Yeni haber kanalı fena korkuttu! Tetikçi siteden Merdan Yanardağ’a ucuz saldırı

Yeni haber kanalı fena korkuttu! Tetikçi siteden Merdan Yanardağ’a ucuz saldırı

Yeni haber kanalı fena korkuttu! Tetikçi sit... Fethullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) karşı yıllarca kararlı şekilde mücadele etmiş, Cemaat-AKP kumpası ile cezaevine atılmış bir gazetecinin "FETÖ'nün yeni prensi" olduğunu iddia eden bir alçaklıkla karşı karşıyayız!Cumhurbaşkanı...

Fethullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) karşı yıllarca kararlı şekilde mücadele etmiş, Cemaat-AKP kumpası ile cezaevine atılmış bir gazetecinin "FETÖ'nün yeni prensi" olduğunu iddia eden bir alçaklıkla karşı karşıyayız!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kuzeni olan ve yıllarca TMSF tarafından el konulan medya kuruluşlarının başına fahiş maaşlarla atanarak kollanan Cengiz Er’e ait “Superhaber.tv'' adlı internet sitesinde “FETÖ yeni Can Dündar'ını buldu. Merdan Yanardağ'a televizyon kurduruyor'' başlıklı yalan ve iftiralara dayanan bir sipariş “haber'' yayınlandı. Tetikçi sitenin yalan ve iftiradan ibaret 'haber'ini TGRT başta olmak üzere diğer yandaş kanallar da algı yaratma adına haber bültenlerinde yayınlıyor.  

Eski çalışanları ile aralarında husumet bulunan Yurt gazetesi patronajı ve çevresinin yaydığı sanılan dedikodular ile yalan yanlış iddialarla dolu haberde, geçtiğimiz günlerde test yayınına başlayan Kültür Türk kanalının firari FETÖ’cü Akın İpek tarafından finanse edildiği gibi ipe sapa gelmez bir iddia ortaya atıldı.

Sipariş olduğu her satırından anlaşılan ve içinde tek bir doğru ''bilginin’ bile yer almadığı ''iftira metnindeki’ tüm iddialara  tek tek cevap veriyoruz.

“Akın İpek finansör'' iddiası:

Cevap: Akın İpek isimli firari FETÖ’cü, AKP-Cemaat ortaklığının bozulmadığı dönemde Merdan Yanardağ’ın da yöneticisi olduğu Kanaltürk kanalını Tuncay Özkan’ın elinden hukuksuz bir biçimde almıştır. Kaldı ki bu operasyon, o günlerde aralarında Cengiz Er’in de olduğu yandaşlar tarafından “Ulusalcıların sesi kısıldı'' denilerek alkışlanmıştır.

AKP ve Cemaatin 11 yıl ortaklık yaparak cumhuriyeti birlikte boğazlamaya çalıştıkları dönemde, Fethullah Gülen çetesine ve Cemaatin yarattığı tehlikeye dikkat çeken ve mücadele eden, bu konuda kitap yazan ilk isimlerden biri olan Merdan Yanardağ, bugüne kadar onlarca konferans ve yüzlerce yazıda ve katıldığı televizyon programlarında cemaat tehlikesine dikkat çekmiş bir gazetecidir. İşte tam da bu nedenle, FETÖ savcıları tarafından Ergenekon kumpasına dahil edilerek tutuklanmış, bu nedenle cezaevinde yatmış ve 7 yıl süren yurt dışına çıkış yasağı kısa bir süre önce sona ermiş bir gazetecidir.

aiqk3atz.jpeg

Merdan Yanardağ, AKP-FETÖ ortaklığında kurulan Ergenekon kumpasında tutuklanmıştı.

"Ögür Gündem'de çalışmış olmak":

Cevap: Merdan Yanardağ, 90’lı yıllarda Gündem gazetesinin kuruluşunda yer aldı ve gazetenin yazı işleri müdürlüğünü ve fiilen genel yayın yönetmenliğini yaptı. Bunu hiçbir dönem de saklamadı. Tam tersine sahip çıktı, onur duyduğunu belirtti. Çünkü, Yanardağ'ın yöneticiliğini yaptığı Gündem gazetesi Kürt sorununun barışçıl, demokratik, kardeşlik içinde ve ülkenin birliğini koruyarak çözümüne katkıda bulunmak; bu amaçla Türk ve Kürt aydırlarının ortak bir platformunu yaratmak için yayın hayatına başladı. Zaten bu çizgide ancak bir yıl yayınını sürdürebildi. Yanardağ ve arkadaşları gazeteden ayrıldı, Ö. Gündem de yayına ara verdi. Gündem, profesyonel gazeteciler tarafından çıkarıldı. Örneğin, Yanardağ'ın işe aldığı isimlerden biri, daha sonraki dönemlerde Yeni Şafak gazetesinin kurucuları arasında yer alan, bu gazetenin köşe yazarlığını ve genel yayın koordinatörlüğünü gönevini yürüten, AKP milletvekilliği ve Akşam gazetesinin Genel Yayın Yönetmenliğini de yapan Mehmet Ocaktan'dı. Gazete çok başarılı oldu, Türkiye'nin gündemini belirledi. Dünya çapında tanındı. Daha sonra aynı çizgide çıktığı belirtilen gazeteler ile bu anlamda arasında bir bağdan çok önemli farklılıklar vardı. 

spht.jpg

İşte o yalan haber

Yurt gazetesinin zarara uğrattığı için kovulduğu iddiası:

Cevap: Merdan Yanardağ, Yurt gazetesinden kovulmamış, aralarında gazetenin yazı işlerinin tamamına yakını ve köşe yazarlarının büyük bir bölümü ile birlikte istifa etmiştir. Bunun gerekçesi ise gazetenin zarara uğratılması değil, gazete patronajının yanlış yönetimi nedeniyle oldukça başarılı bir tiraj rakamını yakalayan Yurt Gazetesi’nin Merdan Yanardağ’ın Ergenekon kumpasında tutuklu olduğu dönemde büyük zararlara uğratılması ve bu nedenle gazete çalışanlarının ücretlerinin tüm taahhütlere rağmen aylarca ödenmemesidir. Merdan Yanardağ’la birlikte istifa eden Yurt Gazetesi çalışanlarının bir çoğunun, -Merdan Yanardağ da dahil- alacakları nedeniyle açtıkları davalar hala devam etmektedir.

Kapatılan Barış TV’nin frekansından yayın yaptığı iddiası:

Cevap: Kültür Türk kanalının Barış TV ile hiçbir ilgisi yoktur. Ordu TV’nin önce “Kanal 52'' olarak değiştirilmiş ardından da yaklaşık 3 yıl önce Kültür Türk ismini almıştır. Kültür Türk, yaklaşık 3 yıldır bu isimle yayın yapan bir kanaldır.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun pek hazzetmediği gazeteci iddiası:

Cevap: Merdan Yanardağ, 30 yıldır kamuoyunun önünde olan ve gazetecilik çizgisi bilinen bir isimdir. Gazetecilik ölçüsü de, bazı genel başkanların kendisinden haz edip etmemesi üzerine değil, halkın haber alma hakkını savunmak ve ülke gerçeklerini korkusuzca dile getirmektir. Bazı isimlerden aldıkları icazetle ve ihalelerden alınan komisyonlarla medya sahibi olanların, bu çizgiyi anlamalarını beklemek bir ''solcu’ naifliği olacaktır. Ancak bu kadar naif olmadığımız için, anlamayacaklarını biliyoruz. Kaldı ki, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Merdan Yanardağ’dan “hazzetmediği'' şeklinde bir beyanı olmadığına göre, dedikodu ile iftira metnine sokuşturulan bu ifadenin kaynağının tarafımızca tahminini kolaylaştırmak dışında bir gerçekliği yoktur. Tam tersine, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Merdan Yanardağ arasında, bir siyasetçi ile gazetecinin arasında olması gerektiği gibi saygı, sevgi ve güvene dayalı bir ilişki söz konusudur.

“Çocukluk arkadaşı Gamze Akkuş İlgezdi’nin desteklediği'' iddiası:

Cevap: Kültür Türk kanalı, Merdan Yanardağ’ın girişimi ile bağımsız ve muhalif bir haber kanalı eksikliğini gidermek amacıyla ilkeli gazeteciler tarafından kuruluş hazırlıkları devam eden bir haber kanalıdır.

Merdan Yanardağ, ABC TV adlı bir internet sitesinin de sahibi'' iddiası:

Cevap: Diğer yalan ve iftiralar arasında en masumu! Ancak sipariş haberleri yazanlar, açıp internet sitesine bakma gereği dahi duymamışlar ki, ''Google’da karşılarına çıkan fotoğraftan yola çıkarak “ABC TV'' adlı bir internet sitesi olup olmadığına bile bakmadan “ABC Gazetesi''nin video haber kategorisinin ismi olan “ABC TV''yi haber sitesi olarak kullanmışlar.

kusatilan-turkiye9808f2f8e7777aa2d7adf3672d747aca.jpg

Merdan Yanardağ'ın Türkiye'de cemaatin TSK, Emniyet, eğitim ve istihbarat örgütündeki yapılanmasını ilk kez deşifre eden ve 28. baskı yapan "Kuşatılan Türkiye" kitabı.

Adı ''haber’, içeriği ''iftira ve hedef gösterme’ olan bir metinde, 7 iddia dile getiriliyor ve bu iddiaların tümü yalan! Bu da çok açık bir şekilde gösteriyor ki, bağımsız ve muhalif bir haber kanalının yayın hayatına başlayacak olması, medyanın tamamına yakınını ''havuz medyasına’ dönüştüren AKP iktidarını ve yandaşlarını oldukça rahatsız etmiş. FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından, Sebahattin Önkibar tarafından açıklanan “darbe başarılı olsaydı infaz edilecekler''listesinin 66. Sırasında yer alan ve yıllarca bu yapıya karşı verdiği mücadele, gazete, TV ve internet arşivlerinde ve yazdığı kitaplarda olan Merdan Yanardağ’ın bu kadar ucuz, yalan ve komik olduğu açıkça ortada iddialarla FETÖ ile ilişkilendirilmeye çalışılmasının, başka izah edilebilir bir tarafı görünmüyor.

Merdan Yanardağ'ın yıllar içinde katıldığı TV programlarında AKP'lilere karşı cemaat tehlikesini anlattığı bölümlerden sadece bir kaçı:

2009'da Gülen tehlikesini anlatıyor:

Merdan Yanardağ cemaati deşifre ettikçe Önder Aytaç panikliyor: Merdan Yanardağ: Emniyetteki cemaat yapılanması herkesin bildiği bir sır: Nazlı Ilıcak'ın gerçek yüzünü Merdan Yanardağ göstermişti: İlhan Cihaner, Merdan Yanardağ'a kurulan kumpası anlatıyor:

">

"Yeni haber kanalı fena korkuttu! Tetikçi siteden Merdan Yanardağ’a ucuz saldırı" haberi, 04 Aralık 2016 tarihinde yazılmıştır. 04 Aralık 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Yeni haber kanalı fena korkuttu! Tetikçi siteden Merdan Yanardağ’a ucuz saldırı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yeni haber kanalı fena korkuttu! Tetikçi siteden Merdan Yanardağ’a ucuz saldırı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  2. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  3. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  4. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  5. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  6. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  7. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  8. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  9. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  10. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  11. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  12. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  13. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  14. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  15. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  16. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  17. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  18. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  19. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  20. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
Otomotiv Haberleri