Yılmaz Özdil'den 'Sen kimsin': Onlar neyse Hulusi Akar da o!

Yılmaz Özdil'den 'Sen kimsin': Onlar neyse Hulusi Akar da o!

Yılmaz Özdil'den 'Sen kimsin': Onlar neyse H... Yazar Yılmaz Özdil'in yeni kitabı "Sen Kimsin?" Kırmızı Kedi Yayınevi etiketiyle okurla buluştu. Özdil'in "Sen kimsin be! Sen kim oluyorsun! Akp döneminde en çok duyduğumuz laf buydu... Kim olduklarını yazdım!" dediği kitapta...

Yazar Yılmaz Özdil'in yeni kitabı "Sen Kimsin?" Kırmızı Kedi Yayınevi etiketiyle okurla buluştu. Özdil'in "Sen kimsin be! Sen kim oluyorsun! Akp döneminde en çok duyduğumuz laf buydu... Kim olduklarını yazdım!" dediği kitapta 400'den fazla isim bulunuyor. Özdil, "Türkiye'nin başına bu dönemde her ne geliyorsa, bu kitaptakilerin zihniyeti yüzünden geliyor" diyor.

Kitaptaki 400 isimden biri de Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar.

Odatv'nin aktardığına göre, Özdil kendine has üslubuyla Orgeneral Hulusi Akar'ı anlatıyor...

İşte 'Sen Kimsin?'de Akar hakkındaki o bölüm:

"Ilık bi bahar akşamıydı...

Ankara’daki ABD elçiliğinin bahçesindeki koltuklarda seçkin misafirler oturuyordu. Sinema perdesi kurulmuş, ışıklar kapatılmıştı. Celal Bayar, Adnan Menderes, iktidardaki demokrat parti’nin bakanları, ellerinde kadehler, suratlarında gururlu bi gülümseme, film seyrediyorlardı. Başrolde, cumhurbaşkanımız vardı. Eisenhower çağırmış, Celal Bayar da, İngiltere’den yola çıkan Mauritania gemisine binerek, ABD’ye varmıştı. Ike lakabıyla tanınan general başkan, bizim cumhurbaşkanına Beyaz Saray’da yemek yedirmiş, burada yaptığı konuşmada “Türk milletinin istikbalini alakayla takip etmemiz gerekiyor'' demişti. Sonra “hadi gez dolaş biraz'' diyerek, altına özel uçağını vermiş, New York, San Francisco, Los Angeles, Chicago, Las Vegas, tam bir ay, 24 eyaleti avantadan gezdirmişti. Yüce Türk basını “reisicumhurumuz el üstünde tutuldu, baştacı yapıldı'' manşetleri atmıştı. Reisicumhurumuz İstanbul ve Ankara’da davul zurnalarla karşılanmıştı. ABD’nin o zamanki Ankara elçisi Avra Warren, bu seyahati siyah-beyaz kaydetmiş, bahçeye sinema perdesi kurmuş, alayını toplamış, ışıkları kapatmıştı. “The film'' böyle başlamıştı.

Çok sürükleyici olan bu filmin, başbakanımız ve bakanlarımız tarafından en çok alkışlanan sahnesi, madalya töreniydi. Başkan Eisenhower, bizzat kendi elleriyle reisicumhurumuzun göğsüne madalya takıyordu. Seyredenlerin göğsü kabarıyordu.

The legion of merit’ti. ABD liyakat lejyonu madalyası’ydı. “Üstün hizmetlerinden ötürü övgüye layık görülen kişi''lere takılıyordu. Karşı devrimci demokrat parti, Kore’ye asker göndermiş, Nato’ya girmiş, İzmir’e Landsoutheast’i kondurmuş, İncirlik’i vermiş, Türkiye’yi ABD’nin kucağına oturtmuştu... Üstün hizmetlerinden (!) ötürü Celal Bayar’a madalya takmayacaklardı da, kime takacaklardı?

Sonra...
Kenan Evren’e taktılar.
CIA’in “bizim çocuklar''ıydı. Darbe yaptı, solcuları astı, ülkücüleri astı, 1982 anayasasıyla temel hak ve özgürlükleri budadı, sol siyaseti yok etti, toplumsal örgütlenmeyi dincilere teslim etti, piyasa ekonomisine eklemliyorum ayağıyla Türkiye’yi “pazar'' haline getirdi. Ronald Reagan çağırdı, aferin dedi, the legion of merit taktı.

Sonra...
İsmail Hakkı Karadayı’ya taktılar.
İrticaya karşıymış gibi görünüp, AKP’nin önünü açmak için mıntıka temizliği yapan, Tayyip Erdoğan’ı iktidara taşıyan 28 Şubat’ın, genelkurmay başkanıydı. 1997 yılında 28 Şubat süreci başladı, 1998’de Pentagon’a çağırıp, liyakat lejyonu madalyası taktılar.

Sonra...
Hilmi Özkök’e taktılar.
Cumhuriyet’in kırılma noktasında, 2002 senesinde, Akp iktidara gelmeden altı ay önce, henüz kara kuvvetleri komutanıyken taktılar. Buna niye taktılar acaba diye düşünüyorduk ki... Kasaptaki ete soğan doğramam deyince, anladık! Kendi dönemine ait yalan belgelerle, ordumuzu tek kurşun sıkmadan hapse tıktılar, Hilmi bey hiç oralı olmadı, darbe girişimi var da diyemem yok da diyemem dedi. E hal böyleyken, göğsüne odun köftesi takacak değillerdi tabii.

Sonra...
Yaşar Büyükanıt’a taktılar.
Ona da Hilmi bey gibi, henüz kara kuvvetleri komutanıyken taktılar. Peki buna niye taktılar acaba diye düşünüyorduk ki... 27 Nisan e-muhtırası’yla akp’nin oylarını patlattı, bilahare, Tayyip Erdoğan hükümeti tarafından kendisine “şeref madalyası'' takıldı!

En son...
Hulusi Akar’a taktılar.
Kafamıza çuval geçirdiklerinde, liyakat madalyalı Hilmi bey genelkurmay başkanıydı, liyakat madalyalı Yaşar bey genelkurmay ikinci başkanıydı, Hulusi beye de liyakat madalyasını kafamıza çuval geçiren arkadaş taktı!

Celal Bayar kimse...
Kenan Evren kimse...
Hilmi Özkök kimse...
Bu isimler size neyi çağrıştıyorsa...
Hulusi Akar da odur.

Peş peşe dizilen, aynı tespihin tanesidir."

"Yılmaz Özdil'den 'Sen kimsin': Onlar neyse Hulusi Akar da o!" haberi, 26 Ekim 2017 tarihinde yazılmıştır. 26 Ekim 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Yılmaz Özdil'den 'Sen kimsin': Onlar neyse Hulusi Akar da o! haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yılmaz Özdil'den 'Sen kimsin': Onlar neyse Hulusi Akar da o! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:22 Altın sahiplerini endişelendiren uyarı: 200 lira düşüş yolda!
  2. 19:53 Gazze'deki Şifa Hastanesi Baskını: 200'den Fazla Filistinli Öldü
  3. 19:48 Enerji Bakanı: Nisan Ayında Elektrik ve Doğalgaz Fiyatlarında Değişiklik Olmayacak
  4. 19:46 Pratik ve Doğal Çözümlerle Pas Lekelerinden Kurtulun!
  5. 18:17 Işın Karaca’nın Eski Eşi Sedat Doğan'dan Şok Haber! Tanzanya’da Mahsur!
  6. 18:10 İnci taneleri yine bomba gibi! Azem ters köşe yapacak gibi!
  7. 18:00 Icardi, gol sıralamasında tarihi bir geri sayıma mı gidiyor?
  8. 17:52 Amerikalı Tüketicilerin Güveni Endeksi Mart Ayında Yükseldi
  9. 17:48 İzmir'de Zeki Müren'e Özel Heykel: Sanatın Mirası Sonsuza Kadar Yaşayacak
  10. 17:44 Zelyut Yorumuyla: Türkiye'de Dolar ve Sermaye Girişi Tartışmaları
  11. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
  12. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
  13. 17:32 Fransa'da Milli Takımda Oruç Yasak Tartışması: Diawara Kamptan Ayrıldı
  14. 17:29 Peygamber Efendimiz’in Mukaddes Emanetlerinin Restorasyonu: Şişli’de Bir Mirasın Geleceğe Taşınışı
  15. 17:14 YEO Teknoloji ve Robo Otomasyon İş Birliğiyle Türkiye'nin Enerji Geleceğine Yön Veriyor
  16. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
  17. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  18. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  19. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  20. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
Gündem Haberleri