AstraZeneca, Covid-19 Aşısı Üretimini Durdurdu: Güncellenmiş Aşı Taleplerine Odaklanıyor

AstraZeneca, Covid-19 Aşısı Üretimini Durdurdu: Güncellenmiş Aşı Taleplerine Odaklanıyor

AstraZeneca, Covid-19 Aşısı Üretimini Durdur... AstraZeneca, Covid aşısının talebindeki düşüş nedeniyle üretimi durdurduğunu açıkladı. Aşı, pandemi döneminde milyonlarca yaşamı kurtarmış olsa da, nadir kan pıhtılaşması riskiyle tartışmalara yol açtı. Şirket, güncellenmiş aşılar için yeni talepleri karşılamaya odaklanıyor.

AstraZeneca, Covid-19 aşısının üretimini durdurduğunu açıkladı. Pandemi sırasında hayat kurtaran bu aşı, nadir kan pıhtılaşması riskiyle karşı karşıya. Şirket, güncellenmiş aşı taleplerine odaklanıyor, ancak aşının geçmiş başarısıyla yeni zorluklar arasında bir denge bulunması gerekiyor.

AstraZeneca, aşının geliştirilmesinden gurur duyduklarını ifade etti ancak ticari bir karar almak zorunda olduklarını belirtti. Yeni koronavirüs varyantlarının ortaya çıkmasıyla birlikte talebin güncellenmiş aşılara kaydığını ve bu nedenle üretim ve tedariklerin durdurulduğunu açıkladılar.

Aşı, pandemi döneminde milyonlarca insanın hayatını kurtardığı tahmin edilirken, aynı zamanda nadir görülen ancak bazen ölümcül olabilen kan pıhtılaşması gibi yan etkilere neden olabiliyor.

Oxford-AstraZeneca ortaklığı tarafından geliştirilen Covid aşısı, Oxford Üniversitesi'ndeki bilim insanları tarafından rekor sürede geliştirilmişti. Normalde 10 yıl süren aşı geliştirme süreci, bu kez 10 ay gibi kısa bir sürede tamamlandı.

AstraZeneca aşısı, diğer muadillerine kıyasla daha ucuz ve saklanması daha kolay olduğu için "dünya için bir aşı" olarak kabul edilmişti. İngiltere'nin kapanma politikasında önemli bir rol oynadı.

Ancak aşının ünü, nadir görülen kan pıhtılaşması gibi yan etkilerle sarsıldı ve bazı ülkeler alternatif aşılara yöneldi.

AstraZeneca'nın yaptığı açıklamada, kullanımın ilk aşamalarında milyonlarca yaşam kurtarıldığını ve çabalarının dünya genelinde tanındığını belirtti. Ancak talebin azalmasıyla birlikte üretimin ve tedarikin durdurulduğunu açıkladılar.

Profesör Finn, aşının piyasadan çekilmesinin artık etkisiz olduğunu ve virüsün orijinal aşılardan uzaklaştığını belirtti. Bu nedenle yeniden formüle edilmiş aşıların kullanıldığını ifade etti.

AstraZeneca'nın Covid aşısının güvenli ve etkili olduğu genel olarak kabul edilse de nadir görülen kan pıhtılaşması gibi ciddi yan etkilere sahip olduğu biliniyor. Aşı, adenovirüs ailesinden modifiye edilmiş bir virüs içeriyor ve virüsün kendisini içermiyor.

Geçtiğimiz aylarda aşı ile ilgili toplu davalar açıldı ve AstraZeneca, aşının nadir durumlarda TTS'ye neden olabileceğini kabul etti. Bu durum bazı kişilerin ciddi sağlık problemleri yaşamasına veya ölümüne neden olabilir.

"AstraZeneca, Covid-19 Aşısı Üretimini Durdurdu: Güncellenmiş Aşı Taleplerine Odaklanıyor" haberi, 10 Mayıs 2024 tarihinde yazılmıştır. 10 Mayıs 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan AstraZeneca, Covid-19 Aşısı Üretimini Durdurdu: Güncellenmiş Aşı Taleplerine Odaklanıyor haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AstraZeneca, Covid-19 Aşısı Üretimini Durdurdu: Güncellenmiş Aşı Taleplerine Odaklanıyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 21 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:10 Emeklilere müjde: Yazın 1 ay ücretsiz! Cebinizden tek kuruş bile çıkmayacak
  2. 00:06 İsrail'de Hapis Yolu Göründü!
  3. 00:00 Hazine ve Maliye Bakanlığı rakamı açıkladı: Borç stoku 7 trilyon 492 milyar lirayı aştı!
  4. 00:00 Elektrikli araçlara alışamayanlar için işte en az yakıt tüketen otomatik vitesli araçlar!
  5. 00:00 Türkiye'nin en büyük teknoloji mağazasının iflas hikayesi: 200 mağaza kapandı!
  6. 23:05 Valve'ın bir sonraki oyunu olan Deadlock sızdırıldı: Half-Life 3'ü beklemeyin!
  7. 23:05 Google, Finlandiya'daki veri merkezini genişletmek için 1 milyar avro yatırım yapacak
  8. 22:44 Epic Games bu sefer oyun yerine Discord Nitro'u ücretsiz sunuyor!
  9. 22:44 Minecraft Dungeons, Microsoft Store'da büyük indirime girdi! Bu fırsatı kaçırmayın!
  10. 22:35 Netanyahu, kendisine yönelik tutuklama emri talebini "antisemitizm" olarak değerlendirdi
  11. 22:09 Selen Görgüzel'den Skandal Kalça Açıklaması Geldi!
  12. 21:53 Esra Dermancıoğlu’ndan Cannes tepkisi geldi! 'Yarı Çıplak!'
  13. 21:48 Şahan Gökbakar, Derbi Sonrası Konuştu!
  14. 21:32 İsrail, BM Güvenlik Konseyi'nin Reisi için yapılan saygı duruşuna tepki gösterdi
  15. 21:31 Fenerbahçe'den Dursun Özbek açıklaması!
  16. 21:27 Reisi'nin hayatını kaybetmesi ardından İsrail'den ilk açıklama geldi: "Bizim bir dahlimiz yok"
  17. 21:26 Bu araçlar artık satışa sunulmayacak! Son tarih 7 Temmuz
  18. 21:26 İşte Citroen Berlingo'nun yenilenen logosuyla birlikte sunulan özellikler ve fiyatları!
  19. 21:21 Uzman, altın sahiplerine yönelik tuzak hakkında bilgi verdi: "Bu hafta içinde gerçekleşecek"
  20. 21:19 Ankara’da korkunç kaza: Vinç halatı koptu, baba ve oğul hayatını kaybetti
Dünya Haberleri