Yurt yangını sonrası ilk gözaltılar Eğitim Sen'e!

Yurt yangını sonrası ilk gözaltılar Eğitim Sen'e!

Yurt yangını sonrası ilk gözaltılar Eğitim S... Adana Aladağ’da 11’i öğrenci 12 kişinin ölümüne yol açan yangın faciasını öğrendikten sonra bölgeye giden Eğitim Sen yöneticileri gözaltına alındı. Yöneticiler, bakanlar yurttan ayrıldıktan sonra serbest bırakıldı....

Adana Aladağ’da 11’i öğrenci 12 kişinin ölümüne yol açan yangın faciasını öğrendikten sonra bölgeye giden Eğitim Sen yöneticileri gözaltına alındı. Yöneticiler, bakanlar yurttan ayrıldıktan sonra serbest bırakıldı. Adana Eğitim Sen Başkanı Ahmet Karagöz, “keşke bu önlemleri yangının çıkmaması için alsalardı, çocuklarımız da ölmeseydi'' dedi.

''GİRMEMİZE İZİN VERİLMEDİ’

Suvar'dan Nergis Demirkaya'nın haberine göre, Adana yangınında 6 yetkili gözaltına alındı ancak onlardan önce 4 Eğitim Sen’li gözaltına alındı. Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Ahmet Karagöz yaşananları anlattı. Yangını haber aldıktan hemen sonra inceleme yapmak, ailelerin acılarını paylaşmak için Aladağ’a gitmek üzere 4 kişilik heyetle yola çıktıklarını anlatan Karagöz şunları söyledi:

“Saat 02.00 sularında Aladağ’a ulaştık. Çok yoğun güvenlik önlemi vardı. Yangının yaşandığı bölgeye gitmemize izin verilmedi. Başbakan yardımcısı ve bakanların ilçeye gelmekte olduğu söylendi. Bu arada her birimizin koluna bir polis girdi ve bizi karakola götürdüler. Başbakan Yardımcısı ve bakanlar gidene kadar karakolda bekletildik.''

“Bizi nasıl tehlike unsuru olarak gördüler bilmiyorum'' diyerek yaşanan duruma tepki gösteren Karagöz, polisin “ilçede gerginlik olmasın'' diye bu gözaltını savunduğunu söyledi. Karagöz, “Keşke bu önlemi çocuklarımızın ölümüne yol açan yangının çıkmaması için alsalardı'' dedi.

''İLKOKULDA ÖZEL YURT AÇILAMAZ’

Yangında hayatını kaybeden çocukların 10-14 yaşında olduğuna dikkat çeken Karagöz, basına yansıyan ortaöğretim yurdu iddiasının doğru olmadığını söyledi. Mevcut yasalara göre devlet dışında kurumların ilköğretim düzeyinde yurt açamadığını belirten Karagöz, “MEB tarafından denetim yapılmadığı, yapıldıysa da görmezlikten gelindiği ortaya çıkıyor'' dedi.

Devlet ücretsiz kaliteli yurt hizmetini yeterince vermediği için yoksul ailelerin çocuklarını cemaat yurtlarına teslim etmek zorunda kaldığını söyleyen Karagöz, buna yol açanların, ihmali bulunanların en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini kaydetti.

''SADECE DEVLET AÇABİLİR’

Öğrenci yurdundaki yangın faciasıyla ilgili Eğitim Sen’den yazılı açıklama yapıldı. Sadece lise ve üniversite öğrencileri için özel yurt açılabildiğinin altı çizilen açıklamada şöyle denildi:

“Aladağ’da ''Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Orta Öğretim Kız Öğrenci Yurdu’nda çıkan yangında ölen çocukların 11-14 yaşları arasında ortaokul (ilköğretim ikinci kademe) öğrencileri olduğu açıktır. Temel eğitim çağındaki çocuklar için sadece devlet tarafından yurt ya da pansiyon kurulabilmesine rağmen, ortaokul öğrencilerinin bu yurda yerleştirilmesinin önünü açan herkes bu kitlesel cinayetten öncelikli olarak sorumludur.''

"Yurt yangını sonrası ilk gözaltılar Eğitim Sen'e!" haberi, 30 Kasım 2016 tarihinde yazılmıştır. 30 Kasım 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Yurt yangını sonrası ilk gözaltılar Eğitim Sen'e! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yurt yangını sonrası ilk gözaltılar Eğitim Sen'e! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:06 İrlanda, Gazze'ye Destek: Soykırım Davasına Müdahale Ediyor!
  2. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  3. 11:45 Altaylı, YÖK'ün denklik kararını sert eleştirdi: "Bunun tek sonucu felaket!"
  4. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  5. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  6. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  7. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  8. 11:20 Sabancı'dan dev hisse devri: Hisselerin satışı tamamlandı!
  9. 11:19 10 Yunan Adası'nda kapıda vize heyecanı! Bayram tatiliniz hazır mı?
  10. 11:19 Evrenin gizemleri birer birer çözülüyor! Kara deliğin manyetik alanları görüntülendi
  11. 11:18 Çakarlı konvoyla gündem olan muhtardan açıklama: "Araçlar bana ait değil, kiralık"
  12. 11:18 TÜİK verileri ortaya koydu: Emeklilere maaşları artık yetmiyor!
  13. 11:18 Vladimir Putin: Diğer silahlar gibi F-16’ları da yok edeceğiz
  14. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
  15. 10:48 Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı
  16. 10:42 Çocuklar Duymasın'ın yıldızı Hayal Garip'ten şiddet itirafı: Hakaret, iftira, dayak
  17. 10:35 Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa'ya yanıt: Mürit müridi nasıl ihraç edecek
  18. 10:32 Türkiye İstatistik Kurumu: Ekonomiye güven martta arttı
  19. 10:27 Prof. Ahmet Ercan, İstanbul'da riskli 5 ilçeyi açıkladı: İşte en riskli 5 ilçe
  20. 10:24 Eşitsizlik artıyor: Türkiye'de yüzde 1’lik kesim servetin yüzde 40’ını alıyor
Gündem Haberleri