'YSK üyeleri FETÖ'den tutuklu ama seçimlerde şaibe yok!'

'YSK üyeleri FETÖ'den tutuklu ama seçimlerde şaibe yok!'

'YSK üyeleri FETÖ'den tutuklu ama seçimlerde... Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer, Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında kasım ayı içerisinde YSK’ya başvurarak FETÖ terör örgütü ile ilişkisi bulunduğu gerekçesiyle tutuklu bulunan ve yine FETÖ...

Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer, Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında kasım ayı içerisinde YSK’ya başvurarak FETÖ terör örgütü ile ilişkisi bulunduğu gerekçesiyle tutuklu bulunan ve yine FETÖ ile ilişiği bulunduğu gerekçesiyle ihraç edilen YSK üyelerinin isimlerini istedi. Ayrıca Biçer Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında YSK’ya yaptığı başvuruda seçimlerde şaibe olup olmadığını ve bu anlamda da seçimlerin yenilenip yenilenmeyeceğini de YSK’ya sordu.

KİMLER TUTUKLU?

15 Temmuz’un ardından FETÖ terör örgütüne mensup olmak gerekçesiyle Yüksek Seçim Kurulu’ndan beş üyenin tutuklu bulunduğunun bilgisini paylaşan YSK, ilgililerin YSK’daki iş ve eylemleri nedeniyle tutuklu bulunmadığı söyleyerek savunmaya geçti.

YSK’nın cevabının ardından açıklama yapan CHP’li vekil Dr. Biçer; “FETÖ terör örgütüne mensup olduğu gerekçesiyle tutuklanan ve ihraç edilen üyelerin YSK’daki iş ve eylemlerinde şaibe olmadığına nasıl karar verilmiş? YSK gibi bir yapını üyeleri FETÖ’den tutuklanıyor ama tutuklu eski üyelerin YSK’daki iş ve eylemlerinde sorun olmadığı ifade ediliyor.  FETÖ’den tutukladığınız üyelerin iş ve eylemlerine ne kadar güvenebiliyorsunuz?'' diyerek hükümete yüklendi.

FETÖ’CÜ ÜYELERİN GÖREV YAPTIĞI DÖNEMDEKİ SEÇİMLER DEĞERLENDİRİLMEYECEK!

Manisa milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer, YSK’da görev yapmış ve şu an FETÖ’den tutuklu bulunan üyelerin görevde bulundukları süre zarfında gerçekleşen seçimlerin sonuçlarının tekrar değerlendirilip değerlendirilmeyeceğini sordu. YSK CHP’li vekile şu cevabı verdi;

“ 2002 yılından bugüne kadar görev yapan Kurul üyelerimizden seçim sonuçlarına hile karıştırdığı gerekçesiyle tutuklanan veya ihraç edilen bulunmamaktadır.

7 Haziran 2015 ve 1 Kasım 2015 tarihlerinde yapılan Milletvekili Genel Seçimlerinde İbrahim Zengin, Ali Kaya ve Ünal Demirci Yüksek Seçim Kurulu’nda üye olarak görev yapmışlardır. Adı geçenlerin görev yaptıkları dönem içerisinde yapılan seçim sonuçları yeniden değerlendirilmeyecektir.''

1-147.jpg2-141.jpg

YSK ÜYELERİ FETÖ’DEN TUTUKU AMA SEÇİMLERDE ŞAİBE YOK!

Seçim sonuçlarının yeniden değerlendirilmeyeceği yönündeki cevaba tepki gösteren Biçer, “FETÖ’den tutuklu üyelerin değerlendirdiği seçim sonuçlarında şaibe yokmuş! Seçim sonuçları yeniden değerlendirilmeyecekmiş! Bu insanların iş ve eylemlerine güvendiğiniz için bu kadar kritik bir kurumda üyeliğe getirdiniz! Sizin güvendiğiniz insanlara bizler güvenmedik! Seçimlerin adil usullerle değerlendirilmediğini defalarca ifade ettik! Seçim sonuçlarında şaibe olduğu bu kadar aleni iken, seçim sonuçlarının yeniden değerlendirilmemesi de açıkça baskıcı yönetimin sandık korkusudur!'' dedi.

By Lock SORUŞTURMASI GEÇİREN KAÇ ÜYE VAR?

CHP’li vekil Biçer, YSK üyelerinden By Lock Soruşturması geçiren kişilerin isimlerini istedi. YSK verdiği cevapta kimlerin By Lock soruşturması geçirdiğini bilmediğini ifade etti.

HALKIN KURTULUŞ PARTİSİ’NİN VE EMİNAĞAOĞLU’NUN YSK BAŞVURULARINA RET KARARININ ALTINDA FETÖCÜ ÜYELERİN İSİMLERİ VARDI!

Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer; “Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan’nın Diplomasının bulunup bulunmadığına ilişkin YARSAV eski Başkanı Av. Ömer Faruk Eminağaolu’nun ve Halkın Kurtuluş Partisi’nin YSK’ya başvuruları oldu. Bu başvurularda Erdoğan’ın diplomasının araştırılması talep edildi. Muhtarlarımızın diploması ile ilgili herhangi bir şüphe oluştuğunda ya da şikâyet söz konusu olduğunda YSK bir komisyon kurarak bunu araştırıyor ve muhtarın diplomasının ispatlanamaması halinde görevine son veriliyor. YARSAV eski başkanı Av. Ömer Faruk Eminağaoğlu ve Halkın Kurtuluş Partisi bu bağlamda YSK’ya başvurarak Recep Erdoğan’nın diplomasındaki şüphelerin aydınlatılmasını istemişlerdir. Ama FETÖ’den tutuklu üyeler her iki başvuruya da ret vermişlerdir! Muhtarların diplomasını araştıran YSK’nın Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan’ı kollama sebebi nedir? FETÖ’cülerin Erdoğan’ı koruma sebebi nedir? diyerek önemli bir konuya vurgu yaptı.

ofe1.jpgofe2.jpgofe3.jpg

DİPLOMA NEREDE?

FETÖ’den soruşturması bulunan üyelerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın diplomasını araştırmak için yapılan başvuruların önünü kesmesine tepki gösteren Biçer, koruma kalkanlarına rağmen diploma meselesiyle ilgili tüm hukuki haklarını kullanacağını da ifade etti.

"'YSK üyeleri FETÖ'den tutuklu ama seçimlerde şaibe yok!'" haberi, 04 Ocak 2017 tarihinde yazılmıştır. 04 Ocak 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan 'YSK üyeleri FETÖ'den tutuklu ama seçimlerde şaibe yok!' haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'YSK üyeleri FETÖ'den tutuklu ama seçimlerde şaibe yok!' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:40 ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Yarın Ankara’ya Geliyor
  2. 12:06 İrlanda, Gazze'ye Destek: Soykırım Davasına Müdahale Ediyor!
  3. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  4. 11:45 Altaylı, YÖK'ün denklik kararını sert eleştirdi: "Bunun tek sonucu felaket!"
  5. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  6. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  7. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  8. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  9. 11:20 Sabancı'dan dev hisse devri: Hisselerin satışı tamamlandı!
  10. 11:19 10 Yunan Adası'nda kapıda vize heyecanı! Bayram tatiliniz hazır mı?
  11. 11:19 Evrenin gizemleri birer birer çözülüyor! Kara deliğin manyetik alanları görüntülendi
  12. 11:18 Çakarlı konvoyla gündem olan muhtardan açıklama: "Araçlar bana ait değil, kiralık"
  13. 11:18 TÜİK verileri ortaya koydu: Emeklilere maaşları artık yetmiyor!
  14. 11:18 Vladimir Putin: Diğer silahlar gibi F-16’ları da yok edeceğiz
  15. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
  16. 10:48 Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı
  17. 10:42 Çocuklar Duymasın'ın yıldızı Hayal Garip'ten şiddet itirafı: Hakaret, iftira, dayak
  18. 10:35 Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa'ya yanıt: Mürit müridi nasıl ihraç edecek
  19. 10:32 Türkiye İstatistik Kurumu: Ekonomiye güven martta arttı
  20. 10:27 Prof. Ahmet Ercan, İstanbul'da riskli 5 ilçeyi açıkladı: İşte en riskli 5 ilçe
Politika Haberleri