'durağan' olarak açıkladı.

Eski Ekonomiden Sorumlu Bakanı Ufuk Söylemez, Fitch’in raporunu Odatv’ye yorumladı. Ufuk Söylemez, “Buna, AKP usulü kızmak ve/veya kafa tutarak, tanımıyoruz falan demek ve efelenmek nafile ve trajikomik bir davranıştır'' dedi.

''YATIRIM YAPILAMAZ EKONOMİ RAPORLANDI’

Ufuk Söylemez’in yorumları şu şekilde: “Uluslararası Kredi Derecelendirme kuruluşları, dünyada uluslararası yatırım ve mali sermayesinin ve de kısa vadeli spekülatif sermaye hareketlerinin hak ve çıkarlarını gözeten, denetleyen ve raporlayan kuruluşlardır. Moody’s, Standart & Poors, FITCH ve JCR gibi dünyanın önde gelen bu kredi derecelendirme kuruluşlarının en az 2 tanesinden ''yatırım yapılabilir’ notu alamayan ekonomilere, bu tür fon ve/veya yatırımların gitmesi oldukça güçtür. Buna rağmen giderler ise, çok daha yüksek risk primi ve getiri talep ederler. Türkiye, Moody’s ve S/P’den sonra FITCH tarafından da Cuma günü yapılan açıklamayla maalesef 'yatırım yapılamaz' bir ekonomi olarak rapor edildi dünyaya. Buna, AKP usulü kızmak ve/veya kafa tutarak, tanımıyoruz falan demek ve efelenmek nafile ve trajikomik bir davranıştır.

''SİYASİ KARAR OLUR’ DENMİŞTİ

Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut, 25 Ocak tarihinde Anadolu Ajansı’na yaptığı değerlendirmede, Fitch’in raporunda not düşürmesi durumunda bunun siyasi bir karar olacağı iddiasında bulunmuştu.  

Arda Ermut, “Siyasi etkilerden arındırılmış bir değerlendirme olsa not düşüşü beklemeyeceğimi rahatlıkla söyleyebilirdim. Verilen karar da o anlamda bir not düşüşünü ifade ederse bunun siyasi bir karar olacağı çok açık. Eksi not verdikleri bir ülkenin 20 sene boyunca hiçbir şekilde borçlarını ödeyemez hale gelmeyişi, aslında bu kredi derecelendirme kuruluşlarının yaptıkları değerlendirmelerin ne kadar sağlıklı olduğu konusundaki soruları da arttırıyor. Bu noktada, doğrudan yabancı yatırımda herhangi bir etkisi olacağını beklemiyorum'' demişti.

"Ufuk Söylemez'den Fitch değerlendirmesi: Trajikomik bir davranıştır" haberi, 28 Ocak 2017 tarihinde yazılmıştır. 28 Ocak 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Ufuk Söylemez'den Fitch değerlendirmesi: Trajikomik bir davranıştır haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ufuk Söylemez'den Fitch değerlendirmesi: Trajikomik bir davranıştır 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  2. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  3. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  4. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  5. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  6. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  7. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  8. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  9. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  10. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  11. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  12. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  13. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  14. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  15. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  16. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  17. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  18. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  19. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  20. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
Ekonomi Haberleri