Uğur Işılak'tan meydanlarda infaz çağrısı

Uğur Işılak'tan meydanlarda infaz çağrısı

Uğur Işılak'tan meydanlarda infaz çağrısı 15 Temmuz darbe girişiminin ardından 'demokrasi nöbeti' adı verilen gösterilerde Uğur Işılak'tan infaz çağrısı geldi.   Işılak, "Darbe girişiminde bu birinci dalgaydı, provaydı diye bizi tehdit ediyorlar. Bunu söyleyenler...

15 Temmuz darbe girişiminin ardından 'demokrasi nöbeti' adı verilen gösterilerde Uğur Işılak'tan infaz çağrısı geldi.  
 
Işılak, "Darbe girişiminde bu birinci dalgaydı, provaydı diye bizi tehdit ediyorlar. Bunu söyleyenler bilsin ki, bizim direnişimizde provaydı. Türk halkının, milletinin gerçek gücünü görmediniz. Sakın ha ikinci etaba yönelmeyin. İkinci etaba yönelirseniz, ikinci direniş de çok farklı olur." diye konuşmasını sürdürdü.
 
"BUNLARA HEPİMİZ KANDIK''

Erdoğan gibi kandırıldığını öne süren Işılak, "Bir sürü badire atlattık. Ne oyunlar oynanmış, bu ülkede. Koca bir milleti, hepimizi paralel çete uyuttu. Din, peygamber diyene milletimiz, kanar milletçe inanırız. Bunlara çok güvendiğimiz için değil.allah'a dine ve peygambere güvendiğimiz için. Onlar bu duyguyu suistimal ettiler. Onlar kadar dini sustimal eden bir grup, örgüt çıkmadı. İlk dergisinin adı sızıntı, çıkışta niyetleri belli. Hepsi A'dan Z'ye projeymiş. Din peygamber, Kitap deyince biz kanarız. Sakına kanmadım demeyin. Hepimiz kandık. Bu bizim saf ve temizliğimizi, onların da alçaklığına gösterir." ifadelerini kullandı.
 
''NE SAFLIK NE TEMİZLİK BIRAKTILAR''
 
Türkçe olimpiyatlarına katılması nedeniyle eleştirildiğini hatırlatan Işılak,eleştirilere, "Türkçe olimpiyatlarına katılmayan mı kaldı. Onların B planını düşünmedik. Bu hainler bizde ne saflık, ne temizlik bıraktılar. Yatıyoruz, kalkıyoruz, gündemimizde bunlar. Entrika, takiye ve yalanı, bunlardan öğrendik. İftira bilmezdik hepsine bunlardan gördük." cevabını verdi.
 
''HAK EDENE İDAM İSTERİZ''
 
 
Işılak, hak edene idam istediğini belirterek, "246 şehit verdik. Bu şehidi, darbeye kaşı durduk da verdik. Karşı durmasaydık... 10 bin kişinin infazına kara vermişler. 20 milyon adamı fişlemişler. 20 milyon inasanın ocağına incir ağacı dikecektiler. Bunlar efsunlanmış, gözleri dönmüş. Bir daha mağdur olunmaması için, darbe girişimi olmaması bu işin müsebbiplerin asılmasını istiyoruz. Biz kan meraklısı değiliz. Tam tersine barış istiyoruz. Daha fazla masum ve mazlumun cana mal olması diye idamı istiyoruz. Ergenkon'da yargılananlar vardı. Cezeevinden ölüsü çıkacaktı. HSYK'daki ufak değişimle dışarı çıktılar. Bunların ele geçirdiği hukuk sisteminde yargılanmak hiçbir şey değişmiyor. Müebbetten yargılanan hakim seni yargılayabilir." dedi.
 
''İDAM YASASINA GEREK YOK''
 
Işılak, "Bana kalırsa idama yasasının çıkmasına gerek yok. Sanatkar perspektifi ile konuya bakıyorum. Siyasiler oturup tartışırlar. Bunlar, meclisi bombalamadı mı? Bunlar, tankları, savaş uçak ve helikopterleri uçurup, milletimize kurşun sıkmadı mı? Özel harekat ekiplerimize mermi yağdırmadı mı? Bunlar, savaş ilanıdır. Savaşta ceza kanunu olmaz, savaş hukuku geçerlidir. Savaş hukukunun olduğu yerde idam serbesttir. Tekrar, tekrar yaşanmasını istemiyoruz. Önceki darbeleri yapanlar idam edilseydi sonrakiler yaşanmaz, son olaylarda ise 246 kişi de şehit olmazdı. Bunları yapanlar 3 - 5 terörist. Asker demiyorum. Çünkü asker kıyafeti ile asker olunmadığını, bazen şerefsizlerin de asker kıyafeti giyebildiğini gördük." ifadelerini kullandı.
 
"İP MİLLETİN ELİNDE, İSTERSENİZ SALLANDIRIRSINIZ''
 
Işılak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın idam talebi ile ilgili sorulara açıkça cevap verdiğini belirterek, "Adamın kafasında hinlik yok. Pırıl pırıl. Ne düşünüyorsa kafasında o var. Kafasında olanı da açıkça söylüyor. Cumhurbaşkanımız bir röportajında söyledi: 'Ben kral değilim. Demokrasi ile yönetiliyoruz. Millet talep ederse, oylarsa bu da gelmiş olur.' İp milletin elinde. İsterseniz sallandırırsınız.'' dedi.
 
''BU İŞ REFERANDUMLA ÇÖZÜLECEK''
 
Işılay, idam kararı için referanduma gidileceğini düşündüğünü belirterek, referandumun ardından idam kararının geri geleceğine inandığını ifade etti. Işılay, "Öyle görünüyor ki bu iş referanduma gidecek. Benim tahminime Bu iş referandumda çözülecek. Avrupa'ya ne kadar demokrat olduğumuzu göreceğiz." dedi.
 
 
 

"Uğur Işılak'tan meydanlarda infaz çağrısı" haberi, 27 Temmuz 2016 tarihinde yazılmıştır. 27 Temmuz 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Uğur Işılak'tan meydanlarda infaz çağrısı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Uğur Işılak'tan meydanlarda infaz çağrısı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:51 İkinci el otomobilde fiyatlar uçtu
  2. 10:48 Mehmet Şimşek açıkladı: Kamuda kemerler sıkılacak
  3. 10:40 Trol çeteleri, kendilerini besleyenleri hedeften çıkarabilmek için sağa sola pervasızca saldırıyor
  4. 10:35 İstanbul’da feci kaza: Kamyon ile otomobil çarpıştı: 2 ölü 4 yaralı
  5. 10:30 Karar yazarı Yusuf Ziya Cömert: Mehmet Şimşek de müteahhitlere kıyamıyor
  6. 10:22 İyi Parti'den istifa eden Salim Ensarioğlu: 60 milletvekili kendisine yer arıyor
  7. 10:17 AK Parti'yi yönetenler acilen istifa etmeli ve kendilerinden sonrakilere yol açmalıdır
  8. 09:52 Şahan Gökbakar Yılmaz Morgül'ü ti'ye aldı
  9. 09:46 AK Parti MYK'da 31 Mart analizi: En büyük darbe eski AK Partililerden
  10. 09:41 Göçmen işçi dönemi başladı: Özlem Zengin inkar etti, AK Parti'nin programında yer aldı
  11. 09:36 George Russell: Şu anda ince marjlarla dolu bir savaşın içindeyiz
  12. 09:32 Ahmet Tatlıses'in avukatı: İbrahim Tatlıses'in akli dengesi yerinde değil
  13. 09:27 Mahkemeden Dilan ve Engin Polat’a bir suçtan tahliye kararı
  14. 09:23 Bolu'da damat vahşeti: Eşini ve kayınpederini öldürdü
  15. 09:17 İstanbul'da holding binasına silahlı saldırı
  16. 09:11 Ekrem İmamoğlu yabancı basına konuştu: Türkiye rotasını çizdi
  17. 09:06 Bakan Yerlikaya duyurdu: İstanbul'da "Mahzen-29" operasyonları
  18. 09:03 AK Parti'de “Kent Lokantaları” tartışması: Erdoğan sinirlendi
  19. 08:54 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ihalesi MHP'li Eyyup Yıldız ile AKP'li Cevat Olçok’a verildi
  20. 08:50 AK Parti’de Rolex 'kazası': “Biz bu milletin ta kendisiyiz” diye paylaştığı fotoğrafı sildi
Gündem Haberleri