Yurttaşlar Kanal İstanbul Projesi’nin ÇED bilgilendirme toplantısına alınmadı!

Yurttaşlar Kanal İstanbul Projesi’nin ÇED bilgilendirme toplantısına alınmadı!

Yurttaşlar Kanal İstanbul Projesi’nin ÇED bi... 2011 yılında açıklanan ve kamuoyunda “çılgın proje'' olarak adlandırılan “Kanal İstanbul'' projesinin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) bilgilendirme toplantısı bugün Arnavutköy Yeni Belediye Binası Kültür Merkezi yapılıyor....

2011 yılında açıklanan ve kamuoyunda “çılgın proje'' olarak adlandırılan “Kanal İstanbul'' projesinin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) bilgilendirme toplantısı bugün Arnavutköy Yeni Belediye Binası Kültür Merkezi yapılıyor. Kültür Merkezi önünde barıkat kuran polis, yurttaşları ve bölge muhtarlarını toplantıya almadı. İçeri alınmayan yurttaşlar ve bölge muhtarları durumu protesto etti.
'YAPTIĞINIZ SUÇTUR'
Toplantının yapıldığı salona giren HDP Ekoloji Komisyonu üyesi Prof. Dr. Beyza Üstün toplantının usulen yanlış yapıldığını, bu toplantının tüm İstanbul halkını ilgilendirdiğini ve halkın da bu toplantıya alınmadığını söyleyerek tüm yaşam savunucularını salonu terk etmeye çağırdı.Üstün şöyle konuştu:
Usulen yanlış yapıyorsunuz. Burası halkın buluştuğu bir yer değil. Dolayısıyla katılımı hiç olamaz. İki nedenle: Danıştay aldığı kararlarda şunu söyler, bu yapılacak olan projenin yapıldığı yerler de dahil olmak üzere etkilenen herkese haber vermek zorundasınız. Usulen yanlış yapıyorsunuz. Buranın halkı yok burada. Bu kanal İstanbul’u ilgilendiriyor, bu kanal halkı ilgilendiriyor. Sadece Arnavutköyü değil, Küçükçekmece’yi değil Danamandra’yı değil Yaptığınız suçtur.

'BU PROJE HALKIN YERİNDEN EDİLMESİ PROJESİDİ'
Toplantıyı terk eden yaşam savunucuları dışarıda basın açıklaması yaptı. Beyza Üstün Kanal İstanbul Projesi’nin güzergahının arkeolojik alanlar, su havzalarından geçtiğini belirterek tüm İstanbul’u etkileyeceğini söyleyerek bu projenin yapılamayacağını dile getirdi. Daha sonra söz alan, bölgede emlakçılık yapan bir vatandaş bu projenin halkın yerinden edilmesi projesi olduğunu söyleyerek halka değil rantçılara, çıkarcılara, sermaye gruplarına fayda sağlayacağını söyledi.

65-001.jpeg891.jpg

912.jpg

Bu proje halkın yerinden edilmesi projesidir. Anadolu’dan canını dişine takarak buraya gelen insanlar bir sene sonra, iki sene sonra evi barkı rantsal dönüşüme bırakarak  geldiği yere mi gidecek? Bugün şu anda ortada kanal olmamakla beraber bölgede sanal konutlar satılıyor, sanal daireler satılıyor. Bunlar tamamen yabancı şirketler adı altında satılıyor. Katar’a Bahreyn’e satılıyorlar. Bu ülkedeki 80 milyon halkın bu projeden fayda göreceğini zannetmeyin. Burada tamamen rantçılar, çıkarcılar, sermaye grupları kazanacaktır. Ben Arnavutköy’de 20 yıldır oturuyorum, salonun içinde oturan tek bir kişiyi tanımıyorum. Şirketlerden fayda sağlayan insanlar, Arnavutköy halkı adına salon içerisinde bulunmaktadır. Bizler burada u antidemokratik uygulamaları kınıyoruz. Halktan haber almak istiyorlarsa, buyursunlar gelsinler mahalle halkını dinlesinler, halk bunu kabul ediyor mu yoksa halk bu rant projelerini elinin geri mi itiyor…
Salona alınmayanlar dışarıda “Rezalet'' diyerek durumu protesto etti. Bir vatandaş “Madem kendiniz çalıp kendiniz oynayacaksınız neden vatandaşları çağırdınız?'' diyerek duruma tepki gösterdi.

"Yurttaşlar Kanal İstanbul Projesi’nin ÇED bilgilendirme toplantısına alınmadı!" haberi, 27 Mart 2018 tarihinde yazılmıştır. 27 Mart 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Yurttaşlar Kanal İstanbul Projesi’nin ÇED bilgilendirme toplantısına alınmadı! haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yurttaşlar Kanal İstanbul Projesi’nin ÇED bilgilendirme toplantısına alınmadı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:24 Cemevleriyle ilgili yeni karar Resmi Gazete'de
  2. 08:18 DEM Parti'den Bakan Yerlikaya'ya tepki: Kayyum yolsuzluklarını ve bıraktıkları borçları inceleyin
  3. 08:11 Fehmi Koru: AK Parti’ye yakın yazarlar ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ diyorlar
  4. 08:07 Murat Ağırel yazdı: ‘Belediyenin içinden geçmişler’
  5. 08:05 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji'den çok sayıda kente kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
  6. 05:47 Sadettin Saran açıkladı: Göreve gelirsek Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız
  7. 05:35 Başkentte ucuz alışverişin adresi! Markette fiyatlar artarken orada düşüyor
  8. 05:31 Otomobillerde Nisan ayı kampanyasını başlattı! Bu listeye bakmadan karar vermeyin
  9. 05:29 Hyundai fiyatlamalarını güncelledi! Türkiye'nin en ucuz aracıydı
  10. 05:27 Bakan Şimşek para politikaları hakkında konuştu: Harcamalarda kesintiye gideceğiz
  11. 05:25 Tesla'dan Türkiye'ye özel ucuz model sunuldu: Tek motorlu Model Y satışta
  12. 05:17 Tesla'dan Türk müşterilere müjde geldi: Model Y'ye özel 1,3 milyon lira indirim sunuyorlar
  13. 05:15 AYM'den ek vergi kararı verildi: 75 bin mükellef bunu bekliyordu
  14. 05:11 Mehmet Şimşek'e 'yerel halk' tepkisi: Sömürge valisi böyle konuşur
  15. 05:08 Zamanaşımına uğrayan hesaplarda önemli değişiklik yapılacak
  16. 05:02 CHP’den Et ve Süt Kurumu'na tepki geldi: Zam geri alınmalı
  17. 04:59 Merkez Bankası'nın rezervlerinde artış gözlemlendi
  18. 04:57 Tüketici kredilerinde artış gözlemlendi
  19. 04:54 Kafe ve restoranlardaki fahiş fiyat boykotuna ticaret odasından tepki geldi
  20. 04:52 Ekvador'da son 2 günde 2 belediye başkanı suç çeteleri tarafından öldürüldü
Gündem Haberleri