ÜLKER'den FETÖ iddialarına yanıt

ÜLKER'den FETÖ iddialarına yanıt

ÜLKER'den FETÖ iddialarına yanıt Bu haberlerin gerçek dışı ve kabul edilemez olduğu belirtilen açıklamada, yasal haklarının saklı tutulduğu ifade edildi. Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker de, Twitter adresinden, "Ortalığı sebepsiz yere...

Bu haberlerin gerçek dışı ve kabul edilemez olduğu belirtilen açıklamada, yasal haklarının saklı tutulduğu ifade edildi. Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker de, Twitter adresinden, "Ortalığı sebepsiz yere telaşe verenler var. Alnımız ak, işlerimiz temiz, çalışmaya devam ediyoruz" mesajını paylaştı.

Yıldız Holding'in Odatv'de yer alan haber üzerine yaptığı açıklamada, "Yazı içeriği Ülker markası ve ürünleri ile ilgili olmamasına rağmen, Ülker markasını içeren görsel eşliğinde kullanılmıştır. Bu durumun tüketici nezdinde yanlış anlaşılmaya sebebiyet vereceği ve marka imajımızı zedeleyeceği açıktır"
denildi.

KÖKLERİ 1944'E DAYANIYOR

Açıklamada, "Yazıda Yıldız Holding'e ait Ülker markası, bir grup ismi olarak anılıyor ise de esasen Ülker, kökleri 1944 yılına dayanan bir markadır. Ülker markasının yazının konusuyla herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır" ifadelerine yer verildi.

Yıldız Holding tarafından tekzip edilen ve Odatv'de yer alan, "Hükümet medyasından Ülker Grubu'na operasyon iması" başlıklı haberle ilgili olarak şu ifadeler kullanıldı:

"Sabah gazetesinin ekonomi yazarı Dilek Güngör, Cemaatçi Kaynak Holding'in Ülker Grubu ile bağlantısı olduğunu iddia ederek operasyon imasında bulundu."

GRUP ADI VERİLMEDİ

Sabah gazetesinde yer alan yazıda ise, Kaynak Holding'in Türkiye'de büyük bir grup ile ilişkisi olduğuna dikkat çekilmiş ancak grup adı yer almamıştı. Gazetedeki haberde Güngör'ün, "Öğrendiğime göre, Türkiye'de yediden yetmişe herkese hitap eden onlarca markası olan ve son dönemde yurtdışında büyüyen bu holding, İstanbul'daki bir vakıf üzerinden de örgüte destek sağlıyormuş. İki holding arasındaki ilişki sadece ortaklık ilişkisi de değilmiş. Bu holdingin patronu Kaynak'la ortaklığını yıllarca kendisine bir lütuf olarak görmüş... Velhasıl, yakında işin kokusu ortaya çıkar" ifadeleri yer almıştı.

HİSSELER SERT DÜŞTÜ

Söz konusu haberlerin ardından Yıldız Holding bünyesindeki şirket hisseleri bugün sert düşüşle karşılaşırken; saat 14:12 itibarıyla Ülker Bisküvi yüzde 11.11 düşüşle 16.17 TL'den, Bizim Toptan yüzde 12.67 kayıpla 10.2 TL'den, Gözde Girişim yüzde 11.65 düşüşle 1.82 TL'den, Kerevitaş hisseleri de yüzde 9.76 kayıpla 36.42 liradan işlem görüyor.

TEB Yatırım tarafından konuyla ilgili yazılan raporda, "Yıldız Holding hisselerindeki olağandışı hareketin haber akışı ile alakalı olduğunu düşünüyoruz" denildi. Yıldız Holding'in 2015 cirosu 12 milyar dolar olarak gerçekleşirken; bunun yüzde 13-14'ü yabancı ortaklıklardan gelmişti.

MURAT ÜLKER DE TWEET ATTI

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker de, konuyla ilgili olarak Twitteradresinden şu mesajı paylaştı:

"ÜLKER'den FETÖ iddialarına yanıt" haberi, 15 Kasım 2016 tarihinde yazılmıştır. 15 Kasım 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan ÜLKER'den FETÖ iddialarına yanıt haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ÜLKER'den FETÖ iddialarına yanıt 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:47 Survivor'da Kim Veda Etti? İşte Adaya Veda Eden İsim!
  2. 23:37 Bir Polis Memurumuz Şehit Oldu!
  3. 23:29 Chery'nin Nisan ayı kampanyası başladı! Çifte kampanya avantajı kaçırılmayacak fırsatlar sunuyor!
  4. 23:28 Bilim dünyasında kırılan dünya rekoru: Tam 48 saniye süresince çalışıyor!
  5. 23:27 TikTok kullanıcılarına kötü haber!
  6. 23:27 Putin Erdoğan'ın 'Faiz sebep enflasyon sonuç' politikasını eleştirdi
  7. 23:25 İyi bir mikro iklim için neden evde defne yaprağı yakılmalıdır?
  8. 23:25 Davutoğlu'ndan Erdoğan'a: 15 Mayıs soykırıma karşı Gazze ile dayanışma günü ilan edilsin
  9. 23:24 Şimşek ve Erdoğan'dan Emeklilere Müjde! Zam Oranı Netleşti, Temmuz'da Hesaplara Yatacak!
  10. 23:22 Depresyonun vücut ısıyla bağlantısı olduğu ortaya çıktı
  11. 23:17 BM'den Gazze uyarısı: "Hala kıtlığa doğru gidiyoruz"
  12. 23:14 Beyaz Saray'dan Erdoğan'ın ABD seyahatine dair açıklama geldi: Ziyarete ilişkin program yok
  13. 23:12 Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin biletleri artık satışta!
  14. 23:08 Eczacıbaşı'dan Büyük Haber! 546.000.000 TL'lik Dağıtım Tarihi Belli Oldu!
  15. 23:06 Rusya açıkladı: ABD'nin ünlü bankasının hesaplarına el koydu!
  16. 23:04 Zafer Partisi'nde iki istifa geldi
  17. 23:03 Zafer Partisi'nde İki İstifa Haberi!
  18. 23:00 Range Rover'a alternatif olarak şu Jeep modelini alın!
  19. 22:55 İBB Başkanı İmamoğlu'nun yargılandığı dava ertelendi
  20. 22:31 Beyaz Saray: "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretine ilişkin programlanmış bir şey yok"
Ekonomi Haberleri