Yunan adalarındaki koşullar alarm veriyor

Yunan adalarındaki koşullar alarm veriyor

Yunan adalarındaki koşullar alarm veriyor Avrupa'ya sığınmacı akınının zirve noktasına ulaştığı 2015 yazının üzerinden bir yıl geçmesine rağmen Güneydoğu Avrupa ülkelerindeki sığınmacılar hala çok zor koşullar altında. Deutsche Welle Türkçe'de yer alan...

Avrupa'ya sığınmacı akınının zirve noktasına ulaştığı 2015 yazının üzerinden bir yıl geçmesine rağmen Güneydoğu Avrupa ülkelerindeki sığınmacılar hala çok zor koşullar altında. Deutsche Welle Türkçe'de yer alan habere göre, Protestan kiliselerinin yardım kuruluşu Diakonie'nin afet yardımları bölümü, Güneydoğu Avrupa bölgesi koordinatörü Markus Koth, Balkan güzergâhının kapatılmasının ardından sadece Yunanistan'da 57 bin kişinin sıkışıp kaldığını belirterek, bölgedeki sığınmacıların durumunun 'çoğunlukla kötü, hatta bazen felaket boyutlarda' olduğunu söyledi.

Yunan adalarında tahminen 10 bin sığınmacı bulunduğunu ve asıl kapasitesi 8 bin kişi olan adaların bu yükün üzerinden kalkamadığını belirten Koth, pek çok sığınmacının elektrik ve akan suyun bulunmadığı çadır kamplarda barındırıldığını ve sağlık riskleriyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

İnsanların 'kurban' konumundan sıyrılarak kaderlerini kendilerinin tayin edebilmesi için iyi ve güvenli barınma koşullarının oluşturulmasının elzem olduğuna dikkat çeken Markus Roth, özellikle de yalnız kadınlar ve çocuklar için bunun acil önem taşıdığını vurguladı.

Macaristan'a eleştiri

Sırbistan'ın Macaristan sınırındaki Horgos'taki durumla ilgili izlenimlerini de aktaran Koth, burada şu an yaklaşık 450 sığınmacının son derece zor koşullar altında dallardan yapılmış, üstü tenteli barınaklar ve çadırlarda yaşadığını, Macar makamlarının günde sadece 15 kişiyi sınırdan soktuğunu belirtti.

Macaristan'da temmuz ayı başında yürürlüğe giren yasa, sınır polisine, sınıra sekiz kilometreden az uzaklıktaki Macar topraklarında görülen sığınmacıların Sırbistan'a gönderilmesi yetkisi tanıyor.

Üç adada 3 bin 800 çocuk

Diğer yandan çocuklara yardım kuruluşu Save the Children da, Ege'deki Yunan adalarındaki koşullar konusunda uyararak, "Küçük çocuklu kadınlar el yapımı çadırlarda toprak üstünde uyumak zorunda kalıyor. Bazı kamplarda yeterli içme suyu, tuvalet, duş bulunmuyor" açıklaması yaptı. Yardım kuruluşunun verilerine göre şu an Midilli, Sakız Adası ve Sisam'da (Samos) 3 bin 800'ü çocuk olmak üzere toplam 10 bin 300 sığınmacı bulunuyor. Save the Children, toplam rakamın geçen yılın aynı dönemine göre büyük oranda düştüğünü, ancak Türkiye ile AB arasında varılan mutabakat sonucu adalardaki sığınmacıların Yunan anakarasına artık geçememesi ve adalardaki kapasitenin düşürülmesi nedeniyle koşulların zorlaştığını kaydetti.

BM Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNHCR) verilerine göre Yunan adalarına gelen sığınmacı sayısı geçen aya göre ikiye katlandı. UNHCR, temmuz ayı boyunca Yunan adalarına 560 kişinin geldiğini, ağustos ayında ise bu sayının şimdiden bin 367 olduğunu bildirdi.

"Yunan adalarındaki koşullar alarm veriyor" haberi, 17 Ağustos 2016 tarihinde yazılmıştır. 17 Ağustos 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Yunan adalarındaki koşullar alarm veriyor haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yunan adalarındaki koşullar alarm veriyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  2. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  3. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  4. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  5. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  6. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  7. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  8. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  9. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  10. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  11. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  12. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  13. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  14. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
  15. 15:04 Perde Arkasında Gizlenen Cinayet: 'Anneme Taciz Etti, Öldürdüm'!
  16. 15:00 Wasco'da Korkunç Olay: İnşaat İşçileri Bacak Çiğneyen Adamla Karşılaştı!
  17. 14:55 İsrail Kısıtlamalarına Rağmen Mescid-i Aksa’da Cuma Namazı Kılındı
  18. 14:51 Lamborghini'nin Yenilenen Logosu: Güçlü, Zarif, Cesur
  19. 14:43 Yapay Zeka: İş Dünyasında Devrim, Akademide Yenilik
  20. 14:39 Kosova'nın Kuzey Mitroviça Bölgesinde Türkçe Resmi Dil Oldu!
Dünya Haberleri