Ümit Özdağ’dan Bahçeli’ye yanıt: Ülkücülüğümü tartıştırmam

Ümit Özdağ’dan Bahçeli’ye yanıt: Ülkücülüğümü tartıştırmam

Ümit Özdağ’dan Bahçeli’ye yanıt: Ülkücülüğüm... Prof. Dr. Özdağ, “Ben ülkücülüğümü tartıştırmam. Türlü çeşit oyunla beni kapıdan kovarlar bacadan girerim. Bu parti benim partim, ülkücülük benim ideolojim. Geçmişte de oyunlarla partimden attılar sonra tekrar davet...

Prof. Dr. Özdağ, “Ben ülkücülüğümü tartıştırmam. Türlü çeşit oyunla beni kapıdan kovarlar bacadan girerim. Bu parti benim partim, ülkücülük benim ideolojim. Geçmişte de oyunlarla partimden attılar sonra tekrar davet ettiler. Yine kapıdan kovsunlar bacadan girerim ben MHP’ye '' dedi.

MHP’nin yapılması gereken Pazar günkü olağanüstü kurultayının polis engeliyle karşılaşmasından sonra Genel Başkan adaylarından Koray Aydın’ın adaylar arasında mutabakatı bozan bir diğer Genel Başkan adayı Meral Akşener’i hedef alan sözleri üzerine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bir açıklama yapmış ve “Adaylardan bir tek Koray Aydın ülkücüdür!'' demişti.

"4 YAŞINDA BABAMIN KUCAĞINDA MHP'YE GELDİM"

Bahçeli’nin bu sözleri karşısında tüm camia Genel Başkan adaylarının tepkisini ve vereceği cevabı beklerken MHP Gaziantep Milletvekili ve Genel Başkan adayı Prof. Dr. Ümit Özdağ’dan sert ama özenli bir açıklama geldi. Özdağ, '' Ben 4 yaşında iken MHP’nin kurucularından babam rahmetli Muzaffer Özdağ’ın kucağında MHP’ye geldim. Ben ülkücü olarak yetiştirildim, ülkücü terbiye aldım, entelektüel bir ülkücünün vakar ve haysiyetiyle bunca yıl akademik kariyerimle hep ülkücülüğü anlattım. Ülkücünün kim olduğunu nasıl olması gerektiğini anlattım. Hayatım boyunca ülkücü yaşadım ülkücü olarak öleceğim. Başka bir parti görmedim, görmeyeceğim.'' dedi.

Prof. Dr. Özdağ, toptancı bir ifadeyle kendisinin de içinde bulunduğu adaylar hakkında yapılan değerlendirmenin haksızlık olduğunu ve özensizlikle yapıldığını söylerken, “MHP’nin değerli teşkilat mensupları, üst kurul delegeleri, MHP’nin saygıdeğer seçmenleri ve Edirne’den Hakkari’ye tüm Türk halkı benim ülkücülüğümün gücüne ve kararlılığına vicdan rahatlığıyla imzasını atar. Bakü’den Almaata’ya kadar uzanan alanda da bu imza tasdik edilir. benim ülkücülüğümü kimse tartışamaz. diyerek kendisinin ülkücü olmadığına dair eleştirileri cevapladı.

Prof. Dr. Özdağ, “Bu kurultay süreci nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın, bir ülkücü olarak benim başka bir partide olmam söz konusu değil. Ben babamın kucağında geldim bu partiye, oğlum Alp’te benim kucağımda geldi bu partiye. Biz de ülkücülük babadan oğula geçer. Geçmişte türlü oyunlarla beni partiden attılar sonra tekrar davet etmek zorunda kaldılar. Yine atsınlar, kapıdan kovarlarsa bacadan girerim.. Kimse benim ülkücülüğümü sorgulayamaz. Bir ülkücü olarak bizim için önemli olan makamlar , mevkiiler değil ülkücülük ruhudur. Ülkücü iradeye saygıdır. Bunun da böyle bilinmesini isterim'' diyerek haksız eleştirilere cevap verdi.

"Ümit Özdağ’dan Bahçeli’ye yanıt: Ülkücülüğümü tartıştırmam" haberi, 18 Mayıs 2016 tarihinde yazılmıştır. 18 Mayıs 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Ümit Özdağ’dan Bahçeli’ye yanıt: Ülkücülüğümü tartıştırmam haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ümit Özdağ’dan Bahçeli’ye yanıt: Ülkücülüğümü tartıştırmam 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:13 Uyku Alışkanlıklarının Sağlık Üzerindeki Etkisi: Yapılan Araştırma Sonuçları
  2. 19:06 Everglades Ulusal Parkı'nda Yakalanan Dev Burma Pitonu: Florida'nın Ekolojik Alarmı
  3. 19:03 Fenerbahçe'de Kartal Krizi: Valbuena'dan Sert Eleştiri!
  4. 19:00 Fırında Ekmek Fiyatı 2 Liraya Düştü! Ekonomik Krize Tepki Olarak İndirim!
  5. 18:58 Abbas'tan Sert Tepki: ABD'nin BM Güvenlik Konseyi'ndeki Filistin Üyeliği Vetosuna Karşı Çıkış
  6. 18:53 Jeopolitik Gerilimler Altını Yükseltti: Uzmanlar Düşüş Bekliyor
  7. 18:32 Beşiktaş'a Flaş Alman Teknik Direktör!
  8. 18:26 İzmir'de Silahlı Kavga: Bir Ölü, İki Kardeş Yakalandı
  9. 18:21 Cumhurbaşkanı Erdoğan Hamas lideri ile görüştü!
  10. 18:21 Ticari Olmayan AB Kargolarına Vergi Oranı Yükseldi: Yeni Düzenleme Detayları
  11. 18:18 Hesaplarınızı kontrol edin: Beklenen destek paraları hesaplara yatmaya başladı!
  12. 18:18 Acil ameliyata alınmıştı: Hasan Can Kaya'dan ilk açıklama geldi
  13. 18:18 21 Nisan Burç Yorumları: Kalpler Heyecana Hazır Olsun! Aşk Kapınızı Çalıyor
  14. 18:18 Güve Sorununa Son! Bu Tek Damla Mutfak Dolaplarınızı Güvelerden Arındıracak!
  15. 18:17 Popüler Sosyal Medya Platformu Ücretli Oluyor! Mevcut Üyeler Ücretsiz Kalacak
  16. 18:17 İşte İzzet Yıldızhan'ın Herkesten Sakladığı Eşi: Ajda Yıldızhan'ın Göz Kamaştırıcı Güzelliği
  17. 18:17 Ceviz Suyunun Mucizevi Etkileri: Sindirimi Kolaylaştırır, Kalp Sağlığını Destekler!
  18. 18:15 Atakum Belediye Meclisi İlk toplantısını yaptı! İşte o toplantıdan kareler!
  19. 18:10 Hakan Fidan, Katar Yolcusu!
  20. 18:08 Fed'den nisan raporu geldi: Enflasyon en büyük finansal risk
Politika Haberleri