Yıldırım Demirören kulüp başkanlarına seslendi

Yıldırım Demirören kulüp başkanlarına seslendi

Yıldırım Demirören kulüp başkanlarına seslendi TFF'nin Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen ihalenin ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Demirören, bu sezon kulüplerin toplam 360 milyon artı KDV aldığını vurgulayarak,...

TFF'nin Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen ihalenin ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Demirören, bu sezon kulüplerin toplam 360 milyon artı KDV aldığını vurgulayarak, "2017 Haziran ayından itibaren 500 milyon dolar artı KDV, dolar bazında baktığınızda yüzde 20 gibi bir artış oldu. Bu da çok büyük bir rakam ama mühim olan Türk futbolunun bu rakamı çok olumlu ve faydalı bir şekilde kullanması. Burada kulüp başkanlarımıza çok büyük işler düşüyor. Bu para sonsuz gelen bir para değil ona göre harcamaları gerekiyor." dedi.

Ekonomik dağılımda Türk futbolunun altıncı sırada bulunduğunu ancak futbol kalitesi olarak henüz bu noktalara gelemediğini anlatan Yıldırım Demirören, "Demek ki bizim sadece ekonomik değil, futbol olarak da buralara gelmemiz gerekiyor. Bunun için de kulüplerimizin geliri düzgün kullanması ve altyapıya vereceğimiz önem ile yapılır. Bugün tarihi bir gün, bunu çok iyi değerlendirebilirsek kulüplerimizin ve Türk futbolunun önünün çok açık olduğunu söyleyebilirim." şeklinde konuştu.

Türk futbolunun bir aile olduğunu kaydeden Demirören, "Tabii ki bu ailenin içerisinde kendi aramızda üzülmeler olacak ama hepimizin ortak menfaati Türk futbolunun bir araya gelmesidir. Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ ile de çok iyi bir anlayış içerisindeyiz. Tabii ki değerli komisyona da teşekkür ediyorum. 5 tane firma bu işle ilgilendi, ciddi zaman harcadı. Şartlar 2 firmanın katılımına yol açtı. Tekrar hayırlı olsun diyorum.'' ifadelerini kullandı.

GÖKSEL GÜMÜŞDAĞ: TÜRK FUTBOLU İÇİN TARİHİ BİR ARTIŞ

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ ise ihaleyi kazanan Digiturk'ü tebrik ederek, şunları söyledi:

''Özellikle komisyon başkanımız Hüsnü Güreli'nin bize çok katkısı oldu. Ona bir daha teşekkür ediyorum. Kulüpler Birliği Vakfı ile TFF birlik beraberlik içinde bir komisyon oluşturdu ve gece gündüz çalıştı. Bu çalışmanın ürünü de bugün nihayete erdi. Yaklaşık 600-650 milyon dolar ve hedef rakamı çok şükür ki bugün yakalamış durumdayız."

İhalenin bittiğini ancak Kulüpler Birliği Vakfı olarak işe yeni başladıklarını belirten Gümüşdağ, "Yayıncı kuruluşa, ödediği bu paranın karşılığında biz de destek vermeye devam edeceğiz ve futbolun marka değerini her geçen gün arttırmak için ne gerekiyorsa TFF ile birlikte destek vereceğiz. Bugün baktığınızda kulüpler açısından hesaplara göre önümüzdeki yıl Haziran ayı itibarıyla yüzde 50'ye yakın bir artışları olacak. Yani bugünkü gelirin yüzde 47,50 civarı bir artış var. Bu artış bence Türk futbolu için tarihi bir artıştır. Tabii bu artışların doğru kullanmak, finansal fair play anlayışına uygun kullanmak çok önemli. İnanıyorum ki Türk futbolu için çok önemli bir gün. Bunu Türk futbolu için doğru kullanırsak çok önemli artılar ve değerler kazanırız." diye konuştu.

İhaleyi yöneten TFF Başkan Vekili Hüsnü Güreli ise Kulüpler Birliği Vakfı ve federasyon olarak ortaya çıkardıkları sinerjiyle çok önemli rakamlara ulaştıklarının altını çizerek, "Yüzde 50'ye yakın bir artış Türk futbolu için çok önemli. Enteresan bir rakama geldi. Daima mali disiplin ve denk bütçe üzerinden gitmezsek, bu paranın da sonu yok. Bizim federasyonumuzun ulusal lisans talimatı da çok açık. Gelirlerimiz giderlerimize eşit olmalı. Bugüne kadar verdikleri hizmetler için Digiturk'e teşekkür ediyorum. Çok uzun yıllardır çözüm ortağımız." değerlendirmesinde bulundu.

"Yıldırım Demirören kulüp başkanlarına seslendi" haberi, 21 Kasım 2016 tarihinde yazılmıştır. 21 Kasım 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Yıldırım Demirören kulüp başkanlarına seslendi haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yıldırım Demirören kulüp başkanlarına seslendi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  2. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  3. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  4. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  5. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  6. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  7. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  8. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  9. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  10. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  11. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  12. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  13. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  14. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  15. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  16. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  17. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  18. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  19. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  20. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
Spor Haberleri