Zarrab'ın yalanı ortaya çıktı! Yıllık geliri 11 milyar dolar

Zarrab'ın yalanı ortaya çıktı! Yıllık geliri 11 milyar dolar

Zarrab'ın yalanı ortaya çıktı! Yıllık geliri... ABD'de yargılanan Reza Zarrab'ın iddianamesi ortaya çıktı. İddianamede yer alan detaylar Türkiye'deki siyasilerin başını ağrıtacak düzeyde. Öte yandan iddianamede yer alan ayrıntılarda Zarrab'ın savcılığa verdiği ilk ifadede...

ABD'de yargılanan Reza Zarrab'ın iddianamesi ortaya çıktı. İddianamede yer alan detaylar Türkiye'deki siyasilerin başını ağrıtacak düzeyde. Öte yandan iddianamede yer alan ayrıntılarda Zarrab'ın savcılığa verdiği ilk ifadede yalan söylediği ortaya çıktı. 

Savcı’nın, Zarrab’ın kefaletle serbest kalmaması için hazırladığı dosyada, Zarrab’ın savcılık makamına verdiği ilk ifadelere ilişkin ipuçları da yer aldı. Bharara’nın dosyasında, Zarrab’ın ilk ifadelerinde bazı konularda “gerçekleri olduğu gibi söylemediği'', bazı ülkelere yaptığı yolculukları sakladığı, hatta mal varlığı konusunda da sakladığı unsurlar olduğu yer aldı.

“Zarrab, ABD yargısıyla işbirliği içinde gitti'' söylentilerine karşılık, Savcı Bharara’nın dosyasında, ilk ifadelerinde Zarrab’ın hem mal varlığı, hem de yaptığı uluslararası yolculuklar konusunda “yalan beyanda bulunduğu'' ifade edildi.

Dosyada, Zarrab’ın 19 Mart’ta gözaltına alındıktan sonra “ilk ifadesinin'' alındığı belirtilerek, aynen şöyle denildi;

“Zarrab, ilk ifadelerinde hem mali durumu, hem de uluslararası yolculukları konusunda yanlış bilgi verdi, hem yolculuklarının tümünü anlatmadı, hem de mal varlığını daha az göstermeye çalıştı.''

Dosyada, Zarrab’ın ilk ifadesinde son 10 yıl içinde  Londra, Avrupa, Çin, Singapur ve Tayland’a tatil için ziyaretlerde bulunduğunu anlattığı, ancak aynı dönemde Rusya’ya 2007 ve 2010 yılında, Azerbaycan’a 2009’da, Suudi Arabistan’a 2013 ve 2015 yıllarında, Mısır’a 2014’te ve Lübnan’a 2015’te yaptığı yolculuklardan hiç bahsetmediği ifade edildi. Zarrab’ın bu yolculukları, Makedonya ve İran pasaportları ile yapmış olduğunun belirlendiği de vurgulandı.

ABD’YE 100 BİN DOLARDAN FAZLA NAKİT PARAYLA GİTMİŞ !

Dosyada, Zarrab’ın büyük mal varlığını ortaya koymak isteyen Savcı Bharara, kendisi ve ailesinin 19 Mart’ta Türkiye’den ABD’ye gelirken, beraberlerinde 103 bin Dolar nakit parayla yolculuk ettiklerine de vurgu yaptı. Sadece Zarrab’ın üzerinden çıkan bu nakitin bile, kendisinin mal varlığı hakkında bir fikir verebileceği dosyada ifade edildi.

'ZARRAB’IN YILLIK GELİRİ 11 MİLYAR DOLAR !'

Savcı Bharara dosyasında, Zarrab’ın ilk ifadelerinde altın ticareti, mobilya işi ve Türkiye’deki bir mağaza aracılığıyla, yıllık gelirini yaklaşık olarak 720 bin dolar olarak beyan ettiğini vurguladı.

Ancak davanın açılması için yapılan soruşturmada, FBI’ın da katkılarıyla bulunan Reza’nın yıllık gelirine ilişkin rakamın, kendi beyanının “çok üzerinde'' olduğu vurgulandı. Savcı, Zarrab’ın yıllık gelirinin 11 milyar doların üzerinde olduğuna dosyada yer verdi. Dosyada Zarrab’ın mal varlığına ilişkin bölümde şu ifadeler yer aldı;

reza-a-haber-001.jpg

A HABER’E VERDİĞİ RÖPORTAJ, “YALAN SÖYLEDİĞİNİN'' DELİLİ OLDU

“Davalı ilk ifadesinde altın ticareti, mobilya işi ve Türkiye’deki bir mağaza aracılığıyla yıllık gelirinin yaklaşık 720 bin dolar olduğunu beyan etmiştir. Ancak bu beyanlar yanlıştır ve davalının gelirini ve üzerindeki malların değerini dramatik şekilde düşürmeye yöneliktir. Belki de davalının mal varlığına ilişkin en iyi kanıt, bizzat kendisinin kamuoyu önünde yaptığı açıklamalar olabilir. Örneğin, 19 Nisan 2014’Te Zarrab bir televizyona verdiği bir röportajda, mal varlığının burada beyan ettiği 720 bin doların çok üzerinde olduğunu ortaya koymuştur. Zarrab bu röportajın bir bölümünde, ABD ambargosu koyulmadan önce günde bir ton altın ihraç ettiğini söylemektedir. Altının bir onsunun değerini 300 dolar olarak alırsak, ki bu son 15 yılın en düşük rakamıdır, Zarrab’ın günlük ihracatının bedeli 9 milyon 600 bin dolara gelir. Bu da yılda 3.5 bilyon dolarlık altın ihracatı anlamındadır. Üstelik Zarrab’ın altın ihracatı işi de yaptığı tüm  ihracatların yüzde 40’ından azına tekabül etmektedir. Yine aynı röportajda Zarrab, 25 milyar TL’lik (11 milyar dolar) ihracat yapmakta olduğunu söylemektedir.''

Dosyada, Zarrab’ın aile şirketi olan Royal Holdings aracılığıyla döviz alım-satımı işinde de yer aldığına dikkat çekilen dosyada, “davalı ayrıca mobilya işi, gemicilik ve inşaat işleri de yapmaktadır'' denildi.

Dosyada, Zarrab’ın diğer işlerinde 2011 yılına ait rakamlara  yer verildi. Buna göre;

* Al Nafees bürosu araclığıyla 2011’de 3 milyar 452 milyon 919 bin 870 Dolar döviz sattığı ve 3 milyar 452 milyon 928 bin 229 dolarlık döviz alınmış.
* Al Nafees ayrıca Mellat Exchange’ın da aralarında olduğu kurumlar için mali alışverişlere girmiş
* Atlantis Capital Trading Ltd yaklaşık 1 milyar 2 milyon 900 bin dolar ve 412 milyon Euroluk para transferine aracılık etmiş.
* Zarrab, Royal Shipping şirketi aracılığıyla yaptığı gemicilik işlerini ise, ilk ifadelerinde hiç beyan etmemiş.

ZARRAB’IN LÜKS HAYAT TARZI DA BHARARA’NIN DOSYASINDA

Zarrab’ın büyük malvarlığını, yaşamakta olduğu lüks hayat tarzının da ortaya koyduğunun vurgulandığı Savcı Bharara’nın dosyasında, “Zarrab ilk ifadesinde 8 milyon dolara aldığı bir evi olduğunu, bir ofis ve Türkiye’de bir mağaza sahibi olduğunu söyledi. Tüm bu ifadeler yalan'' denildi. Buna gerekçe olarak da Zarrab’ın  2014 Mayıs ayında mal varlığına ilişkin gönderdiği bir e-posta kanıt olarak ortaya konuldu. Bu e-postaya göre, Zarrab’ın Savcı Bharara’nın dosyasına giren mal varlığı şöyle;

*  Zarrab’ın en kendi adına en azından 20 gayrımenkul, sahip olduğu şirketler, kızı ve eşi adına da en az üç gayrımenkul.
* Toplam değerleri 40 bin Euro’yu aşan çok sayıda silah
* Zarrab, eşi ve Royal grubu tarafından sahip olunan toplam değeri 100 bin Euroya varan 6 adet at
* Yaklaşık 7 deniz gemisi (Rza Yatçılık ve Royal Turk LLC adına kayıtlı)
* TC-RZA adına kayıtlı bir özel jet
* Zarram ya da Royal şirketi adına kayıtlı 17 lüks otomobil
* Toplam değerleri 10 milyon dolardan fazla sanat eserleri.

"Zarrab'ın yalanı ortaya çıktı! Yıllık geliri 11 milyar dolar" haberi, 26 Mayıs 2016 tarihinde yazılmıştır. 26 Mayıs 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Zarrab'ın yalanı ortaya çıktı! Yıllık geliri 11 milyar dolar haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Zarrab'ın yalanı ortaya çıktı! Yıllık geliri 11 milyar dolar 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:13 Fatih Terim isyan etti: Böyle bir hakem masraf edip Fransa'dan mı getirilir
  2. 09:06 İstanbul boğazındaki ünlü mekanda tecavüz skandalı
  3. 09:00 Çorlu tren kazası davası bugün
  4. 08:50 AK Parti’den Bursa’da dev enkaz: Borç 20 milyar TL
  5. 08:45 Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'nda seferler üç gün sonra normale döndü
  6. 08:40 Hyundai IONIQ 5, Türkiye'ye özel donanımıyla satışa sunuldu
  7. 08:35 Kiracısı Demet Akalın'ı çıldırttı: O evi almak için milletin ağız kokusunu çektim
  8. 08:31 Gönül Dağı dizisinin ekibinde yaşanan taciz davası sonuçlandı
  9. 08:27 CHP kurmayları anlattı: Yargı krizi konuşulacak
  10. 08:24 ABD'ye kaçan yazar Eylem Tok ve oğlu hakkında son durum: Oğuz Murat Aci'nin avukatından açıklama
  11. 08:20 İsmailağa'da liderlik kavgası kızıştı: Cübbeli Ahmet'ten tehdit açıklaması
  12. 08:16 Diyanet Tasarruf Genelgesi’ni deldi: Audi A6 tahsis edildi
  13. 08:11 Aytunç Erkin yazdı: Ziyaret iptal olabilir 2 gün içinde netleşecek
  14. 08:08 Fehmi Koru: Seçim yenilgisini yeni gündemlerle unutturma başarısı sebebiyle, AK Parti’ye tebrikler
  15. 08:04 Meteoroloji'den sağanak alarmı: Meteoroloji'den 44 il için sarı kodlu uyarı
  16. 05:03 25 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları
  17. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  18. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  19. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  20. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
Gündem Haberleri