Ayetullah Ali Hamaney: 'İranlı yetkililer Amerikalı yetkililerle hiçbir düzeyde asla görüşmeyecek'

Ayetullah Ali Hamaney: 'İranlı yetkililer Amerikalı yetkililerle hiçbir düzeyde asla görüşmeyecek'

Ayetullah Ali Hamaney: 'İranlı yetkililer Am... İran’ın ruhani lideri Ayetullah Ali Hamaney, İran’ın ABD’yle hiçbir zaman teke tek görüşme yapmayacağını ancak Washington’un 2015 nükleer anlaşmasına geri dönmesi halinde çoklu görüşmelere katılabileceklerini belirtti.ABD...

İran’ın ruhani lideri Ayetullah Ali Hamaney, İran’ın ABD’yle hiçbir zaman teke tek görüşme yapmayacağını ancak Washington’un 2015 nükleer anlaşmasına geri dönmesi halinde çoklu görüşmelere katılabileceklerini belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump ise daha önce İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile BM Genel Kurul toplantıları çerçevesinde bu ay New York’ta bir araya gelebileceğini söylemişti.

İran devlet televizyonuna göre Hamaney, “İranlı yetkililer Amerikalı yetkililerle hiçbir düzeyde asla görüşmeyecek. Bu İran’a baskı uygulama politikalarının bir parçası. Maksimum baskı politikaları başarısız olacak” ifadelerini kulandı.

Hamaney, İranlı tüm yetkililerin bu görüşü benimsediğini söyledi.

Başkan Trump geçen yıl ABD’yi İran’la altı ülke arasında yapılan 2015 tarihli ululslararası nükleer anlaşmadan çekmiş ve nükleer programını sona erdirmesi karşılığında kaldırılan ekonomik yaptırımları yeniden devreye sokmuştu.

ABD’nin maksimum baskı politikası karşısındaysa İran anlaşmayla öngörülen yükümlülüklerini adım adım bırakmaya başlamıştı. İran, AB ülkelerinin ekonomisini yaptırımlardan korumayı başaramaması halinde bu anlaşmanın daha çok maddesini ihlal etmeye hazırlandığını söylüyor.

Devlet meselelerinde son sözü söyleyen isim olan Hamaney, Amerikalılar’la görüşmenin maksimum baskı projesinin başarılı olduğunu göstereceğini kaydetti.

Tahran ve Washington arasındaki gerilim Suudi Arabistan’daki petrol sahalarına haftasonunda düzenlenen saldırıların ardından artmıştı. Saldırı petrol fiyatlarında ani artışa ve Ortadoğu’da yeni çatışma kaygılarına neden olmuştu.

Trump Pazartesi günü yaptığı açıklamada, “Saldırının arkasında İran var gibi görünüyor” demiş ancak savaşa girmek istemediği mesajını da vermişti. İran ise saldırılarla bağlantısı olduğunu reddetmişti.

Suudi Arabistan ise saldırıların İran silahlarıyla yapıldığını belirtmiş ve güçlü şekilde yanıt verme kapasitesine sahip olduğu uyarısında bulunmuştu.

Suudi Arabistan BM uzmanlarından saldırıyı araştırmaya yardım etmelerini istedi. Suudi hükümetinden yapılan açıklamada, saldırıların uluslararası güvenlik ve küresel enerji tedariğine tehdit oluşturduğu belirtildi ve uluslararası camiaya, bu saldırıların arkasında olanlara karşı koymak için “sorumluluklarını üstlenme” çağrısında bulunuldu.

İran ve Almanya’dan İran’a “ortak yaklaşım” kararı

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Almanya Başbakanı Angela Merkel’le Suudi Arabistan’daki petrol tesislerine düzenlenen saldırılara toplu yanıt verilmesi konusunda hemfikir olduklarını kaydetti.

İki lider ayrıca bölgede gerilimi azaltma ve İran konusunda ortak bir yaklaşım sergileme ihtiyacı olduğu konusunda görüş birliği içinde olduklarını bildirdi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un ofisinden yapılan açıklamada da, Fransa’nın Körfez krizini çözmek için diplomatik çabaları sürdürdüğü vurgulandı.

"Ayetullah Ali Hamaney: 'İranlı yetkililer Amerikalı yetkililerle hiçbir düzeyde asla görüşmeyecek'" haberi, 17 Eylül 2019 tarihinde yazılmıştır. Dünya kategorisi altında bulunan Ayetullah Ali Hamaney: 'İranlı yetkililer Amerikalı yetkililerle hiçbir düzeyde asla görüşmeyecek' haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ayetullah Ali Hamaney: 'İranlı yetkililer Amerikalı yetkililerle hiçbir düzeyde asla görüşmeyecek' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:51 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan 2 kişi İstanbul'da yakalandı
  2. 08:45 Eski bürokrat hakkında soruşturma başlatıldı
  3. 08:39 Oyunculuğu bırakıp maneviyata yönelen Yaşar Alptekin 4 katlı evini gösterdi
  4. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
  5. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
  6. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  7. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
  8. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
  9. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
  10. 08:03 İsmail Saymaz: İmamoğlu, AK Parti’nin anketinde 5.3 puan önde
  11. 08:01 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den yağış ve toz uyarısı
  12. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
  13. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  14. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  15. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  16. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  17. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  18. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  19. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  20. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
Dünya Haberleri