Yarbay Mehmet Alkan: Bu kararı tanımıyorum saygı da duymuyorum

Yarbay Mehmet Alkan: Bu kararı tanımıyorum saygı da duymuyorum

Yarbay Mehmet Alkan: Bu kararı tanımıyorum s... Jandarma Yarbay Mehmet Alkan, şehit olan kardeşi Yüzbaşı Ali Alkan'ın 23 Ağustos 2015'teki cenaze töreninde “Buranın vatan evladı, 32 yaşında, daha vatanına, sevdiklerine doymadı, dünyaya doymadı, bunun katili kim? Bunun sebebi...

Jandarma Yarbay Mehmet Alkan, şehit olan kardeşi Yüzbaşı Ali Alkan'ın 23 Ağustos 2015'teki cenaze töreninde “Buranın vatan evladı, 32 yaşında, daha vatanına, sevdiklerine doymadı, dünyaya doymadı, bunun katili kim? Bunun sebebi kim? Şu güne kadar ''çözüm' diyenler neden şimdi ''sonuna kadar savaş' diyor'' diye tepki göstermişti. Şehit Aileleri Derneği Osmaniye Şubesi'ni ziyaretinde de “Dağdaki terörü, şehre indirdiler'' eleştirisinde bulunan Yarbay Mehmet Alkan, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi olduğu gerekçesiyle meslekten çıkarılmıştı. Bütün hakları elinden alınan, silahına, kimliğine el konulan Alkan, Sözcü'den Saygı Öztürk'e “Ben bu kararı tanımıyorum. Saygı da duymuyorum'' dedi. Neden atıldığı konusunda Jandarma Genel Komutanlığı'na gittiğinde içeriye alınmadığını belirten Alkan şunları söyledi:
''FETÖ ÜYESİ DEĞİLİM'
Bir şehit kardeşinin görevine bu şekilde son verilmesi kabul edilemez. Halka silah atanlarla aynı kefeye koyulmayı asla kabul etmiyorum. Benim FETÖ üyesi olmam mümkün değildir. Kimsenin şehit Alimin (Şehit yüzbaşı Ali Alkan) ruhunu incitmeye hakkı yoktur. 21 Temmuz 2016 tarihinde haber7.com sitesinin çıkardığı ve diğer medya ile sosyal medyaya yayılan “Telekom'u basma'' haberi de amaçlı olarak yapıldı. Terör örgütü lideri veya seri katiller dahi yargılanırken ve savunma hakkı verilirken, 26 yıllık meslek hayatıma son verildiğini gece yarısı Resmi Gazete'den öğreniyorum. Bu haksızlıktır. Elbet bu günler de geçecektir.
''TBMM OLAYA EL KOYMALI'
Doğru duvar yıkılmaz. Zalimler mazlumların gözyaşında boğulur. FETÖ'yle bağlantım olamaz. Kimlerin FETÖ destekçisi, hamisi olduğunu herkes biliyor. Yapılan işlem kanunla düzenlenecek bir alan değildir. Millet Meclisi olaya el koymalıdır. Yetki gaspı söz konusudur. Ayrıca Olağanüstü Hal Kanunu böyle bir yetkiye izin vermemektedir. Terörle mücadele edilsin ama hukuk ilkeleri içinde.
''SİLAHIMI GERİ İSTİYORUM'
''Alim'e sebep olanlar, onu geri veremezler ama itibarımı ve silahımı geri istiyorum. Bana haksızlık yapıldığını aklı selim milyonlarca vatandaş görüyor. Her gün bana yüzlerce destek mesajı gönderiyorlar. Erzincan'dan bir vatandaş, ''para gönderemem ama un, peynir, salçanı gönderirim' diyor.

"Yarbay Mehmet Alkan: Bu kararı tanımıyorum saygı da duymuyorum" haberi, 10 Eylül 2016 tarihinde yazılmıştır. 10 Eylül 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Yarbay Mehmet Alkan: Bu kararı tanımıyorum saygı da duymuyorum haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yarbay Mehmet Alkan: Bu kararı tanımıyorum saygı da duymuyorum 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:46 AB yetkilisinden Trump’a yanıt geldi: Putin'den korkmayın
  2. 04:43 İspanyol bakan uluslararası topluma seslendi: Gazze'ye odaklanın!
  3. 04:41 MB açıklamasından sonra planlar değişti! Temmuz zamları ne kadar olacak?
  4. 04:39 Türkiye'de eğitim gören yabancı öğrenci sayısı belli oldu: işte o rakamlar
  5. 04:37 Pastacıların sırrı ifşa oldu! Kek kabartmak bu kadar kolay!
  6. 04:35 Microsoft Store yeni güncellemeyi kullanıcılarına sundu
  7. 04:31 Elon Musk duyurdu: X artık ücretli olacak!
  8. 04:29 Telegram kurucusundan açıklama: Bir yıl içinde bir milyar kullanıcıya ulaşacak!
  9. 04:27 WhatsApp'a eskiden kullandığımız MSN özelliği geliyor!
  10. 04:23 Akıllı telefonların ömrü kaç yıl?
  11. 04:20 Yenilenen EQA ve EQB Türkiye’de!
  12. 04:13 Mükemmeliyetçilik: Başarının düşmanı mıdır yoksa dostu mu?
  13. 04:10 Hıdırellez’de neden yere nar atılır?
  14. 04:07 21 Nisan 21° Boğa burcunda Jüpiter ve Uranüs kavuşumunda devrim yaşayacak burçlar!
  15. 04:01 Bu sarma sırrını neredeyse kimse bilmiyor: En lezzetli sarmaların sırrı bir yemek kaşığında gizli!
  16. 04:01 Epic Games, iki oyunu ücretsiz olarak sunuyor! Fırsatı kaçırmayın: Son gün 25 Nisan!
  17. 03:59 İsrail'in Refah'a yönelik saldırılarında en az 8 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi
  18. 03:25 Sürücünün yükü artıyor: Kaza yapan da yapmayan da ödeyecek!
  19. 03:22 Haftalık güzellik bakımı: Kına ve sirke
  20. 03:20 Meteorolojiden fırtına uyarısı: Bu gece başlıyor!
Gündem Haberleri