Yusuf Halaçoğlu'ndan sert açıklama: Suriyeliler, Cumhurbaşkanı'nın eşi istedi diye mi vatandaşlığa alınacak?

Yusuf Halaçoğlu'ndan sert açıklama: Suriyeliler, Cumhurbaşkanı'nın eşi istedi diye mi vatandaşlığa alınacak?

Yusuf Halaçoğlu'ndan sert açıklama: Suriyeli... MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Suriyeli'lere vatandaşlık verilmesi konusunda kendisini eleştirenlere, "Balkanlardan gelenler Evlâd-ı Fatihandı. Suriye'den gelenler kim? Evlad-ı fatihan kimlerdi biliyor musunuz? Mehmet Akif,...

MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Suriyeli'lere vatandaşlık verilmesi konusunda kendisini eleştirenlere, "Balkanlardan gelenler Evlâd-ı Fatihandı. Suriye'den gelenler kim? Evlad-ı fatihan kimlerdi biliyor musunuz? Mehmet Akif, Yahya Kemal, Ali Şen, Naim Süleymanoğlu, Hulusi Kentmen, Hidayet Türkoğlu, Oktay Sinanoğlu, Âfet İnan, Metin Oktay, Emel Sayın, Mustafa Kemal" dedi.

Suriyeli'lere vatandaşlık verileceğine ilişkin tartışmalara katılan MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, "Balkanlardan gelenleri kabul ettik, neden Suriyeli'lere karşısınız?" diye açıklama yapan bazı çevrelere tepki gösterdi. Halaçoğlu şöyle konuştu:

"Bazı kişiler Suriyeli sığınmacıların Türkiye'ye kabulüyle ilgili olarak, 'Balkanlar'dan gelenleri kabul ettik neden Suriyeli'lere karşısınız? Onları da kabul edelim' diye yorum yapıyor. Balkanlar'dan gelenler Evlâd-ı Fatihandı. Suriye'den gelenler kim? Biraz tarih bilginiz varsa bilirsiniz, yoksa okuyun araştırın. Sosyolojik, kültürel, ekonomik, sağlık, demografik ve siyasi problemler de cabası. Kaldı ki neden ve ne için Türk vatandaşlığına alınacak? Nüfusumuz mu az. Yoksa işçiye mi ihtiyaç var? Veya Cumhurbaşkanının eşi istedi diye mi? Ortaya çıkan asayiş sorunlarından hiç bahsetmiyorum bile. Bunu uygulayanlar yarın vatana ihanetle anılacaktır. 'Keşke' demenin de faydası olmayacaktır." 

EVLAD-I FATİHAN KİMLER?

"Cahille uğraşmak kadar kişiye zulüm olmaz" diyen Halaçoğlu, sosyal medya üzerinden de dile getirdiği tepkisinde şu ifadeleri kullandı:

"'Evlâd-ı Fatihan kimdi ve bu ülkeye ne faydaları oldu' diyor bazıları. Evlâd-ı Fatihan Rumeli'yi fethederek Türk toprağı yapan, Anadolu'dan, Rumeli'yi Türkleştirmek için oraya yerleştirilen Yörük-Türkmenlerdi. Osmanlı Devleti oraları kaybedince ata yurtlarına döndüler. Çanakkale’de şehit oldular. Milli mücadelede vatanın kurtulması için çalıştılar. Evlad-ı fatihan kimlerdi biliyor musunuz? Birçok kişi bilmiyor. Yüzlerce var. Bazıları Mehmet Akif, Yahya Kemal, Fahrettin Altay, Ahmet Cevdet Paşa, Ali Şen, Naim Süleymanoğlu, Koca Yusuf, Hulusi Kentmen, Hidayet Türkoğlu, Oktay Sinanoğlu, Âfet İnan, Metin Oktay, Emel Sayın, Fevzi Çakmak, Mustafa Kemal vs. vs. Bu ülke için neler yaptılar dersiniz? Artık cehaletiniz sebebiyle kendinizle alay eder hale geldiniz. Yani Evlâd-ı Fatihan herşeyden önce Balkanları fethedenlerin çocukları, torunları. Bunlar kimdi diyenlere: Sen kimsin?"
 

"Yusuf Halaçoğlu'ndan sert açıklama: Suriyeliler, Cumhurbaşkanı'nın eşi istedi diye mi vatandaşlığa." haberi, 12 Temmuz 2016 tarihinde yazılmıştır. 12 Temmuz 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Yusuf Halaçoğlu'ndan sert açıklama: Suriyeliler, Cumhurbaşkanı'nın eşi istedi diye mi vatandaşlığa.. haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yusuf Halaçoğlu'ndan sert açıklama: Suriyeliler, Cumhurbaşkanı'nın eşi istedi diye mi vatandaşlığa.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:54 Murat Ağırel: Ülkemizde de sıklıkla yaşanan bu yakalamalarda metamfetamin maskelenmeye çalışılıyor
  2. 08:48 Barış Yarkadaş: Mustafa Kemal’in askeri olmaktan onur duyduk
  3. 08:42 Türkiye'de satılan en ucuz Tesla modeline 814 bin TL zam yapıldı
  4. 08:37 Akli denge iddiasıyla ipler iyice gerildi: İbrahim Tatlıses açtı ağzını yumdu gözünü
  5. 08:32 Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında birbirine girdi
  6. 08:27 Ölen borçlusunun mezarını açtı, ateşe verip cesedi yakmak istedi
  7. 08:22 Diyanet'in gezi maliyeti dudak uçuklattı
  8. 08:17 Nuray Babacan: Cumhurbaşkanlığı ekibinin Akşener’in ekibiyle yakın ilişkide olduğu iddia edildi
  9. 08:13 İsmail Saymaz: Yolcular uyarmış, 50 saniye önce teleferiği durdurmuşlar
  10. 08:10 Aytunç Erkin yazdı: Erdoğan’ın okumadığı “yolsuzluk” raporu/kitabı
  11. 08:07 Fehmi Koru: AK Parti zirvesi, AK Partili medyayı okuyup dinlese
  12. 08:05 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji'den İstanbul dahil birçok il için sağanak uyarısı
  13. 02:59 Para transferi açıklamasındaki not MASAK’ı harekete geçirdi
  14. 02:57 Haiti'de çete şiddeti: İlk 3 ayda 2 bin 500 kişi öldürüldü
  15. 02:55 BMGK'de yapılan Kosova oturumunda gergin dakikalar yaşandı
  16. 02:54 Steinmer, Türkiye'de: Terörle mücadele, güvenlik ve göç konuları gündemde
  17. 02:51 UNICEF açıkladı: 'Çocuk ölüm ve yaralanmalarının yarısının sebebi patlayıcılar'
  18. 02:45 İsmail Kartal'ın görevine son verin çağrısı gündemde
  19. 02:43 Yalı Çapkını'na sürpriz transfer: 'Tayyar' katılıyor
  20. 02:42 Dünya milyarderler listesinde Türkiye sürprizi! Gelir eşitsizliğinin ispatı
Politika Haberleri