Yarkadaş, AKP faşizmini Meclis kürsüsünden anlattı

Yarkadaş, AKP faşizmini Meclis kürsüsünden anlattı

Yarkadaş, AKP faşizmini Meclis kürsüsünden a... CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu'nun cezaevinden yolladığı mektubu, meclis kürsüsünde okudu. Yarkadaş, "Sözcü, Evrensel, Birgün, Yeniçağ ve Cumhuriyet Gazetesi,...

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu'nun cezaevinden yolladığı mektubu, meclis kürsüsünde okudu. Yarkadaş, "Sözcü, Evrensel, Birgün, Yeniçağ ve Cumhuriyet Gazetesi, AKP'yi desteklemiyor diye,  can damarları kesiliyor'' dedi. 

''BİZ GAZETECİYİZ...''
Bütçe görüşmeleri sırasında kürsüye çıkan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, sözlerine Murat Sabuncu'nun kendisine yolladığı mektubu okuyarak başladı.

CHP'li vekil mektubu özel olarak bastırdığı kartonetten genel kuruldaki vekillere gösterdi ve şu ifadelerin yer aldığını dile getirdi: 
"Biz gazeteciyiz... Cezaevinde olmamız bu gerçeği değiştirmez. İçeride de  gazetecilik yapmaya devam ediyoruz. İçeride bu haftanın konusu, Adana Aladağ'da kaybettiğimiz çocuklarımızdı. 

MEDYANIN MİSYONU
Büyük bir facia yaşanıyor. 12 çocuğumuz ölüyor, 24 çocuğumuz yaralanıyor... Ve yaralı çocuklarımız iyileşmek için yattıkları yataklarında üşüyor. TV'deki görüntülerden de anlaşılıyor ki; o evleri ısıtmayı dahi beceremiyoruz. Çocuklar başlarında bereyle yatıyor, çünkü üşüyorlar...

Basın bunları dile getirmek için var...
Cezaevindeki gazeteciler olarak bizleri soruyorsunuz... 

Biz Cumhuriyet Gazetesi mensuplarının durumu özel değil; özel bir isteğimiz de yok... Bugün düşünceyi ifade etme özgürlüğünü kullandığı için cezaevinde olan herkes, tüm yazarlar; tüm gazeteciler özgürlüğüne kavuşana dek, sorun hepimizin sorunudur. Tutuklu gazeteciler özgür değilken, hiçbirimiz özgür değiliz.  Silivri'den selam ve sevgiler..''

İÇERİDEKİ GAZETECİLERİN SESİ
Sabuncu'nun bir süre önce asılsız suçlamalarla tutuklandığını hatırlatan Yarkadaş, ''Meslektaşımız, bu mektubu içerideki tüm gazeteciler adına yazdı'' ifadesini kullandı. Sabuncu'nun mesleğini yapmasına engel olunduğunu belirten CHP'li vekil, medyanın büyük bölümünün iktidar tarafından kıskaç altına alındığını vurguladı.

unnamed-(1)-108.jpg

KELEPÇEYLE DOKTORA GÖTÜRÜLDÜ AMA...
Gazeteci - Yazar Aslı Erdoğan'ın TCK'ya göre,  yazılan çizilen hiçbir haberde sorumluluğu olmamasına rağmen aylardır cezaevinde tutulduğunu belirten Yarkadaş, ''Aslı Erdoğan tam 3 kez cezaevinden doktora götürülüyor ve götürülmesi sırasında ellerine kelepçe vuruluyor. Ve bu işkenceye rağmen doktorla görüştürülmüyor'' dedi. 

DOKTOR RAPORUNDAN DOLAR POLEMİĞİNE
Yarkadaş, bu sırada büyük bir kartonete basılmış doktor raporunu vekillere gösterdi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dolarlarını bozdurduğuna ilişkin gösterilen dekonta gönderme yaptı. Yarkadaş, şöyle konuştu: 
"Aslı Erdoğan -işte bu raporda da gördüğünüz üzere- şu anda felç olma riskiyle karşı karşıya.

Ben bu raporu büyüterek gösterdim. Sayın Bakan gibi, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın elinde tutup tutmadığı belli olmayan dekont gibi gösterip çekmiyorum. İşte burada gerçekler yazıyor.  Tüm gerçekler burada yazıyor.''

unnamed-(3)-054.jpg

ATİLLA TAŞ'I HATIRLATTI
Bu sırada, AKP Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz'ün ''Islak imzası nerede, ıslak imzası nerede?'' diye laf atTığı görüldü. Yarkadaş ise konuşmasına Atilla Taş'ı hatırlatarak devam etti. CHP'li vekil, "Keza cezaevine atılan birçok gazeteci de Aslı Erdoğan'la aynı sorunları yaşıyor. Atilla Taş attığı bir "tweet" yüzünden tam yüz yirmi gündür sorgusuz sualsiz, iddianamesiz yatıyor. Tutuklu yargılama âdeta bir cezalandırma yöntemine dönüşüyor'' dedi. 

BASIN KARTINDA İLGİNÇ DEĞİŞİM
Konuşmasını, ''Biz gazeteciler her türlü baskıya rağmen mesleğimizi severek yaparız. Mesleğimizi icra ederken Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğünün bize verdiği bu basın kartını bir belge olarak taşırız'' diye sürdüren Yarkadaş, elinde tuttuğu kendi basın kartını ve basın kartında yaşanan değişimi de ilginç bir örnekle gösterdi.

Yarkadaş, şöyle konuştu: 
"Bu basın kartı bizim kamu adına soru sorma yetkimizi gösteren bir karttır. Burada fotoğrafımız, adımız, çalıştığımız kurum yazar. Ama bu basın kartı AKP iktidarının baskıları yüzünden şimdi değişti ve bu hâle geldi. Şimdi artık basın kartlarında gazetecilerin isimleri, çalıştıkları kurumlar yazmıyor. 173 medya kuruluşunun kapatıldığı, 142 gazetecinin tutuklandığı, 800 basın kartının iptal edildiği ve olağanüstü hâlden sonra 3 bin gazetecinin daha işsiz kaldığı yazıyor.''

AKP'Lİ OLMAYANLARIN CAN DAMARI KESİLİYOR
Bu sırada AKP'li vekillerin Yarkadaş'a sözlü sataşmada bulunduğu duyuldu. Basına yönelik baskıların her geçen gün arttığını belirten Yarkadaş, muhalif medyanın can damarlarının kesilmek istendiğini belirtti. Yarkadaş, "Sözcü, Birgün, Evrensel, Yeniçağ ve Cumhuriyet'in reklamları kesilmek isteniyor'' dedi. 

SÖZCÜ'NÜN REKLAMLARI GİT GİDE AZALIYOR
Elindeki tabloyu genel kurula gösteren Yarkadaş, "Sözcü, AKP'yi desteklemediği için TOKİ'nin ve diğer kurumların reklamlarını, sizin de bu tabloda gördüğünüz üzere artık alamıyor'' dedi. Yarkadaş, AKP'yi desteklemeyen medyanın cezaevi ve reklam tehdidiyle karşı karşıya bulunduğunu da sözlerine ekledi. 

unnamed-(2)-077.jpg

'DEMOKRASİYİ KATLEDİYORSUNUZ'
AKP iktidarının, muhalif olan tüm kesimleri sindirmek istediğini belirten Yarkadaş, "Her icraatiniz demokrasiyi katlediyor'' diye konuştu. Yarkadaş, buna örnek olarak ise Grup Yorum üyelerinin tutuklanmasını gösterdi. Yarkadaş, ''Grup Yorum elemanlarının tamamı geçen gün tutuklandı. Mahkeme bununla da yetinmedi, Grup Yorum elemanlarının çalışma yaptığı İdil Kültür Merkezi'nde parayla boya yapan çalışanlar da ev hapsine tabi tutuldu. Şu anda o 3 kişi de ev hapsiyle baş başa kalmış durumda'' dedi. 

unnamed-133.jpg

KRİZDEN ÇIKIŞIN YOLUNU GÖSTERDİ
Yarkadaş, sözlerini AKP'yi uyararak bitirdi. CHP'li vekil şöyle konuştu: 
"AKP'nin son dönemlerdeki tutumunun yarattığı siyasal kriz, hepimizi büyük bir ekonomik krize sürüklüyor. AKP iktidarı demokrasiyi katletmekten vazgeçmedikçe halkın cebindeki 3-5 doları bozdurarak bu sorunu çözemeyecektir. Ekonomik krizden çıkmanın yolu yeniden demokrasiye, hukuka ve adalete dönmektir.''?
 

"Yarkadaş, AKP faşizmini Meclis kürsüsünden anlattı" haberi, 07 Aralık 2016 tarihinde yazılmıştır. 07 Aralık 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Yarkadaş, AKP faşizmini Meclis kürsüsünden anlattı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yarkadaş, AKP faşizmini Meclis kürsüsünden anlattı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:24 ABD Kısıtlamalarına Rağmen: Nvidia Çipleri Çin'de Alıcı Buluyor
  2. 14:20 Kağıthane'de Tehlikeli Yolculuklar: Çocuklar Risk Altında!
  3. 14:15 Türkiye'nin iş gündemi Beştepe'de: Çalışma Meclisi'nde neler konuşulacak?
  4. 14:15 Tottenham, Fenerbahçe'nin Yıldızı Sebastian Szymanski İçin Hamle Yapıyor
  5. 14:09 Albanese, Elon Musk'ı Twitter'daki Tutumu Nedeniyle Eleştirdi
  6. 14:06 Kayseri’den milli takıma 13 sporcu birden gitti!
  7. 14:06 Beşiktaş Transfer Çalışmaları: Nicolas Valentini İddiaları ve Boca Juniors'tan Açıklama
  8. 14:03 Duracell ve Doğa Koleji İş Birliğiyle Atık Pil Toplama Kampanyası: Battery Friend Forever
  9. 14:00 Cübbeli Ahmet'ten şeyh açıklaması geldi: İsmailağa Cemaati'nde 'Post'a kim oturacak?
  10. 13:59 Derbide Taraftar Dehşeti! O Yıldız Futbolcunun Başına Bıçak Denk Geldi!!
  11. 13:58 Hazine İki Tahvil İhalesiyle Toplamda 31.7 Milyar TL Borçlandı
  12. 13:50 Halil Umut Meler, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda yer alacak!
  13. 13:31 Balıkesir'de Mahzen-31 Operasyonuyla 8 Şüpheli Yakalandı!
  14. 13:20 İsrail Ordusunun Batı Şeria'ya Baskını
  15. 13:16 Balıkesir'in Büyüleyici Köyleri: Doğanın ve Tarihin İç İçe Geçtiği Bir Tatil Deneyimi
  16. 13:13 Savaşın Masum Kurbanı: Gazze'de Bir Anne, Bir Bebek ve Yürek Burkan Dram
  17. 13:10 Netflix Türkiye'nin kararı şaşırttı: Ferzan Özpetek'in filmi neden yayınlanmadı?
  18. 13:09 Elektrikli Araçlar: Sektördeki Yükseliş ve Rekabetin Getirdiği Heyecan
  19. 13:08 Tasarruf çabaları boşa mı gidiyor? Kamuda kiralık araçlara ödenen rakamlar dudak uçuklattı
  20. 13:06 Doğal Şifa Deposu: Sarımsak ve Limon Kürüyle Sağlıklı Yaşam!
Politika Haberleri