Yeniçağ Gazetesi'ne saldırı

Yeniçağ Gazetesi'ne saldırı

Yeniçağ Gazetesi'ne saldırı Yeniçağ Gazetesi'nin İstanbul Yenibosna'da bulunan merkez binasına kalabalık bir grup tarafından saldırı gerçekleştirildi. Yeniçağ Gazetesi olay hakkında yaptığı haberde saldırganların silahları olduğunu, kar maskesi taktıklarını...

Yeniçağ Gazetesi'nin İstanbul Yenibosna'da bulunan merkez binasına kalabalık bir grup tarafından saldırı gerçekleştirildi. Yeniçağ Gazetesi olay hakkında yaptığı haberde saldırganların silahları olduğunu, kar maskesi taktıklarını ve kaldırım taşlarıyla gazeteye saldırdıklarını yazdı.

Ülkücü camiaya yakınlığıyla bilinen ve MHP'li muhalifleri destekleyen Yeniçağ gazetesinin binasına dün akşam 30 kişi taş ve sopalarla saldırdı. Olayda silah seslerinin duyulduğu da iddia edildi.

Kar maskeli grup, saat 20.00’de İstanbul Yenibosna’daki Yeniçağ gazetesinin önüne geldi. Saldırganlar kaldırım taşlarını atarak camları kırdı, bina önündeki gazeteye ait olan araçlara sopalarla zarar verdi. Bu sırada gazete çalışanları bina içerisine kaçarak kapıyı kilitledi. Saldırganlar cam kapıyı kırarak danışmanın olduğu bölüme girdi. Danışmayı, turnikeleri, girişteki odaları dağıtan ve personelin olduğu bölüme girmeye çalışan saldırganlar, kilitli kapıya yangın tüpleriyle vurarak açmak istedi. Saldırganlar daha sonra yaya olarak kaçarken, olay yerine çok sayıda polis ve özel harekât timi sevk edildi. Saldırganlar yakalanamadı. Saldırganların “Hareketin lideri Devlet Bahçeli'' sloganları atarak saldırdıkları iddia edildi.

OLAY ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Grubun taş ve sopalarla saldırı anı güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, ellerinde taş ve sopa bulunan çok sayıda kişinin gazetenin giriş kapısına saldırı yaptıkları görülüyor.

TEPKİ YAĞDI
Saldırıya bir çok isim Twitter’dan tepki gösterdi. MHP’nin genel başkan adayı olan ve eylülde partiden ihraç edilen Meral Akşener, “Yeniçağ gazetesine yapılan alçakça saldırıyı lanetliyorum. Faillerinin bir an önce tespit edilip yakalanmasını bekliyoruz'' derken, bir başka aday Koray Aydın da “Saldırıyı şiddetle kınıyorum. Yeniçağ ailesine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Basın toplumun sesidir!'' mesajını paylaştı.

Partiden ihraç edilen, eski Yeniçağ gazetesi yazarı ve Gaziantep Bağımsız Milletvekili Ümit Özdağ da “Yarın herkesi bir Yeniçağ alarak saldırıyı protestoya davet ediyorum'' diye yazdı.

HDP'DEN DE TEPKİ GELDİ
HDP Kars Milletvekili ve parti sözcüsü Ayhan Bilgen, “Yeniçağ gazetesinin yayın çizgisini desteklemiyoruz ama Ankara’daki AKP-MHP ittifakını eleştiren bir yayının basılmasını da kınıyoruz'' tweet’ini attı. Türkiye Baralor Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da “Saldırıyı şiddetle kınıyorum. Yeniçağ ailesine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Basın toplumun sesidir!'' mesajıyla saldırıya tepki gösterdi.

İCRA KURULU BAŞKANI: TEHDİT ALMADIK
Yeniçağ Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Ahmet Yabuloğlu, binasına bir grup tarafından yapılan saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu. Gazeteden çıkmasının ardından saldırının gerçekleştiğini belirten Yabuloğlu, "Girişteki tüm cam çerçeve indirilmiş. Bizi en çok sevindiren, hiçbir personelimizin burnu kanamamış. Bina önündeki araçlar tahrip edilmiş. İhbar üzerine sağ olsun polis arkadaşlarımız gelmiş, gerekli tedbirleri almış, olay yeri incelemelerini yapıp her şeyi titizlilikle inceliyorlar. Arkadaşlarımızdan öğrendiğimize göre 15-25 kişilik bir grup toplu olarak gelmişler, ellerinde taş ve sopalarla binanın dış camlarını kırıp içeriye girmişler. O sırada tabi personel büyük bir şaşkınlık içerisinde idari bölümün kapısını kapatmışlar. Onlar da yangın tüpleriyle kapıyı kırmaya gayret etmişler. O kapıyı açamayınca da 3-5 dakika içinde geldikleri gibi gitmişler. İçerideki kameraları tahrip etmişler. İçerideki ve dışarıdaki kameraların çektiği görüntülerden aşağı yukarı eşkalleri belirlenmiş durumda. Polis araştırmayı yaptı herhangi bir mermi çekirdeği bulunmadı. Personelden silah gören yok. Tehdit almadık. Yakın zamanda birilerini öfkelendirecek yayın da yok" dedi.

1-120.jpg2-117.jpg3-085.jpg4-064.jpg

5-026.jpg6-023.jpg7-024.jpg8-021.jpg

"Yeniçağ Gazetesi'ne saldırı" haberi, 08 Aralık 2016 tarihinde yazılmıştır. 08 Aralık 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Yeniçağ Gazetesi'ne saldırı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yeniçağ Gazetesi'ne saldırı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:06 Fitch Ratings'den Türkiye'ye maliye politikası uyarısı geldi: "Düzenleme şart"
  2. 22:06 Öz Gıda İş Sendikası Patiswiss eylemi için çağrıda bulundu: "Tüm emekçi dostları bekliyoruz"
  3. 22:05 Mahkeme, Savaş Ay'ın bankadaki parasının nasıl paylaşılacağına karar verdi
  4. 22:02 On binlerce öğretmen adayının beklediği haberi aldı! İşte atanacak öğretmen sayısı
  5. 21:18 Beşiktaş Türk teknik direktör getiriyor! Santos'un yarattığı yıkımı o düzeltecek
  6. 21:18 CNN'nin "Borcunuzu şişiriyor musunuz?" sorusuna Şimşek'ten cevap: "Ortada abartılacak bir şey yok"
  7. 21:18 Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'den Hamle! Bursaspor Divan Kurulu İle Bir Arada!
  8. 21:18 İYİ Parti'nin kurultay yeri açıklandı!
  9. 19:30 İran'da Mahsa Emini protestoları: Rap şarkıcısı idama çarptırıldı
  10. 19:27 Kılıçdaroğlu’ndan Özel’e ‘Erdoğan’ tepkisi geldi: "Sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir"
  11. 19:08 Galatasaray, Şampiyonluk İddiasını Güçlendirmek İçin Victor Lindelöf Transferinde Kararlı
  12. 19:08 TikTok CEO’su Shou ABD'deki yasa için konuştu: "İçiniz rahat olsun, hiçbir yere gitmiyoruz"
  13. 19:03 Gizemli Zaman Yolcusu: 6000 Yıl Sonrasının Şaşırtıcı Görüntüleri Ortaya Çıktı
  14. 18:58 Sırrı Sakık ve Önder Aksakal arasındaki tartışma Meclis'te gergin anlar yaşanmasına neden oldu
  15. 18:55 PKK terör örgütünün Almanya sorumlularından Saim Çakmak yakalandı
  16. 18:53 Biden, Tiktok'un Amerika'da yasaklanması kararını içeren tasarıyı imzaladı
  17. 18:50 Beyaz Saray, Ermeni Soykırımı'nı Anma Açıklamasında Kararlılıkla Duruşunu Sürdürüyor
  18. 18:48 Batuhan A gemisinin battığı yerden ceset çıkarıldı: Mürettebatı arama çalışmaları devam ediyor
  19. 18:46 Borsa İstanbul günü yükselişle tamamladı
  20. 18:44 TikTok CEO'su: ABD'deki Yasal Mücadelede Kararlıyız, Platformun Geleceği Belirsiz
Otomotiv Haberleri