Yandaş yazardan çarpıcı Sümeyye iddiası!

Yandaş yazardan çarpıcı Sümeyye iddiası!

Yandaş yazardan çarpıcı Sümeyye iddiası! AKP'nin gece yarısı Meclis'e getirip geçirdiği "Çocuk istismarcılarının serbest kalmasının önünü açacak" olan düzenleme partiyi hareketlendirdi. AKP'ye yakınlığıyla bilen Abdülkadir Selvi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı...

AKP'nin gece yarısı Meclis'e getirip geçirdiği "Çocuk istismarcılarının serbest kalmasının önünü açacak" olan düzenleme partiyi hareketlendirdi. AKP'ye yakınlığıyla bilen Abdülkadir Selvi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar'ın ve AKP'li kadın milletvekillerinin önergeye itiraz ettiklerini belirterek, AKP'nin geri adım atacağını öne sürdü. 

Selvi'nin aktarımına göre Başbakan Binali Yıldırım da sabah saatlerin kadın milletvekilleriyle bir araya gelecek. Öte yandan AKP'li kadın vekiller de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ı bilgilendirerek yardım istedikleri Abdülkadir Selvi'nin iddiaları arasında.   

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi'nin verdiği kulis bilgiler şu şekilde;  

AK Parti, cinsel istismar suçuyla ilgili düzenleme nedeniyle yaşanan krizi çözmek için arayışta.

Başbakan Binali Yıldırım bu sabah AK Partili kadın milletvekilleriyle bir araya geliyor. Toplantıya Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya da katılacak.

Cinsel istismarla ilgili düzenleme AK Parti’de rahatsızlığa yol açtı. Kadın milletvekilleri kendilerine haber verilmeden böyle bir düzenleme yapıldığını belirterek, tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar’ın da kurucuları arasında yer aldığı AK Parti’ye yakın kadın kuruluşları ise sert açıklamalar yaparak, düzenlemeyi eleştirdi.

Kadın milletvekillerinin WhatsApp yazışmalarında, mağduriyeti gidermek amacıyla hazırlanan teklifin tecavüz suçlarında yeni mağdurlar doğurabileceği kaygısını paylaştıkları öğrenildi.

Başbakan Binali Yıldırım’ın ise, “Üzerinde mutabık kaldığımız şekli böyle değildi'' dediği öğrenildi. Yıldırım’ın düzenleme yapılmasını istediği ifade edildi.

EMİNE ERDOĞAN’I BİLGİLENDİRMİŞLER

Cinsel suçlarla ilgili düzenleme üzerine AK Partili kadınlar, yasal sürece ağırlıklarını koydu. Özbekistan gezisi sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ulaşıp kaygılarını paylaşan AK Partili kadınların Emine Erdoğan’ı da bilgilendirdikleri öğrenildi.

Öte yandan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, cumartesi günü İstanbul’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar’ın da kurucuları arasında yer aldığı KADEM, TİKAD, KAGİDER, HAZAR Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği ile Hukukçular Derneği temsilcileriyle bir araya geldi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın yer aldığı toplantıya Sümeyye Erdoğan Bayraktar da katıldı.

Görüşme talebinin Sivil toplum kuruluşlarından geldiği ve toplantıya 12 kişinin katıldığı öğrenildi.

Cinsel istismar suçuyla ilgili düzenlemenin detaylı olarak ele alındığı toplantıda Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın, “Biz erken evlilik nedeniyle mağduriyet yaşayanların mağduriyetlerini gidermek istiyoruz. Niyetimiz bu. Tamamen mağduriyeti gidermek amacıyla hazırlanmış olan önergemizin doğru olduğuna inanıyoruz. Ama teklifiniz varsa bize iletin, değerlendirmeye açığız'' diye konuştuğu öğrenildi.

4 NOKTADA ELEŞTİRİ

Toplantıya katılan kadın derneklerinin eleştirilerini 4 nokta üzerinde toplandıkları öğrenildi.

1- Failin tanımının yeterince anlaşılır ve kamu vicdanını rahatlatacak şekilde yapılması istendi.

2- Tasarın bu haliyle yasalaşması durumunda cinsel istismar suçunu işleyenlerin güç ve nüfuz kullanıp mağdurla evlenme yoluna gitmesi, serbest kalmasının önü açılabilir.

3- Suça azmettiren veya işleyişine yardım edenler hakkında görülen davaların af kapsamına girecek olması.

4- Yasanın yürürlük süresinin belirlenmemiş olması, ileriye dönük cinsel istismar suçlarına imkân tanıyabilecektir. Tecavüz suçlarında kapsam genişleyebilir.

Yapılan tartışmalardan sonra toplantıya katılan STK’ların, tekliflerini hazırlayarak pazartesi günü Adalet Bakanlığı’na iletmeleri karara alındı.

BAŞBAKAN’LA TOPLANTI

Öte yandan Başbakan Binali Yıldırım’ın cinsel istismarla ilgili düzenleme hakkındabugün AK Parti’nin kadın milletvekilleriyle yapacağı toplantıya Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya da katılacak. Cinsel istismar faillerinin mağdurla evlilik şartıyla bir defalığına kurtarılması düzenlemesi başta kadın dernekleri olmak üzere kamuoyunun geniş bir kesimi tarafından tepkiyle karşılaşınca hükümet harekete geçti. Başbakan Binali Yıldırım, muhalefet partileriyle görüşülerek uzlaşma aranmasını istedi. Başbakan, cuma günü partisinin hukukçularıyla bir araya gelerek, yeni bir formül üzerinde çalıştı. “16 Kasım 2016’ya kadar resmi olarak evli olanlarda CMK’daki koşullara bakılmaksızın hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına, hüküm verilmişse cezanın infazının ertelenmesine karar verilecek'' şeklinde bir düzenleme yapılmasının üzerinde duruldu. Fakat küçük yaşta evli olan ancak henüz resmi nikâh yaptıracak yaşa gelmeyen mağdurların durumu gündeme geldi.

AK Parti, cinsel istismar suçuyla ilgili yasal düzenlemede teklifi geri çekmeyi ya da öneriler doğrultusunda değiştirmeyi tartışıyor. Başbakan Binali Yıldırım’ın başkanlığında yapılacak olan toplantıda bu konudaki düzenleme netleştirilecek.

"Yandaş yazardan çarpıcı Sümeyye iddiası!" haberi, 21 Kasım 2016 tarihinde yazılmıştır. 21 Kasım 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Yandaş yazardan çarpıcı Sümeyye iddiası! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yandaş yazardan çarpıcı Sümeyye iddiası! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:57 IFacebook ve MSN'de bulunan nostaljik bir özellik Instagram'a geliyor!
  2. 01:51 Google haritalar, elektrikli araç sahiplerine güzel haber: Sürücüleri sevindirecek özellik geliyor
  3. 01:47 Jeep'in TOFAŞ hamlesi Türkleri heyecanlandırdı: Düşük fiyatlara hazır olun!
  4. 01:42 Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye bir kredi daha geldi
  5. 01:40 CHP'li Durmaz'dan Tokat açıklaması: Tokat’taki HES’ler fay hattı üzerinde
  6. 01:33 Mobil tabanlı birinci şahıs nişancı oyunu artık bilgisayarlara geliyor!
  7. 01:22 AK Parti'de ıstakozun ardından Rolex krizi gündemde
  8. 01:22 Hamas ve İslami Cihad, Filistinlilere İsrail askerlerine karşı mücadele çağrısı yaptı
  9. 01:22 Zeybekci'den İsrail açıklaması: "Bebek katliamını kınıyoruz ama ticaret anlaşmamız var"
  10. 01:16 CHP'li Durmaz açıkladı: Tokat’taki HES’ler fay hattı üzerinde
  11. 01:14 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon açıklaması geldi
  12. 01:11 Sayılar hayatınızı mahvedebilir!
  13. 01:09 Elazığ'da kan dondurucu olay! Okul müdürü 9 kız öğrenciyi taciz etti
  14. 01:07 Tokat depreminin ardından gözler oraya çevrilmişti: Büyük bir deprem olacak mı?
  15. 01:05 Colorado’da yeni yasa: Beynimizin yeni haklara ihtiyacı var
  16. 01:04 ‘Ben köy sevmem’ diyenler bile buraya hayran kalıyor: Giden yerleşme planı yapıyor!
  17. 01:00 Trabzonspor'un yeni orta sahası, İskoçya'da bulundu! Kulüp, İngiliz orta saha oyuncusuna adım attı
  18. 00:56 Tasarrufu kim yapacak? Bakan Şimşek açıkladı
  19. 00:49 Fed'in belirttiğine göre, enflasyon finansal istikrar açısından en büyük risk olarak algılanıyor
  20. 00:43 Fenerbahçe'nin Avrupa'dan kazandığı gelir açıklandı
Politika Haberleri