Yer altı trafoları tehlike saçıyor

Yer altı trafoları tehlike saçıyor

Yer altı trafoları tehlike saçıyor CHP Mamak Belediye Meclisi ve Bayındırlık ve İmar-Esnaf Komisyonu üyesi Cem Şahin, AKP grubu tarafından rededilen önergede yer altı trafolarındaki tehliketye dikkat çekti ve "BEDAŞ'ı düşündüğünüz kadar vatandaşı da düşünün"...

CHP Mamak Belediye Meclisi ve Bayındırlık ve İmar-Esnaf Komisyonu üyesi Cem Şahin, AKP grubu tarafından rededilen önergede yer altı trafolarındaki tehliketye dikkat çekti ve "BEDAŞ'ı düşündüğünüz kadar vatandaşı da düşünün" dedi.

Cem Şahin'in konuyla ilgili açıklaması şöyle:

Mamak Belediye Meclisi Bayındırlık ve İmar Komisyonuna hemen hemen her ay trafo yeri ayrılması hakkında uygulama imar planı değişikliği konusu getirilmektedir. Bugüne kadar kamu yararı olduğu düşünülerek kabul edilen bu plan değişikliklerine bundan sonra CHP komisyon üyeleri olarak muhalif olacağız. İlgili komisyonda partimiz üyesi olarak bir araştırma yaptım. Yaptığım araştırma sonucunda; elektrik dağıtım şirketlerine park alanları içerisinde tahsis edilen, kiralanan trafo yerlerinin, yer üstüne değil yer altına kurulması konusunda, itirazımızın gerekçesini ve önerimizi açıkça belirterek hazırladığım ve grubumuzdaki arkadaşlarımızın da imzaladığı önergeyi 2016 Temmuz ayı Belediye Meclis toplantısında başkana sundum.

Sunulan önerge şu şekildeydi:

“Kentsel büyümenin kontrolsüz bir şekilde hızla artışı ile yaşam alanları oldukça artmıştır. Elektrik trafolarının bulunduğu trafo binaları, direkler sağlığımız ve güvenliğimiz için kaçınılmaz bir tehlike oluşturmaktadır. Bunun yanı sıra yine kentleşmenin artmasından dolayı yeni enerji merkezlerinin kurulması da zorlaşmıştır. Çünkü boş arsaların fiyatlarının yüksek olması ve yaşam alanlarına yakın olması bu merkezlerin kurulmasına önemli ölçüde engel oluşturmaktadır.

Ülkemizde bazı belediyeler ve dağıtım şirketleri bu sorunlara çözüm için yeraltı trafo merkezlerini kurmaya başlamıştır. Yeraltı trafo merkezleri dünya da özellikle gelişmiş ülkelerde yaygın olarak kullanılmaktadır. 15.06.2004 tarihinde kaybettiğimiz Ahmet Piriştina’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde ülkemizde de ilk defa TEDAŞ’la yapılan bir protokol ile 2001-2003 yılları arasında hayata geçirilmiştir. Şuan İzmir, Kayseri, Kocaeli, İzmit ve birçok şehirde bu çalışmaların örneği bulunmakta, trafolar yer altına alınmaktadır.

Elektrik dağıtım şirketleri tarafından talep edilen trafo merkezlerinin artan sayıları ile görsel kirliliğe neden olduğu ve park alanlarından yer tahsis edilmesine vatandaşlar tarafından yoğun şikâyetler gelmektedir. Bu konuda, fiili olarak yapılması mümkün olan bölgelerde bir plan çerçevesinde trafo merkezlerinin yeraltına tesis edilmesi hususunda ilgili birimler tarafından çalışma yapılmasını, grubumuza yazılı olarak bilgi verilmesi için önergemizin başkanlık makamına havalesini arz ederiz.''

c849fe20-1530-4edd-89b6-3010593d0605.jpg

Sunulan önergeyi Belediye Başkanı, AKP grubunun da oyu ile gündeme almadı

Tarafımızca sunulan önergenin gündeme alınması yapılan oylama sonucu oy çokluğu ile reddedildi.

Belediye başkanı diğer iller ile ilgili de böyle bir uygulama duymadığını, araştırın örnekleri varsa bizde çalışalım memnuniyetle diyor. Bir zahmet önergeyi okuyup, biraz bilgilenip öyle konuşsanız ya sayın başkan. Araştırmamızı önergemiz ile sunduk, gündeme alsanız da biraz da siz araştırsaydınız keşke.

BEDAŞ’ı düşündüğünüz kadar vatandaşı da düşünün

Belediye başkanı yaptığı konuşmasında yer altına alınmasının en mantıklı olduğunu söyledi. Fakat BEDAŞ’ın böyle bir uygulamasının şuana kadar hiçbir yerde olmadığını belirtti. Sebebi ise maliyetinin fazla olmasından dolayı BEDAŞ hiçbir yerde böyle bir uygulama yapmıyor dedi.

BEDAŞ’ I düşündüğünüz kadar keşke vatandaşı da düşünseniz. Elektriğe zam yapılmasına, kayıp-kaçak bedeli alınmasına, nereye harcandığı belli olmayan TRT payı alınmasına karşı tepki göstererek,el yakan elektrik faturalarını ödeyemeyen vatandaşlarımızın hakkını savunun.

f888008c-71de-4443-b459-78ad9f2e8951.jpg

Tekniğini bilmiyorsan susmak en doğrusu

Belediye başkanının önergeye dair teknik yorumu ise şu şekilde oldu. Trafo merkezlerini parklarda yer altına yaptığınız zaman bunun yalıtımı, maliyeti vs. çok olur sağlıklıda değil. Allah korusun yağan yağmurdan sızan su o trafoyu patlatır, bu işin teknik bir takım özellikleri var öyle her şeyi yer altına gömelim demeyle bu iş olmaz.

Biran anlamakta zorluk çektim, acababütün raylı sistemler kapatılmalı diye düşündüm?Netice de insan taşıyor, Allah korusun Ankara’daki sel baskınlarından dolayı ya patlarsa. Bazen bilmediğin konu hakkında susmak en doğrusu.

Mamaklı vatandaşımızı bu yanlış uygulamalar konusunda bilgilendirmek, doğruyu onlara aktarmak bizim görevimiz.

"Yer altı trafoları tehlike saçıyor" haberi, 14 Temmuz 2016 tarihinde yazılmıştır. 14 Temmuz 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Yer altı trafoları tehlike saçıyor haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yer altı trafoları tehlike saçıyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:20 İngiltere'den Düzensiz Göçmenler için Ruanda Planı: Yeni Anlaşma Hakları Güvence Altına Alıyor
  2. 18:16 A Milli Takımımızın UEFA Uluslar Ligi Heyecanı Başlıyor: İlk Maçlar Belli Oldu!
  3. 18:10 Isua Kayaları: Dünya'nın Manyetik Geçmişine Işık Tutuyor
  4. 18:05 O Futbolcunun Galatasaray'daki Sonu Geldi: Okan Buruk, Yıldız Futbolcuyu Kadro Dışı Bıraktı!
  5. 17:59 Galatasaray Süper Lig'de Zafer Peşinde: Üst Üste Kazanma Rekoruna Koşuyor!
  6. 17:58 Ekonomist Demirtaş: Merkez Bankası'nın Faiz Kararı Hatalı!
  7. 17:55 Beyaz Eşya Sektörü: İç Pazarda Artış, İhracatta Düşüş
  8. 17:30 ACER Raporu: Avrupa'da LNG Talebi Artıyor
  9. 17:23 Sağlıklı ve Lezzetli: Yoğurtlu Brokoli Salatası Tarifi!
  10. 17:18 Nijerya'daki Hapishane Tahrip Oldu: Kaçaklar Yakalanıyor, Halk Uyarılıyor
  11. 17:09 Almanya'da Pandemi Döneminde Sağlık Harcamaları Yüzde 20 Arttı
  12. 17:05 Macron: Avrupa'nın Güçlenme Mücadelesi Geride Kalıyor, Ölüm Riskiyle Karşı Karşıya
  13. 17:00 İstanbul'da Hafta Sonu Güneşli Hava Bekleniyor
  14. 16:56 Meta'nın WhatsApp İle İlgili İddiaları: İsrail'in Hedef Belirleme Sisteminde Rolü mü Var?
  15. 16:52 Gazze'de Son 24 Saatte İsrail Saldırılarında 43 Filistinli Hayatını Kaybetti
  16. 16:45 Antalya'da Çöl Tozu Taşınımı: Görüş Mesafesi Azaldı
  17. 16:41 Kaspersky'den Telegram Kullanıcılarına Toncoin Dolandırıcılığı Uyarısı
  18. 16:36 Dunsborough'da 160 Balina Karaya Vurdu: 26 Hayvan Kurtarılamadı
  19. 16:35 Adı Fenerbahçe'yle Anılan Milli Yıldızdan Haber Var! 2 Yıllık İmza Atıldı!
  20. 16:10 Ekonomik Kriz Türkiye'de Çocuk İşçiliğini Artırıyor
Gündem Haberleri