Art arda gelen felaket haberleri sırasında eğlenceye giden bakan eşinden ‘akustik’ savunması

Art arda gelen felaket haberleri sırasında eğlenceye giden bakan eşinden ‘akustik’ savunması

Art arda gelen felaket haberleri sırasında e... Van'da yaşanan çığ faciası sırasında Kars'ta eğlenceye katıldığına dair görüntüleriyle gündeme gelen Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'un eşi Pervin Ersoy, eski

Van'da yaşanan çığ faciası sırasında Kars'ta eğlenceye katıldığına dair görüntüleriyle gündeme gelen Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'un eşi Pervin Ersoy, eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş hakkında suç duyurusunda bulundu. Ersoy'un avukatları Ani Harabeleri'nde eğlenen müvekkillerinin "kilisenin akustiğini test ettiğini" öne sürdü.

Türkiye, Van'da yaşanan çığ faciası ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda meydana gelen kaza haberleriyle sarsılırken, Kars'ta bir eğlenceden görüntü paylaşan Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'un eşi Pervin Ersoy, eğlence görüntülerini sosyal medyada gündeme getiren Barış Yarkadaş hakkında bulunduğu suç duyurusunda bulundu.

'KİLİSENİN AKUSTİĞİNİ TEST EDİYORDU'

Pervin Ersoy'un avukatları, dün gece 23.00'te bir açıklama yaparak Barış Yarkadaş'ı savcılığa şikayet ettiklerini duyurdu. Avukatlar, "Pervin Ersoy orada eğlenmiyor, kilisenin akustiğinin test edildiği sırada misafirlere eşlik ediyordu" ifadesini kullandı.

YARKADAŞ DUYURDU

Yarkadaş, Pervin Ersoy'un avukatının suç duyurusunda bulunduğu bilgisini Twitter hesabından paylaştı. Yarkadaş şunları kaydetti:

"AKP'li Turizm Bakanı - ETS Tur'un Sahibi Mehmet Ersoy'un eşi Pervin Ersoy, Van'da 38 kişinin çığ altında kaldığının ortaya çıktığı saatlerde Kars - Ani Harabeleri'ndeki (Ani Kenti) tarihi bir kilisede arkadaşlarıyla birlikte, şarkı söyleyip eğleniyordu. Eğlence videosunu memleketim Kars'la ilgili gelişmeleri internette tararken şans eseri gördüm. Üstelik video gizli saklı da değildi. Eğlence görüntülerini aynı gezinin organizatörlerinden olduğu anlaşılan Gelecek Partisi Kurucusu Ömer Faruk Başaran'ın eşi Evrim Kırmızıtaş Başaran yayınlamıştı.

Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'un eşinin "tarihi kilise"de Aslı Hünel'in söylediği şarkılara eşlik ettiğini ve eğlendiğini gösteren videoyu yayınlamam üzerine, avukatı "meslek etiğine aykırı" bir açıklama yaparak, hakkımda suç duyurusunda bulunduklarını belirtmiş.

Önce avukata kısa bir cevap: Pervin Ersoy'un avukatı iseniz, müvekkilinizin kişilik haklarına yönelik bir hakaret, iftira ya da aşağılama varsa buna ilişkin başvuruyu yapar ve konuya ilişkin hukuki gerekçeyi anlatan bir duyuru yayınlarsınız. Yayınladığınız açıklama, mesleğinizin etiğine aykırıdır. Avukatlar müvekkilleri ile ilgili açıklama yapmak zorunda kalırsa, 'müvekkilini kutsamaz, orantılı konuşur ve durumun net tespitini yapar.' Bu sizin mesleğinizin temel kurallarından biridir. Size bunu hatırlatmak zorunda kaldığım için üzgünüm.

'GELELİM ASIL KONUYA'

Gelelim asıl konuya:

Pervin Ersoy adına avukatı tarafından yapılan açıklamada, Ersoy'un Van'da yaşanan acı hadiseyi öğrenmesine rağmen, geziyi iptal edemediği, bunun zor olacağı belirtiliyor. Yani; Ersoy ve geziye bir tur şirketi aracılığıyla eşlik edenler, çığ faciasından haberdar...

Zaten, tarihi kilisede kurallara ve geleneklere aykırı bir biçimde söylenen iki şarkının görüntüsü, Van'da 38 kişinin çığ altında kaldığının ortaya çıkmasından yaklaşık 2 saat sonra paylaşılmış. Videoda Pervin Ersoy da şarkılara eşlik ediyor. Avukatlar ise buna rağmen Ersoy'un çok üzüntülü olduğunu, hatta bu yüzden olayı duyar duymaz Erzurum'da bir camide dua ettiğini söylüyor.

Demek ki; Ersoy çığdan da diğer gelişmelerden de haberdar... Uzatmayalım; peki videodan da görüldüğü üzere "çok üzgün olduğu" belli olan Pervin Ersoy, buna rağmen nasıl olmuş da Aslı Hünel'in tarihi kilisede söylediği iki şarkıya eşlik etmekten geri kalmamış... Üstelik, alkışlarıyla "sanatçı"ya da moral vermiş... Neden ve nasıl mı? Avukatların açıklamasına göre, Aslı Hünel tarihi kilisenin "akustiğini" Pervin Ersoy ve 59 arkadaşına gösteriyormuş?

'METİNER'E DE DAVA AÇIN'

Neresinden tutsan elinde kalan bu açıklama, bir de dava tehdidi ile bitiyor. Avukatlara tavsiyem, bir dava da AKP eski Milletvekili @MetinerBasin 'a açmaları... Zira ben o görüntüleri yayınladıktan sonra Metiner "Bu tam bir rezalettir" diye yazdı.

'UMARIM DAVAYA DÖNÜŞÜR'

Umarım hakkımdaki şikayet davaya dönüşür. Biz de böylece davada bu gezilerin kim tarafından organize edildiği, katılımcıların tur şirketine kaç TL ödediğini ve bu gezilere ilişkin diğer bilgileri açığa çıkarma şansına kavuşuruz. 38 cana rağmen geziyi iptal edememenin ticaretten başka bir izahı var mı sizce de?

Son not: İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kar tatilini hem HALK TV, hem de HABERTÜRK'te açık ve net bir dille eleştirdim. Kim yanlış yaparsa bunu bir yurttaş olarak dile getiririm. 38 can çığ altındayken tarihi bir mekanda kurallara ve geleneklere aykırı bir şekilde eğlenilemez!

Yarkadaş sosyal medya hesabından"Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'un eşinin "tarihi kilisede Aslı Hünel'in söylediği şarkılara eşlik ettiğini ve eğlendiğini gösteren videoyu yayınlamam üzerine, avukatı "meslek etiğine aykırı" bir açıklama yaparak, hakkımda suç duyurusunda bulunduklarını belirtmiş" diye yazdı.

Kendisinin de Karslı olduğunu belirten Yarkadaş, "Eğlence videosunu memleketim Kars'la ilgili gelişmeleri internette tararken şans eseri gördüm. Üstelik video gizli saklı da değildi. Eğlence görüntülerini aynı gezinin organizatörlerinden olduğu anlaşılan Gelecek Partisi Kurucusu Ömer Faruk Başaran'ın eşi Evrim Kırmızıtaş Başaran yayınlamıştı."

"Art arda gelen felaket haberleri sırasında eğlenceye giden bakan eşinden ‘akustik’ savunması" haberi, 08 Şubat 2020 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Art arda gelen felaket haberleri sırasında eğlenceye giden bakan eşinden ‘akustik’ savunması haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Art arda gelen felaket haberleri sırasında eğlenceye giden bakan eşinden ‘akustik’ savunması 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:17 Işın Karaca’nın Eski Eşi Sedat Doğan'dan Şok Haber! Tanzanya’da Mahsur!
  2. 18:10 İnci taneleri yine bomba gibi! Azem ters köşe yapacak gibi!
  3. 18:00 Icardi, gol sıralamasında tarihi bir geri sayıma mı gidiyor?
  4. 17:52 Amerikalı Tüketicilerin Güveni Endeksi Mart Ayında Yükseldi
  5. 17:48 İzmir'de Zeki Müren'e Özel Heykel: Sanatın Mirası Sonsuza Kadar Yaşayacak
  6. 17:44 Zelyut Yorumuyla: Türkiye'de Dolar ve Sermaye Girişi Tartışmaları
  7. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
  8. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
  9. 17:32 Fransa'da Milli Takımda Oruç Yasak Tartışması: Diawara Kamptan Ayrıldı
  10. 17:29 Peygamber Efendimiz’in Mukaddes Emanetlerinin Restorasyonu: Şişli’de Bir Mirasın Geleceğe Taşınışı
  11. 17:14 YEO Teknoloji ve Robo Otomasyon İş Birliğiyle Türkiye'nin Enerji Geleceğine Yön Veriyor
  12. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
  13. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  14. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  15. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  16. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  17. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  18. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  19. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  20. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
Politika Haberleri