Veli Ağbaba ve Metin Feyzioğlun'dan 'Nasuh Mahruki' tepkisi

Veli Ağbaba ve Metin Feyzioğlun'dan 'Nasuh Mahruki' tepkisi

Veli Ağbaba ve Metin Feyzioğlun'dan 'Nasuh M... "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçundan tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen Akut kurucusu ve Sözcü gazetesi yazarı Nasuh Mahruki,  adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.'DİKTATÖRLÜK NEDİR DİYORSANIZ, İŞTE BUDUR'CHP Genel...

"Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçundan tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen Akut kurucusu ve Sözcü gazetesi yazarı Nasuh Mahruki,  adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

'DİKTATÖRLÜK NEDİR DİYORSANIZ, İŞTE BUDUR'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Nasuh Mahruki'nin tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmesine sert tepki gösterdi. ?CHP'li Ağbaba yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Binlerce insanın hayatını kurtaran, Türkiye’nin en saygın kurumlarından olan AKUT’un ve Nasuh Mahruki’nin hedef tahtasına konmasının nedeni ne? Yöneticilerinin yolsuzluğa karışması mı, başarısız bir dernek olması mı, derneğin teröre destek vermesi mi? Hiç biri değil. Tek bir nedeni var, Erdoğan’ı eleştirmesi. AKP yöneticilerinin dokunmayı bile ibadet saydığı birini eleştirmek Türkiye’de artık suç sayılıyor. En ufak bir eleştiriye dahi tahammül gösterilmeyen bir rejim ile karşı karşıyayız. Diktatörlük nedir diye sorarsanız, işte diktatörlük budur.

"ERDOĞAN'IN YARATMAYA ÇALIŞTIĞI REJİM 1940'LAR ALMANYASINDAKİ REJİMDİR"

AKP’nin ve Erdoğan’ın yaratmak istediği rejim 1940’lar Almanyasındaki rejimdir. Basit bir eleştiriye, devletin tüm imkanları ile gözleri dönmüşçesine saldırıyorlar. Erdoğan’ın anonsçusu arayıp “binanızı elinizden alacağız'' diye tehdit ediyor, birkaç güne kalmıyor binadan çıkın kararı geliyor. Hemen ardından Mahruki’nin tutuklanması isteniyor. İşte diktatörlük budur. Hukukun ayaklar altına alındığı, eleştirilemez, söz söylenemez, bir tek adam diktası kurulmaya çalışılıyor. Ama bu ülkede hala korkmadan doğruları söyleyen, baskıya ve zulme karşı çıkan, sesini yükselten milyonlar varız. Biz baskılara boyun eğmeyecek, dikta rejimine geçit vermeyecek ve Türkiye “Bir''den büyüktür diyecek milyonlarız. Umutsuzluğa kapılmadan, milyonlar olduğumuzun bilinciyle Türkiye’yi içine düştüğü karanlık düzenden aydınlığa çıkaracağız.'' ifadelerini kullandı.

"DEMOKRASİNİN ÖZÜ ZATEN BUGÜN YÖNETENLERİN YARIN DEĞİŞEBİLECEĞİNİN KABUL EDİLMESİDİR"

Nasuh Mahruki'ye yönelik bir tepki de TBB Başkanı Metin Feyzioğlu'ndan geldi. Feyzioğlu yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Nasuh Mahruki'nin Cumhurbaşkanını tehditten tutuklamaya sevkedildiğini öğrendim.

 İddia konusu televizyon programını izlemiştim. Mahruki'nin söylediği, hiçbir makam kimseye mülk değildir, birgün devleti yönetenler değişir, bugün suç işleyenler o gün yargılanır.

Bu bir düşünce açıklamasıdır. Eleştiri hakkının kullanılmasıdır. Demokrasinin özü, bugün yönetenlerin zaten yarın değişeceğinin kabul edilmesidir.

"Birgün devir degişecek" denmesinin tehdit olarak yorumlanması son derece yanlıştır.

Kişilerin yargılanıp yargılanmayacağına da zaten bağımsız ve tarafsız olmasını beklediğimiz savcılar karar verir. Tutuklama talebi üzerine Türk yargısının bu hususları dikkate alarak karar vereceğine inanmak istiyorum.

Konuyla ilgili İstanbul Barosu Başkanı Sayın Durakoğlu'nu bilgilendirdim. Türkiye Barolar Birliği İnsan Hakları Merkezi yetkilileri de şu an bu konu ile ilgileniyorlar. Ben de en yakından takip ediyorum."

"Veli Ağbaba ve Metin Feyzioğlun'dan 'Nasuh Mahruki' tepkisi" haberi, 24 Ekim 2016 tarihinde yazılmıştır. 24 Ekim 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Veli Ağbaba ve Metin Feyzioğlun'dan 'Nasuh Mahruki' tepkisi haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Veli Ağbaba ve Metin Feyzioğlun'dan 'Nasuh Mahruki' tepkisi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:37 Pastacıların sırrı ifşa oldu! Kek kabartmak bu kadar kolay!
  2. 04:35 Microsoft Store yeni güncellemeyi kullanıcılarına sundu
  3. 04:31 Elon Musk duyurdu: X artık ücretli olacak!
  4. 04:29 Telegram kurucusundan açıklama: Bir yıl içinde bir milyar kullanıcıya ulaşacak!
  5. 04:27 WhatsApp'a eskiden kullandığımız MSN özelliği geliyor!
  6. 04:23 Akıllı telefonların ömrü kaç yıl?
  7. 04:20 Yenilenen EQA ve EQB Türkiye’de!
  8. 04:13 Mükemmeliyetçilik: Başarının düşmanı mıdır yoksa dostu mu?
  9. 04:10 Hıdırellez’de neden yere nar atılır?
  10. 04:07 21 Nisan 21° Boğa burcunda Jüpiter ve Uranüs kavuşumunda devrim yaşayacak burçlar!
  11. 04:01 Bu sarma sırrını neredeyse kimse bilmiyor: En lezzetli sarmaların sırrı bir yemek kaşığında gizli!
  12. 04:01 Epic Games, iki oyunu ücretsiz olarak sunuyor! Fırsatı kaçırmayın: Son gün 25 Nisan!
  13. 03:59 İsrail'in Refah'a yönelik saldırılarında en az 8 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi
  14. 03:25 Sürücünün yükü artıyor: Kaza yapan da yapmayan da ödeyecek!
  15. 03:22 Haftalık güzellik bakımı: Kına ve sirke
  16. 03:20 Meteorolojiden fırtına uyarısı: Bu gece başlıyor!
  17. 03:17 20 Nı̇san 2024 günlük burç yorumu
  18. 03:14 Aksaray ve Konya arası kaç kilometre?
  19. 03:11 Antalya ve Alanya arası kaç kilometre?
  20. 03:07 Bu burç 2024 yılında büyük finansal kazançlar elde edecek!
Gündem Haberleri