Ya 17-25 Aralık olmasaydı?

Ya 17-25 Aralık olmasaydı?

Ya 17-25 Aralık olmasaydı? Engin Demirkollu SarıkartalAKP’nin F.Gülen ile birlikteliği; iktidara geldikleri 3 Kasım 2002 den daha eskilere uzanıyor.. Ayni menzile doğru yol alan iki yol arkadaşıydı onlar.. Sadece biri istedi diğeri verdi diye düşünmek yanlış...

Engin Demirkollu Sarıkartal
AKP’nin F.Gülen ile birlikteliği; iktidara geldikleri 3 Kasım 2002 den daha eskilere uzanıyor.. Ayni menzile doğru yol alan iki yol arkadaşıydı onlar.. Sadece biri istedi diğeri verdi diye düşünmek yanlış olur.. Birbirlerinden istediklerini “ala-vere'' yürüdüler yıllarca ayni yollarda. İç içe girdiler, birbirlerinde gizlendiler, birbirlerini koruyup kolladılar, birbirlerini büyüttüler…


Artık devlet içinde devlet kuruluyordu. İlk adımları; devletin tüm kurumlarını ele geçirebilmek için buralara kendi yandaşlarını yerleştirmekti. Kendi Emniyet Güçleri, kendi Yargıçları, savcıları ve hakimleri olmalıydı. Üniversitelerin, Diyanetin ve belediyelerin başında onlara biat eden kendi adamları, kendi valileri, kaymakamları, kendi zenginleri, vakıfları, okulları, hastaneleri ve kendi orduları olmalıydı.
Akp iktidardı ama, genel başkanları henüz başbakan olamamıştı. Hedef 2023’çe uzanan yolda Akp’ye ilk kapıyı Chp Genel Başkanı açtı..Sonraki hedef Cumhurbaşkanlığı idi. O kapıyı da, Mhp Genel Başkanı açtı..
İki ortak, dikensiz bir gül bahçesinde yürür gibi yol alıyorlardı artık.
Akşamdan sabaha hatta, ayni gün içinde ard arda Türkiye’nin gündemine bomba gibi düşen haberler, bir öncekini unutturuyor, olaylar daha tepki koymaya fırsat vermeden güncelliğini yitiriyordu..2000’li yılların başında neredeyse bitmiş olan Pkk Terörü yeniden tırmanışa geçiyor, üst üste gelen şehit haberleri yürekleri yakmaya devam ediyordu.. Halk Allah adıyla aldatılıyor, dizi ve yarışma programlarıyla uyutuluyor, milli duygular köreltiliyor ve Cumhuriyet Tarihi yalanlar üzerine yeniden yazılıyordu..
Özellikle eğitimde yapılan değişiklikler, 4+4+4 uygulamaları, imam hatip okullarındaki artış, Arapça dersleri ve din dersinin zorunlu yapılması, Akp’nin yaratmak istediği yeni neslin şeklini belirliyordu..
Bir yandan bunları uygulamaya sokarken diğer yandan da, CUMHURİYETİN VE LAİKLİĞİN önünde ÇİN SEDDİ görevini üstlenen Türk Silahlı Kuvvetleri’ni, önce sarsmaya sonra da, yıkmaya yönelik sinsi planlarını hayata geçirmeye çalışıyorlardı.Türk Ordusunun can damarı subay ve astsubaylarını, kendi emniyet güçleri kanalıyla asılsız suçlamalarla tutuklatıp, kendi savcı ve hakimleri tarafından açtırılan düzmece davalarla esaret altına aldılar. Orduda, Mustafa Kemal’in askerinden boşalan en kritik yerlere kendilerine biat eden askerlerini getirdiler..
Gerçek şu ki; yaşam haklarına müdahalenin dayanılmaz hale gelmesi 2013 Haziran’ında milyonlarca insanı sokağa döktüğünde, kendi halkına acımasızca tazyikli su, gaz ve mermi atmaktan çekinmeyen bir parti vardı iktidarda…
Artık 2023 hedefleri önünde hiçbir engelleri kalmamıştı..
10 yıl sonra menzile varacaklardı. 17/25 Aralık yaşanmasaydı; hiçbir pürüz çıkmadan Türkiye Cumhuriyeti Devleti içinde, kendi devletlerini kurmaya devam edeceklerdi. Biri ötekini “paralel yapı'' diye suçlamayacaktı..Çünkü ayni menzile doğru giden tek yol vardı. Ve onlar o tek yolun birine paralel iki tarafıydı…
Eğer 17/25 Aralık olmasaydı; Silivri Zindanlarının kapıları açılmayacak, Kumpas Davaları bütün acımasızlığı ve hukuksuzluğu ile sürdürülecekti. Mustafa Kemal’in Askerlerinin esareti devam ettiği gibi, TSK içinde kalan Laik Atatürk Cumhuriyeti yanlısı askerlerimiz, sahte delillerle tutuklanmaya devam edecekti. Ordu başta olmak üzere, tüm devlet kurumlarının işgali “ala-vere'' lerle tamamlanacaktı. Bir sabah uyandığımızda bir de bakacaktık ki, YENİ BİR DİN DEVLETİ KURULMUŞ...
Hem de, darbe yapmadan, gürültü ve patırtıya gerek kalmadan..
Egolarımız yüzünden bir araya gelemeyen; siyasetçisinden, aydınına, okumuşundan cahiline kadar BİZLER yani, HEPİMİZ “ah-vah'' ederken ONLAR, 2023 Hedefine planladıkları tarihten önce varmanın hazzını yaşayacaklardı..
Onların yolunu açanlar, onların yaptıkları tüm hukuksuzluklara karşı toplu tepki yerine, bireysel tepki gösteren, “o varsa ben gelmem, şu olursa ben varım'' diyen aydınlar, milli menfaatimizi göz ardı ederek yan yana gelemeyen siyasetçiler, genel başkanlar, siyasi parti ve demokratik kitle örgüt yöneticileri ve halk olarak bizler; HEPİMİZ BUGÜN YAŞADIKLARIMIZDAN VE YAKIN GELECEKTE YAŞAYACAKLARIMIZDAN SORUMLUYUZ..
Hepimiz SUÇLUYUZ..

Ve hala bu suçu işlemeye DEVAM EDİYORUZ…
Bir araya gelmek yerine, Laik Cumhuriyeti temellerinden sarsıp, yıkmaya çalışan bir yapının birbiriyle yaptıkları kavgada, birinin yanında yer alarak bu yıkıma engel olabileceğini düşünmek gafletinde bulunmaya devam ediyoruz..
Eğer 17/25 Aralık olmasaydı; uluorta kavga eden, çatışan iki taraf yerine güle oynaya koklaşan iki yoldaş olacaktı karşımızda..Hala da, aralarında ne pazarlıklar dönüyor bilmiyoruz?...
Bizim için kurtuluş, teferruatlara takılmadan bir araya gelmek ve birlikte yürümektir… ..
Düşmanın yüreğinde, dostluk yeşermez!..
Saygılarımla,

"Ya 17-25 Aralık olmasaydı?" haberi, 23 Ağustos 2016 tarihinde yazılmıştır. 23 Ağustos 2016 tarihinde de güncellenmiştir. ABC Kritik kategorisi altında bulunan Ya 17-25 Aralık olmasaydı? haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ya 17-25 Aralık olmasaydı? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kritik konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:00 İstanbul'da Hafta Sonu Güneşli Hava Bekleniyor
  2. 16:56 Meta'nın WhatsApp İle İlgili İddiaları: İsrail'in Hedef Belirleme Sisteminde Rolü mü Var?
  3. 16:52 Gazze'de Son 24 Saatte İsrail Saldırılarında 43 Filistinli Hayatını Kaybetti
  4. 16:45 Antalya'da Çöl Tozu Taşınımı: Görüş Mesafesi Azaldı
  5. 16:41 Kaspersky'den Telegram Kullanıcılarına Toncoin Dolandırıcılığı Uyarısı
  6. 16:36 Dunsborough'da 160 Balina Karaya Vurdu: 26 Hayvan Kurtarılamadı
  7. 16:10 Ekonomik Kriz Türkiye'de Çocuk İşçiliğini Artırıyor
  8. 16:08 Dikkat Edilmeli! Maske Takma Zorunluluğu Geri Dönebilir!
  9. 16:08 Sergen Yalçın İmzasını Attı! Yeni Takımı Resmen Açıklandı
  10. 16:08 Konut Piyasasında Son Dakika Gelişme! Fiyatlar Neden Düşüyor?
  11. 16:08 Yeşilçam'ın Efsanesi Kaza Geçirdi! Yoğun Bakıma Alındı
  12. 16:03 Karasu'da Köpeğin Ezilmesi Olayı: Sürücünün Düyarsızlığı Toplumsal Tepkiyle Karşılandı
  13. 16:00 Fenerbahçe - Beşiktaş Derbisinin Hakemi Belli Oldu: Volkan Bayarslan
  14. 15:52 Fenerbahçe Beko EuroLeague'de Monaco'yu Uzatmada Geçerek Seride 1-0 Öne Geçti
  15. 15:51 Belarus Lideri: Rusya-Ukrayna Barışı İçin İstanbul Anlaşması Önemli
  16. 15:45 Enerji Dönüşümünde Batarya Teknolojilerinin Yükselişi: IEA Raporu
  17. 15:43 Sokak Köpeğinin Saldırısında Yaralanan Genç Kızın Ayağı Kırıldı
  18. 15:32 Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: Ermenistan'ın İntikamcı Eğilimleri Endişe Verici
  19. 15:29 EURO 2024: Almanya'da Heyecan Dorukta!
  20. 15:25 Tavuk Etinde Fiyat Patlaması: Tedarik Sıkıntısı İstanbul'u Vuruyor
ABC Kritik Haberleri