Yalçın Akdoğan: Bir ucundan da siz tutun siz tutun be kardeşim

Yalçın Akdoğan: Bir ucundan da siz tutun siz tutun be kardeşim

Yalçın Akdoğan: Bir ucundan da siz tutun siz... Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan;Türkiye ile AB arasında Suriye kaynaklı göçmenlerle ilgili varılan mutabakat çerçevesinde Türkiye'ye gönderilecek 3 + 3 milyar euroluk yardım konusunda henüz somut bir adım atılmamasına...

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan;Türkiye ile AB arasında Suriye kaynaklı göçmenlerle ilgili varılan mutabakat çerçevesinde Türkiye'ye gönderilecek 3 + 3 milyar euroluk yardım konusunda henüz somut bir adım atılmamasına tepki göstererek, "Göç dalgası, Avrupa'yı vurunca paniklediler. Şimdi her gün Türkiye'yi kucaklıyorlar, 'Aslan Türkiye, kaplan Türkiye'. Peki sen niye sınırlarını açmıyorsun, niye destek olmuyorsun? Türkiye, bunlar dediler diye yapmıyor ama gelin bir ucundan da siz tutun be kardeşim. 3 milyar dolar gelsin artık" dedi.

Akdoğan, AFAD Başkanlığı'nın yeni yerleşkesinde düzenlenen "Deprem Erken Uyarı Sistemi Sempozyumu"nda bir konuşma yaptı.

Akdoğan, Türkiye'de 3 milyon göçmenin bulunduğunu hatırlatarak AFAD'ın, ölümden kaçan bu insanlara sahip çıktığını, 300 bin civarında sığınmacının 26 kampta kaldığını dile getirdi. Akdoğan, Türk milletinin bu konuda ne kadar fedakar, dostane bir şekilde mazluma sahip çıktığını ispat ettiğini belirterek, şunları söyledi:

"Bunu bütün dünyaya gösterdik, 4 yıldır yalnız bırakılıyoruz, kimse taşın altına elini koymuyor. Türkiye, tek başına içeride muhalefet eleştirmesine, 'niye imkanları Suriyeliler'e harcıyorsunuz, gönderin gitsinler' demesine rağmen ahlaki bir görev ve insani bir duruş olarak Türkiye, bu insani krizle mücadele ediyor. 10 milyar dolar harcadık, onda biri dış yardım olarak anca geldi. Peki nerede bu çağdaş, modern dünya, niye kimse insani kriz boyutuyla ilgilenmiyor? Siyasi nüfuz için uçaklar kaldırıyorlar, füzeler atıyorlar. Peki insanlar ölüyor, orada mazlumlar var, bu insani kriz için ne yaptı bu ülkeler? Türkiye'ye destek oldular mı, yardım ettiler mi?

Göç dalgası, Avrupa'yı vurunca paniklediler. Şimdi her gün Türkiye'yi kucaklıyorlar, 'Aslan Türkiye, kaplan Türkiye'. Peki sen niye sınırlarını açmıyorsun, niye destek olmuyorsun? Her şey Türkiye'den bekleniyor. Türkiye, bunlar dediler diye yapmıyor ama gelin bir ucundan da siz tutun be kardeşim.

Hem Türkiye-AB ilişkilerinde bir hız kazanma var hem bu göçmen meselesinde de 'Biz yapmak istiyoruz' beyanı var. Peki, buyurun yapın. Yapılan bir şey var mı? Bekliyoruz, temenni ediyoruz, görüşmeler yapıyoruz. İnşallah bu haftalarda artık somut netice almamız lazım. '3 milyar dolar gelecek', gelsin artık. 'Yaptığımız projelere, yatırımlara, harcamalara destek olun, gelin şu projeleri beraber yapalım.' Yok. Peki neyle destek olacaksınız? Kendi sivil toplum örgütleriniz bir şey yaparsa ona destek olacaksınız, başka fonlardan gelen paraları bunun içine katacaksınız. Bu ilişkiler, güven temelinde yürür. Türkiye olarak taahhütlerimizin arkasındayız. Buyurun gelin iş birliği yapalım, bu taşın altına elinizi koyun artık biz üzüm yemek istiyoruz. Netice almamız lazım."

"Yalçın Akdoğan: Bir ucundan da siz tutun siz tutun be kardeşim" haberi, 10 Mayıs 2016 tarihinde yazılmıştır. 10 Mayıs 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Yalçın Akdoğan: Bir ucundan da siz tutun siz tutun be kardeşim haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yalçın Akdoğan: Bir ucundan da siz tutun siz tutun be kardeşim 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:43 Yapay Zeka: İş Dünyasında Devrim, Akademide Yenilik
  2. 14:39 Kosova'nın Kuzey Mitroviça Bölgesinde Türkçe Resmi Dil Oldu!
  3. 14:37 Babacan'dan Erdoğan'a maaşı çağrısı: "Milyonlarca emekliyi aldatmaktan vazgeçin!"
  4. 14:34 Osayi-Samuel Trabzonspor Fenerbahçe Maç’ı İçin "Şiddet Maçı Bıraktırmalıydı”dedi
  5. 14:30 Maryland'deki Köprü Faciası: 60 Milyon Dolarlık Kurtarma Çabaları Devam Ediyor
  6. 14:26 Bayraktar: Üretici ve Market Arasındaki Fiyat Farklarına Dikkat Çekiyor
  7. 14:18 Premier Lig'den Radikal Karar: Top Toplayıcı Çocuklar Artık Oyunculara Top Vermeyecek!
  8. 14:14 Goldman Sachs: İstanbul Seçimleri Türk Lirası Üzerinde Olumlu Etki Yaratabilir
  9. 14:06 Yeniden Refah Partisi'ne TGRT'ten Engel: İstanbul Adayları Programa Alınmadı
  10. 14:01 Tacikistan'dan Rusya'daki Konser Salonu Saldırısıyla İlgili 9 Şüpheli Gözaltına Alındı
  11. 13:57 Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri Şehitler İçin Vefa Hareketinde
  12. 13:54 Özel Okul Ücretleri Dudak Uçuklatıyor! 1 Milyon Liraya Ulaştı!
  13. 13:52 İEKKK Toplantısında Tunç Soyer'e Veda: "Yola Devam Ediyorum"
  14. 13:50 CHP'den İYİ Parti'ye Sert Tepki: "Kölelik İddialarına Karşı Duruş"
  15. 13:48 Bursa'da Metrobüs Projesi İçin Ön Sipariş Verildi: Mustafa Bozbey'in İncelemeleri
  16. 13:45 Çalışma Bakanı Işıkhan: "31 Mart'ta Yeni Bir Dönem Başlayacak"
  17. 13:45 Süper Lig 31. Hafta Hakemleri Belli Oldu: Öne Çıkan Maçlarda Kimler Düdük Çalacak?
  18. 13:41 Mert Çiller'e Eşine Yönelik Şiddet Davasında Adli Para Cezası Verildi
  19. 13:40 Tacikistan'da Moskova Saldırısıyla İlgili 9 Kişi Tutuklandı!
  20. 13:40 Madagaskar, Kasırga Felaketiyle Sarsıldı: 14 Kişi Hayatını Kaybetti!
Politika Haberleri