Yeniçağ yazarı: Erdoğan Çin'de intihar eder mi

Yeniçağ yazarı: Erdoğan Çin'de intihar eder mi

Yeniçağ yazarı: Erdoğan Çin'de intihar eder mi Yeniçağ yazarı Arslan Bulut, 4-5 Eylül'de yapılacak G20 zirvesi için Çin'in Hangzhou kentine giden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ilgili olarak "İngiliz gazetesine göre 'YPG'yle birlikte savaşan 100 civarında ABD'li, Kanadalı,...

Yeniçağ yazarı Arslan Bulut, 4-5 Eylül'de yapılacak G20 zirvesi için Çin'in Hangzhou kentine giden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ilgili olarak "İngiliz gazetesine göre 'YPG'yle birlikte savaşan 100 civarında ABD'li, Kanadalı, Alman, Fransız ve İsveçli de bulunuyor'. Tayyip Erdoğan, Obama ile Çin'de yapacağı görüşmede geri çekilme veya durma kararı alırsa bu önce kendisinin sonra Türkiye'nin intiharı olur" dedi. 

Arslan Bulut'un "Erdoğan Çin'de intihar eder mi?" başlığıyla yayımlanan (3 Eylül 2016) yazısı şöyle:

AKP iktidarına ve Tayyip Erdoğan'a en yakın medya kuruluşu olan Yenişafak gazetesinde Çetiner Çetin imzasıyla "Şah Fırat oyunu" başlıklı bir haber yayınlandı.

Haberde ABD'nin Türkiye'ye tuzak kurduğu, bunun yeni anlaşıldığı belirtilerek"Türkiye'nin Cerablus Operasyonu Süleyman Şah Türbesi'nin yerinin değiştirilmesini tekrar gündeme getirdi. Şah Fırat Operasyonu konusunda ABD'nin Ankara'da yedi görüşme yaptığı ve bu görüşmeler sırasında IŞİD'in türbeyi kuşatmaya başladığı ortaya çıktı. Şimdi ABD'nin bu planının Kuzey Suriye koridoru için tuzak olup olmadığı tartışılıyor" ifadeleri kullanıldı.

***

"Günaydın" derler adama! 30 Haziran 2015'te "Türkiye'yi tuzağa kim düşürdü?"yü inceledim. Orada bu tuzaklar yazılı:

"-Öyle bir oyun oynanıyor ki, IŞİD belasından bölgeyi PYD kurtarıyor denilerek, Suriye'nin kuzeyinde Kürt koridoru kuruluyor. Şimdi bu oyunu sahneye koyanlardan biri olan AKP iktidarına güvenilerek Suriye'ye girilir mi? Girilirse ne olur?

-Oslo'da ve Dolmabahçe'de PKK'ya 'Kürtlere özerklik' sözü veren, yani devlet kurmalarının yolunu açan, Irak'ta Barzani'nin ordusunu eğiten bir siyasi iktidar, Suriye'nin kuzeyinde kurulacak bir Kürt devletine neden müdahale etsin?"

27 Şubat 2015 tarihinde bu sütunda çıkan "Hakan Fidan neden istifa etti?"başlıklı yazımda da Doç. Dr. Sait Yılmaz'ın şu tespitine yer vermiştim:

"Yakın zamanda yapılan Süleyman Şah operasyonu ise IŞİD'e bölgeyi bırakmanın ötesinde, Kürt koridorunun önündeki bir engelin de kalkması yani Büyük Kürdistan için yeni bir kazanım anlamına geliyor."

Bunu anlamak için, ABD'nin Türkiye'de FETÖ üzerinden darbe tezgâhlaması mı gerekiyordu?

***

Yenişafak'ın Genel Yayın Müdürü İbrahim Karagül'ün teşhisi de Çetin'in haberiyle uyumlu:

"-15 Temmuz darbe girişiminden başlayarak, geriye doğru, son beş yılda Suriye meselesinde atılan bütün adımlar yeniden değerlendirilmeli.

-ABD ile Suriye'de yapılan bütün 'ortaklık'lar, her proje, ortak operasyon incelenip sorgulanmalı. Sadece Rus uçağının düşürülmesi değil, Kuzey Suriye Koridoru'nu oluşturmaya dönük planlarda da Türkiye'de kim, kimler, hangi çevreler rol almış, destek vermiş, ortam hazırlamış, siyaseti bu yönde yönlendirmiş, belirlenmeli.

-Özellikle son üç yıldır, Suriye'de olan biten ve bizim dahil olduğumuz her şeyin, aslında Türkiye'ye kurulan tuzağın bir parçası olduğu ortaya çıktı.

-Türkiye'nin güvenlik birimleri ABD planlarının parçası olmuş. Oradaki bütün faaliyetler ABD'nin parçalama planı çerçevesinde yapılmış."

Karagül'ün bu tespitlerini Suriye'deki her operasyon vesilesiyle yazdık ama kimse anlamak istemedi! Bakalım, bu defa AKP yandaşları anlayabilecek mi?

***

Peki şimdi Cerablus harekâtı, Suriye'nin kuzeyindeki Kürt koridorunu önlemeye mi yöneliktir? Konuyla ilgili uzmanlardan emekli amiral Soner Polat, "Menbic düştüğü ve gerçek anlamda savunulduğu takdirde, Güvenli Bölge olarak da adlandırılan harekât alanında koridor kurma hayalleri sona erer. Büyük bir risk alınarak başlatılan Fırat Kalkanı Harekâtı, ABD-İSRAİL-PKK/PYD Koridoru dağıtılmadığı sürece amacına ulaşmış sayılamaz!" dedi.

Üstelik Merkezi Kuvvetler Komutanı Org. Votel'in "Suriye Demokratik Güçleri içinde ABD Özel Kuvvetleri de eklemlenmiş durumdadır" itirafında bulunduğunu hatırlattı.

Daily Telegraph gazetesi ise PYD'nin içinde sadece ABD değil, İngiltere Özel Kuvvetleri'nin de bulunduğunu, "Suriye'deki İngiliz savaşçılar Türkiye'nin hedefi olabilir" başlıklı haberle açıkladı.

İngiliz gazetesine göre "YPG'yle birlikte savaşan 100 civarında ABD'li, Kanadalı, Alman, Fransız ve İsveçli de bulunuyor."

Tayyip Erdoğan, Obama ile Çin'de yapacağı görüşmede geri çekilme veya durma kararı alırsa bu önce kendisinin sonra Türkiye'nin intiharı olur!

"Yeniçağ yazarı: Erdoğan Çin'de intihar eder mi" haberi, 03 Eylül 2016 tarihinde yazılmıştır. 03 Eylül 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Yeniçağ yazarı: Erdoğan Çin'de intihar eder mi haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yeniçağ yazarı: Erdoğan Çin'de intihar eder mi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:14 Ahmet Davutoğlu: "15 Mayıs soykırıma karşı Gazze ile dayanışma günü ilan edilsin"
  2. 19:54 Emeklilere Müjde! 15 Bin TL'ye Kadar Nakit Promosyon Fırsatı Son Başvuru Tarihi Yaklaşıyor!
  3. 19:54 ÇAYKUR'da İş İmkanı! İşte Başvuru Şartları ve Tarihleri
  4. 19:54 Kuş Gribi Kabusu Geri Geldi: Yumurta Fiyatları Artıyor!
  5. 19:54 Petek Dinçöz'ün Annesi Estetik Yaptırdı! Görüntüsü Sosyal Medyada Olay Yarattı!
  6. 19:41 SNP-Yeşiller Koalisyonu Çöktü: İskoçya'da Sera Gazı Anlaşmazlığı Krizi
  7. 19:37 Clara Chizoba Kronborg, YouTube'da Guinness Rekorlar Kitabı'na Giren En Uzun Röportajı Yaptı!
  8. 19:33 İstanbul'da Atatürk'e Hakaret Eden Sanığa Hapis Cezası: 3 Yıl 9 Ay
  9. 19:28 26 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
  10. 19:25 İslam Memiş: "Piyasalarda biraz dalgalanma görebiliriz"
  11. 19:24 Altın yüzde 2,4 değer kazandı
  12. 19:24 Heyecan Dorukta: Fenerbahçe-Beşiktaş Derbisi Biletleri Satışta!
  13. 19:17 Muslera, Uruguay Milli Takımı'ndan emekli oldu
  14. 19:07 Güzellik Merkezi Kurşunlama Davasında Ara Karar: Tutukluluk Hali Devam Ediyor
  15. 19:01 Barcelona'da Xavi ve Laporta İttifakı: Takımın Geleceği İçin Birlikte Devam Kararı Aldılar
  16. 18:57 Zehra Güneş'in Fenerbahçe'ye Transfer İddiası Yalanlandı: VakıfBank ile Yoluna Devam!
  17. 18:52 Trabzonspor, Gaziantep FK Maçı Hazırlıklarına Hız Kesmeden Devam Ediyor
  18. 18:47 Carlo Ancelotti: Arda Güler Her An Hazır, Ancak Forma Şansı Bulamadı
  19. 18:44 Gazze'de İsrail Saldırıları: Açlık, Hastalık ve Ölüm Halkın Peşini Bırakmıyor
  20. 18:40 Uzayda Çarpışma Tehlikesi: Kullanım Dışı İki Uydu, 10 Metreden Az Mesafede Buluştu
Politika Haberleri