Ümit Dündar 'Beni Bahçeli'ye sorun' dememiş

Ümit Dündar 'Beni Bahçeli'ye sorun' dememiş

Ümit Dündar 'Beni Bahçeli'ye sorun' dememiş GENELKURMAY İkinci Başkanı Orgeneral Ümit Dündar, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile darbe girişimi gecesi telefonla görüşmediğini aralarında bir konuşma geçmediğini bildirdi.   Öte yandan  Ümit Dündar "Şu anda bir darbe riski...

GENELKURMAY İkinci Başkanı Orgeneral Ümit Dündar, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile darbe girişimi gecesi telefonla görüşmediğini aralarında bir konuşma geçmediğini bildirdi.   Öte yandan  Ümit Dündar "Şu anda bir darbe riski olmadığını değerlendiriyorum" dedi.  

Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ümit Dündar, 15 Temmuz darbe girişimi ve FETÖ'yü araştırmak için kurulan Meclis Araştırma Komisyonu'nda önemli açıklamalarda bulundu. Orgeneral Dündar, darbe girişimi gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan ile hiçbir şekilde görüşmediğini bildirdi.

Ümit Dündar daha önce çıkan haberlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a söylediği iddia edilen 'Sayın Cumhurbaşkanım ben sizi korurum, İstanbul'a gelin' ve 'Beni MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye sorun' şeklinde bir konuşma yapmadığını bildirdi. Dündar Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 16 Temmuz sabahı havalimanına giderek bilgi verdiğini kaydetti. 

"ŞU ANDA DARBE RİSKİ YOK"

Öte yandan  Ümit Dündar "Şu anda bir darbe riski olmadığını değerlendiriyorum" dedi.

Darbe girişimi sırasında İstanbul'da yaşadıklarını aktaran Orgeneral Ümit Dündar, Boğaziçi Köprüsü üzerinde İstanbul Valisi ve İstanbul Emniyet Müdürü ile mini bir 'kriz masası' kurduklarını ve stratejilerini burada belirlediklerini aktardı. Orgeneral Dündar, darbe girişiminin yaşandığı saatlerde eski Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ile iki ya da üç kez telefonda görüştüğünü de aktardı.

Ümit Dündar'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

- 22.20 civarında konutumdan hareket ettim. Boğaz Köprüsü'ne doğru yola koyuldum. Yolda giderken İstanbul'daki gelişmeleri rapor etmek maksadıyla, Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanımızı, Kara Kuvvetleri Komutanımızı, Genelkurmay İkinci Başkanımızı ve Genelkurmay Başkanımızı telefonla arayarak durumu rapor etmek istedim ancak dört telefondan da cevap alamadım. Cevap alamayınca durum daha da endişeli görünüm kazanıyordu. Yolda giderken Kuleli Askeri Lisesi Komutanı'nı aramak istedim.

- Telefonu çevirdiğimde komutanlığı devreden komutan çıktı. Kendisiyle görüştüğümde emir komutayı yeni alan komutanın, kendisinin anlam veremediği bazı şeyler yaptığını dolayısıyla gelişmelerden kuşkulu olduğunu anlattı.

- Boğaz Köprüsü'ne geldiğimde emniyet müdürüyle bir araya geldik. Olayın sonucundaki resme benzer bir tablo yaratılmadığı için, kendi aracımla o araçların yanına doğru ilerledim. Gittiğimde asker kılığına girmiş teröristlerin havaya ateş ettiğini görünce tekrar emniyet müdürünün yanına geldim.

- Gelen bilgilerden Ankara'da da bazı gelişmeler olduğunu duyunca artık olayın çapı yavaş yavaş zihnimizde canlandı ve olayın TSK içerisinde bir grup tarafından yapılan bir durum olduğu kanaati bende oluştu.

- İstanbul'daki beş birliğimizin darbe girişimine katılmakta olduğu bilgisini aldık. Bunun üzerine derhal, ordu komutanlığına bağlı olan iki birliğim daha var, Çorlu ve Gelibolu'daki iki korgeneralimizi aradım. Ve o arada 5. Kolordu Komutanımız'dan sahte bildirinin kendilerine ulaştığını söyledi. Dolayısıyla bu sahte emrin de yayınlandığını duyunca karşımızda darbe girişimi olduğu yüzde 100 kesinlik kazandı.

- Birçok kişiyle telefonla görüştüm. Daha önce basına yansıdığı gibi eski Genelkurmay Başkanımız Necdet Özel Paşa ile de görüştüm. Kendisiyle iki veya üç görüşme yaptım. Kendisi bazı konular gündeme getirdi. Olayın nasıl gittiği konusu gündeme geldi.

">

"Ümit Dündar 'Beni Bahçeli'ye sorun' dememiş" haberi, 18 Ekim 2016 tarihinde yazılmıştır. 18 Ekim 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Ümit Dündar 'Beni Bahçeli'ye sorun' dememiş haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ümit Dündar 'Beni Bahçeli'ye sorun' dememiş 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:25 EPDK deprem bölgesinde avans ödemelerini erteledi: 1 Nisan'da resmileşecek
  2. 10:24 Tekirdağ’da uyuşturucu ve silah operasyonunda büyük vurgun!
  3. 10:21 Ahmet Türk: İrademiz sandıklara yansırsa barışa bir adım daha yaklaşırız
  4. 10:16 Avcılar’da dehşet: Eşini çocuklarının gözü önünde öldürdü
  5. 09:49 Sermaye Piyasası Kurulu: Şirketlerin ilk halka arz ön şart tutarlarında indirime gidildi
  6. 09:45 Pelin Karahan: Eşime çıplak fotoğraflar attılar
  7. 09:38 Asal Araştırma Ankara ve İstanbul anketlerini açıkladı: Fark çok büyük
  8. 09:32 Audi, Nisan ortasına kadar Carlos Sainz'dan haber bekliyor
  9. 09:28 Seren Serengil kime oy vereceğini açıkladı: Ben onlar için çok üzülüyorum
  10. 09:23 Karar yazarı Mehmet Ocaktan: Dış güçler olmasa günahlarımızı kime yükleriz
  11. 09:19 Lille'den ayrılmaya hazırlanan Yusuf Yazıcı'dan Beşiktaş kararı
  12. 09:13 Kendini Hazreti Meryem ilan etti
  13. 09:07 Ali Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
  14. 09:02 Meral Akşener'in ardından Ülkü Ocakları ve MHP de Mansur Yavaş'ı hedef aldı
  15. 08:54 İmamoğlu'na ilginç sözler: 17 bakan 1 Cumhurbaşkanı tek başına hakkından geliyorsun
  16. 08:51 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan 2 kişi İstanbul'da yakalandı
  17. 08:45 Eski bürokrat hakkında soruşturma başlatıldı
  18. 08:39 Oyunculuğu bırakıp maneviyata yönelen Yaşar Alptekin 4 katlı evini gösterdi
  19. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
  20. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
Politika Haberleri