Üniversite yurdunda 'kız kaçırma' protestosu!

Üniversite yurdunda 'kız kaçırma' protestosu!

Üniversite yurdunda 'kız kaçırma' protestosu! Zonguldak'ta Bülent Ecevit Üniversitesinde eğitim gören 1600 kız öğrencinin kaldığı KYK'ya ait Nesibe Hatun Kız Öğrenci Yurdu'nda 4 gün içinde 2 kız öğrencinin kaçırıldığını iddia eden öğrenciler sokağa çıkarak...

Zonguldak'ta Bülent Ecevit Üniversitesinde eğitim gören 1600 kız öğrencinin kaldığı KYK'ya ait Nesibe Hatun Kız Öğrenci Yurdu'nda 4 gün içinde 2 kız öğrencinin kaçırıldığını iddia eden öğrenciler sokağa çıkarak yurda girmeme eylemi yaptı. Yurtta kalan kız öğrenciler, yurt müdürünün kaçırılan kızları suçladığını iddia etti.

4 SAAT SÜREN PROTESTODAN KARELER

Kozlu ilçesinde Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) ait ve bu yıl açılan Nesibe Hatun Kız Öğrenci Yurdu’nda, iddiaya göre geçen cuma bir kız öğrenci erkek arkadaşı tarafından zorla otomobile bindirilerek kaçırıldı. Polisin bir gün sonra yakaladığı şüpheli, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yurtta dün akşam saatlerinde bir kızın daha otomobille kaçırıldığı iddiaları üzerine öğrenciler yurdu boşalttı. 4 günde 2 kız öğrencinin kaçırıldığını ve yurdun bulunduğu mahallenin de tenha olmasından dolayı can güvenliklerinin olmadığını ileri süren yaklaşık 250 öğrenci, alkışlarla ve sloganlar atarak eylem yaptı. Bu sırada 2 kız öğrenci baygınlık geçirdi, fenalaşan öğrencilere sağlık ekipleri müdahalede bulundu. Yurt önünde çok sayıda polis güvenlik önlemi aldı.

MÜDÜR HAKKINDA ŞOK İDDİA: “ACABA NE YAPTI DA KAÇIRILDI?''

Öğrencilerden Büşra Serçeoğlu gazetecilere yaptığı açıklamada yurtta ve çevresinde güvenli olmadıklarını, yetkililerin de bu sorunu görmezden geldiğini söyledi. Yurtta kalan kızların korku içinde olduklarını ifade eden Serçeoğlu, şöyle konuştu:

“Bizim can güvenliğimiz yok burada. Her zaman olduğu gibi kadın suçlu bulundu. Yurt müdürümüz ''acaba ne yaptı da kız kaçırıldı?’ dedi. Görevliler üzerine düşeni yapmadı. Şimdi de polisler ''biz sizin için buradayız’ diyorlar. Bir haftada iki kız kaçırıldı. Bu yol hiç tekin değil. Yurt önüne saat başı araç gelecek dediler ama hiçbiri yapılmadı. Bizim bu yurtta can güvenliğimiz yok.''
Sena Temizyürek ise yurdun çevresindeki inşaatta kalan işçilerin kendilerini taciz ettiğini ileri sürerek, “Yolda yürürken benim önümü kestiler. İki tane adam alkol almış, önümü kesiyor. Yurt yönetiminin bunlardan hiç haberi yok'' dedi.

KYK MÜDÜRÜ DE İKNA EDEMEDİ

Yurt önüne gelen KYK Bölge Müdürü Hayri Bulazar da öğrencileri sakinleştiremedi. Öğrenciler, Bulazar’a da tepki göstererek sorunları çözülene kadar eylemlerini sürdüreceklerini söylediler. Gazatecilere açıklama yapan Bulazar, ikinci kız kaçırma olayının yaşanmadığını, ilk olayla ilgili de emniyetin soruşturmayı sürdürdüğünü söyledi. Bulazar, “Anlatıldığı gibi kız kaçırma olayı değil, erkek arkadaşı olduğunu öğrendik. Biz çocuklarımızın en iyi, en güvenli şekilde kalmaları için çalışıyoruz. Yurdun eksiklikleri olabilir. Bunları konuşarak çözmeye çalışıyoruz.'' dedi.

ÖĞRENCİLERİ EMNİYET MÜDÜRÜ İKNA ETTİ

İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Avcı, polis aracının hoparlöründen öğrencilere seslenerek eylemi bitirmelerini, konuşarak bütün sorunları çözebileceklerini söyledi. Öğrenciler ise Avcı’nın talebini ıslık ve alkışlarla protesto ederek eylemlerini sürdürdü. Ardından yurt önüne gelen İl Emniyet Müdürü Osman Ak, öğrencilerin bir kısmıyla yurt içinde görüşme yaptı. Öğrencilerin taleplerini dinleyen Ak, yurdun önüne ekip aracı ve 4 polisin yerleştirilmesi talimatını verdi. Bir süre daha dışarıda beklemeye devam eden öğrenciler, yaklaşık 4 saat süren eylemlerini sonlandırarak odalarına geçti.

KYK BÖLGE MÜDÜRÜ AÇIKLAMA YAPTI

Kredi ve Yurtlar Kurumu Bölge Müdürü Hayri Bulazar, kız öğrencilerin gece gerçekleştirdiği eylemin ardından makamında basın açıklaması yaptı. Bu yıl açılan 1600 kişilik kız yurdunda 1400 öğrencinin kaldığını söyleyen Bulazar, Cuma günü yaşandığı iddia edilen kız kaçırma olayını anlattı. Bulazar, şöyle dedi:

"Cuma günü gece 01.00 sıralarında dışarıdan bir kız öğrencimizin arkadaşı olduğunu söyleyen bir şahıs gelir ve yurdun kapısına içkili dayanır. Kız öğrencinin yakını, akrabası olduğunu söyler. Telefon ettiğini, rahatsız olduğunu kendisine söylediğini belirterek onu götürmek ister. Güvenlikçimiz buna müsaade etmez. Güvenlik görevlisi ile tartışır ve tartaklar. Kız öğrenci de hazır, inmiş ve onu alır gider. Kesinlikle kaçırma söz konusu değildir. Zorlama olmamıştır. Bağırma çağırma yoktur. Birlikte gitmişler. Güvenlikçimiz de 155'i arayarak aracın plakasını verir ve polis aracı yakalar. Olay savcılığa intikal etmiş durumdadır."

Bulazar, olayın ardından söz konusu güvenlik görevlisinin görevden uzaklaştırıldığını söyledi. Yurtta güvenlik görevlisi sayısını Cuma gününden sonra 11'den 15'e çıkardıklarını belirten Bulazar, "Güvenlik firmasına da yazı yazdık. Herhangi bir eksiklik, ihmal varsa gerekirse sözleşmesini iptal edeceğiz. Bu konuyla ilgili her kimin ihmali varsa, en alt birimden, güvenlikçisinden yöneticisine kadar kimde kusur varsa bunlar en ağır şekilde cezalandırılacak. Bunlarla ilgili soruşturma devam ediyor. Şu anda endişe edecek en ufak bir sıkıntı yok. Velilerimiz endişe etmesin. Çocukları emin ellerde güvendeler" dedi.

'İKİNCİ KIZ KAÇIRMA YOK'

Bulazar, dün gece yaşandığı iddia edilen kız kaçırma olayının ise asılsız olduğunu ifade etti. Bulazar, "İkinci olay yok. Bunu akşam Emniyetimiz de teyit etti. Tamamen asparagas ve yalan haber olduğu anlaşıldı. O malum çevreler bundan rant elde etme peşindeler" diye konuştu. 

Bulazar, yurt müdürünün öğrencilere söylediği iddia edilen, 'Kuyruk sallamayın' sözlerinin de yalan olduğunu, bazı çevrelerin huzursuzluk çıkarmak için bu dedikoduları yaydığını kaydetti.

"Üniversite yurdunda 'kız kaçırma' protestosu!" haberi, 11 Ekim 2016 tarihinde yazılmıştır. 11 Ekim 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Yaşam kategorisi altında bulunan Üniversite yurdunda 'kız kaçırma' protestosu! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Üniversite yurdunda 'kız kaçırma' protestosu! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:15 Bir boya çeşidi olan akrilik boya nedir?
  2. 04:11 Bir zamanlar Türkiye'nin önde gelen mobilya devi olan şirket iflas etti!
  3. 04:05 İstanbul'daki taksiciler, öldürülen meslektaşları için bir araya geldi
  4. 03:29 Hırvatistan'da genel seçimleri Hırvat Demokrat Birliği'nin (HDZ) kazandığı bildirildi
  5. 03:27 CHP, 20-21 Nisan tarihlerinde bir "Yerel Yönetimler Çalıştayı" düzenliyor
  6. 03:23 Avrupa Birliği, İran'a yaptırımların genişletilmesi kararı aldı
  7. 03:03 Google'dan daha fazla çalışanı işten çıkarma kararı geldi
  8. 02:42 Bu testi 45 saniyeden kısa sürede çözen %10'luk kişiden biri misiniz?
  9. 02:39 Faydalarıyla sosyal medyayı sallayan biberiye suyu nasıl yapılır?
  10. 02:37 Bu 8 burca asla sırrınızı vermeyin!
  11. 02:34 Tokat'ta 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi
  12. 02:23 İliç'teki maden kazası için oluşturulan komisyonun üyeleri belirlendi
  13. 01:59 Kredi kartı sıkılaşması risk doğuruyor
  14. 00:58 AB zirvesinin Türkiye'ye ilişkin sonuç bildirisinde, Kıbrıs konusuna vurgu yapıldı
  15. 00:51 Ukrayna yetkilileri, Çernigiv'e yönelik saldırıda 14 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi
  16. 00:48 Fahrettin Altun açıkladı: "200'ü aşkın İsrail kaynaklı dezenformasyonu ifşa ettik"
  17. 00:20 Hollanda milletvekilleri, Kavala ve Demirtaş hakkındaki yönergeyi kabul etti
  18. 00:20 Seçimin acısı çıkmaya başladı: Ücretsizdi ama artık yüzde 25 zamlı!
  19. 00:19 AB, İsrail'e Gazze'ye insani yardım girişlerine izin verme çağrısı yapıyor
  20. 00:16 İsrailli Bakan Ben-Gvir'in tartışmalı önerisi: "Filistinlilere Ölüm Cezası Verilsin”
Yaşam Haberleri