Yalova'da 6 kız öğrenci, Diyarbakırlı kız öğrencinin evini basıp işkence yaptı!

Yalova'da 6 kız öğrenci, Diyarbakırlı kız öğrencinin evini basıp işkence yaptı!

Yalova'da 6 kız öğrenci, Diyarbakırlı kız öğ... Yalova'nın Çınarcık Meslek Yüksek Okulu’nda okuyan 6 kız öğrenci, Diyarbakırlı okul arkadaşları olan başka bir kız öğrencinin evini basarak dövdüler ve alnına rujla T.C. yazıp eline Türk bayrağı vererek fotoğraflarını...

Yalova'nın Çınarcık Meslek Yüksek Okulu’nda okuyan 6 kız öğrenci, Diyarbakırlı okul arkadaşları olan başka bir kız öğrencinin evini basarak dövdüler ve alnına rujla T.C. yazıp eline Türk bayrağı vererek fotoğraflarını çekip sosyal medyada paylaştı. Bu utanç verici ve ilkel saldırı ile Türkiye'nin birliğini sağlayacaklarını sanan failler ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Evi basılan ve saldırıya uğrayan 20 yaşındaki kız öğrenci R.E'nin yaşadığı travma ve korku nedeniyle okula gidemediği belirtildi.

Cumhuriyet gazetesinde yer alan Faruk Kırtay imzalı habere göre, Yalova’nın Çınarcık ilçesinde Çınarcık Meslek Yüksek Okulu’nda okuyan 6 kız öğrencinin 2 kız öğrencinin evini basarak darp ettikleri ve psikolojik işkence yapıldıkları belirtildi. 20 yaşındaki Diyarbakırlı R.E, “Geçirdiğim travmadan dolayı 10 günden buyana okula gidemiyorum. Bizleri sürekli tehdit ediyorlar'' dedi.

R.E’nin ev arkadaşı B.O de “Rojda Diyarbakırlı olabilir. Ben de İstanbulluyum. Ve ailemde milliyetçi bir yapıya sahiptir. Evimizde sakladığımız bayrakla bizlere işkence yapılması bizleri son derece üzdü. Olayı kasıtlı olarak etnik bir tartışmaya götürmek istediler'' dedi.

x1-002.jpg

Şikâyetçi oldu

Yalova’nın Çınarcık ilçesinde aynı okulda okuyan Y.Ç., C.S., G.K., M.D., E.Ü., A.K. adlı 6 kız öğrenci daha önce aynı evde yaşadıkları Diyarbakırlı R.E ve arkadaşı B.O’nun evini basarak Türk bayrağıyla işkence yaptı ve darp etti. Kızların bu şekilde fotoğrafları çekildi ve okuldaki diğer arkadaşlarına gönderildi. Darp raporu olan 2 kız öğrenci kendilerini darp eden ve işkence yapan 6 kız öğrenciden şikâyetçi oldu. İfadeleri alınan 6 öğrenci serbest bırakıldı.

Diyarbakırlı olması ve adının Kürtçe olması nedeniyle işkence gördüğünü belirten R.E, “Çınarcık Meslek Yüksek Okulu’nda birlikte okuduğumuz 6 kız öğrenci ile B.O ile birlikte oturduğumuz eve geldi. Kapıda bir de gözcü olarak bir erkek arkadaşları vardı. İçlerinden Y. O. ile geçen yıl aynı evi paylaşmıştık. Bir süredir kendisiyle husumet halindeydik. Üzerime çullandılar. ''Sen Diyarbakırlısın, bizleri de sevmezsin, sana sevdirmesini biliriz’ diyerek alnıma rujla T.C. yazdılar. Saçlarımı çekip yakmak istediler. Çeşitli yerlerime vurdular. Evimde bulundurduğum Türk bayrağını da elimde tutmamı isteyip bu şekilde fotoğraflarımı çektiler ve bu fotoğrafları da paylaştılar'' dedi.

12okul2s11.jpg

''Okula gidemiyorum’

Herhangi bir siyasi parti ve derneğe bile üye olmadığını Kürt ve Diyarbakırlı olduğu için bunları yaşadığını söyleyen R.E, “Türk bayrağını evimde yatağımın başucunda saklıyordum. Eve geldiklerinde de bu bayrağı alıp, bana bayrakla işkence yaptılar. Sözlü ve fiili tacizde bulundular. Emniyet müdürlüğüne başvurumu yaptım ve zanlılardan şikâyetçi oldum. İfadeleri alındıktan sonra serbest kaldılar. Geçirdiğim travmadan dolayı 10 günden bu yana okula gidemiyorum. Bizleri sürekli tehdit ediyorlar'' dedi.

Çınarcık Meslek Yüksek Okulu’ndan yapılan açıklamada, olayın okul dışında gerçekleşen bir asayiş olayı olduğu, adli soruşturmanın sonuçlanmasının ardından idari bir soruşturmanın açılacağı belirtildi. R.E ve B.O’ya Yalova Barosu’ndan önümüzdeki günlerde bir avukat atanacağı belirtilirken, İstanbul’dan birkaç avukatın da gönüllü olarak davaya bakacağı ifade edildi.

İşçilerin evi basılmıştı

Yalova’da 21 Haziran’da aralarında Kocaeli’den gelenlerin de bulunduğu 100 kişilik bir grup, Sultaniye Mahallesi’nde ev sahibini darp ederek Kürt inşaat işçilerininin evini basmış ve işçileri darp etmişti. Zile basıp işçilerden aşağı inmelerini isteyen grup, “Kürtleri burada istemiyoruz, teröristleri burada istemiyoruz'' diye bağırmış, evi basarak işçileri dövüp evi tahrip etmişti.

İşçilerden Mülazim G., Necdet D., Azad O. ve Ziya Y. saldırganlar tarafından dövülürken saldırıya uğrayan işçilerden Aşkın Y. ve Cebir Y’nin ise 2. kattan aşağı atıldığı belirtilmişti.

"Yalova'da 6 kız öğrenci, Diyarbakırlı kız öğrencinin evini basıp işkence yaptı!" haberi, 12 Mart 2016 tarihinde yazılmıştır. 12 Mart 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Yalova'da 6 kız öğrenci, Diyarbakırlı kız öğrencinin evini basıp işkence yaptı! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yalova'da 6 kız öğrenci, Diyarbakırlı kız öğrencinin evini basıp işkence yaptı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:38 Hasan Can Kaya'dan Şaşırtan Açıklama: 'Hayranımla Birlikte Olurum'
  2. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  3. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  4. 16:27 Gurur Verici Başarı: Dev Türk Şirketi NATO'dan Dev İhale Kazandı!
  5. 16:27 İstanbul'da CHP'ye Yelken Açan İlçeler: Artıbir Araştırma'dan Çarpıcı Veriler
  6. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  7. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  8. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  9. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  10. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  11. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  12. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  13. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  14. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  15. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  16. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  17. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  18. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  19. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  20. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
Gündem Haberleri