Aziz Yıldırım: Devlet 2015’te yaşanan kurşunlanma olayını çözmezse bu olaylar yaşanır

Aziz Yıldırım: Devlet 2015’te yaşanan kurşunlanma olayını çözmezse bu olaylar yaşanır

Aziz Yıldırım: Devlet 2015’te yaşanan kurşun... Otobüse yapılan saldırının sırrı.

"... Flamengo üç yıl boyunca arka arkaya kupayı aldı. Rakip kulüpler, Kardinal Jaime Camara’ya şikayette bulundular: Flamengo haksız rekabet yapıyordu. Peder Goes, Tanrı’nın yolunu aydınlatmaktan başka bir şey yapmadığını açıklayarak kendini savundu ve Flamengo’nun renkleri olan kırmızı-siyah renkli tespihiyle oyuncular için dua etmeyi sürdürdü; bu renkler aynı zamanda bir Afrika tanrısının renkleriydi ve Hz. İsa ile Şeytan’ı temsil ediyordu."

Uruguaylı sosyalist yazar Eduardo Galeano’yla başladım Trabzon-Fenerbahçe maçı sonrasında yaşananları anlatmak için.

Evet...

Pazar gününe dönelim.

Maç sonrası Fenerbahçeli futbolcular galibiyet sevincini orta yuvarlakta yaşarken Trabzon taraftarı sahaya girdi ve olaylar başladı. Futbolcular kendilerini korumak için meşru müdafaa yaptı vs... Türkiye bir yandan 31 Mart seçimlerine doğru yol alırken bir taraftan da futbolda yaşanan sorunları konuşuyor! Maç sonrası Fenerbahçe’yi 20 yıl yöneten başkanı Aziz Yıldırım’la konuştum.

Yıldırım öfkeliydi ve "Maç iptal edilmeliydi" cümlesini kurdu daha ilk sözünde. Sonrasında da dokuz sene öncesine işaret etti. Aziz Yıldırım kurşunlanma yaşanırken kulübün başındaydı ve tesadüfe bakın teknik direktör bugün olduğu gibi İsmail Kartal’dı. Fenerbahçe’nin eski başkanı dedi ki:

"Devlet, 4 Nisan 2015’te yaşanan otobüs kurşunlanması olayını çözemezse bunlar yaşanır. İlk iş Fenerbahçe otobüsüne yapılan saldırıyı aydınlatmak. Ki maç sahaya meşale atıldığında iptal edilmeliydi. Bundan sonra şampiyonluk yüzde 50-50 ve Galatasaray maçına kadar puan kaybetmememiz lazım."

Aziz Yıldırım’ın işaret ettiği otobüs kurşunlanması olayı neydi? 

OTOBÜSE YAPILAN SALDIRININ SIRRI

 19 ve 20 Aralık 2023’te arka arkaya iki yazı kaleme aldım... "F.Bahçe otobüsüne yapılan saldırının sırrı o tüfekte" başlıklı yazımda, 4 Nisan 2015’te Fenerbahçe futbolcu kafilesini taşıyan otobüse Sürmene’de yapılan silahlı saldırının şüphelilerinden N.S.’nin soruşturma dosyasına giren ifadesini aktardım:

"...Benim av merakım bulunmamaktadır ancak aracımın uygun olması nedeniyle arkadaşlarım ile zaman zaman av yapmaya çıkarız. İkametimde bulunan çift namlulu av tüfeği rahmetli babamdan hatıra olarak bana kalmıştır. Diğer otomatik av tüfeği ise abim N.S.’ye aittir... Benim şu an sol kolumda bulunan izler zaman zaman köyde çalıştığım esnada bağ bahçe işleri ile uğraşırken odun ve çalılara sürtünme sonucu meydanda gelmiş eskiye dayalı izlerdir."

Fenerbahçe’nin Adalet Bakanlığı’na yaptığı "Kamu yararına bozma" talepli dilekçesinde N.S.’nin diğer şüpheli E.A.’yla olan ilişkisinin altı çizildi, iki şüphelinin o gün 16 kez görüştüğüne vurgu yapıldı ve olayda kullanılan "silah" üzerinde duruldu. Olaydan dört gün sonra 8 Nisan 2015 tarihinde Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü’nün soruşturma dosyasına giren yazısında şu ifadeler yer aldı: "N.S.’nin internet ve YouTube görüntüleri incelendiğinde; şahsın avcılık yaptığı, 4 Nisan 2015 tarihi (Fenerbahçe otobüsüne yapılan saldırının olduğu gün) saat 22.15 sıralarında meydana gelen olayın ertesi günü olay yerine yaklaşık 200 metre mesafede suç delili olarak bulunan Zafire marka, kundak kısmı ağaç kaplamalı, süper pose av tüfeğinin çok benzerini kullandığı görülmüş... Bu nedenle olayın meydana geliş sırasında E.A. isimli şahsın Rize ilinden konvoyu takiple Sürmene İlçesi girişine kadar geldiği, zaman zaman N.S. isimli şahsa konum hakkında telefon ile bilgi vermiş olabileceği ve N.S. isimli şahsın da olayın meydana geldiği yerde bekleyerek, olayı gerçekleştirmiş olabileceği değerlendirilmiştir..."

Dilekçeyle boğmamayım sizleri ancak uzun uzun anlatıldı yaşananlar.

Adalet Bakanlığı’ndan istenen de dilekçede şöyle yer aldı:  "...Bu denli önemli bir saldırı eyleminde dosya kapsamındaki şüpheliler hakkında bu şekilde bir soruşturma yapılması ve nihayetinde dava açılması için bu denli şüphe uyandıracak önemli deliller varken hiçbirisinin değerlendirilmeyip haklarında kovuşturmaya yapılmasına yer olmadığı yönünde karar anlaşılır değildir. Kovuşturmaya yer olmadığı kararına itirazın reddi kararını içeren hükmün bozulması amacıyla kanun yararına bozma istemiyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurulmasını talep ediyoruz."

"Aziz Yıldırım: Devlet 2015’te yaşanan kurşunlanma olayını çözmezse bu olaylar yaşanır" haberi, 19 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 19 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Aziz Yıldırım: Devlet 2015’te yaşanan kurşunlanma olayını çözmezse bu olaylar yaşanır haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Aziz Yıldırım: Devlet 2015’te yaşanan kurşunlanma olayını çözmezse bu olaylar yaşanır 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:Sozcu

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:07 Türkiye uyarısı: 2024 ılımlı zayıflama yılı olacak
  2. 13:04 Borsa İstanbul'da tarihi zirve yaşandı
  3. 13:02 Bankacılık sektörünün mevduatında artış görüldü
  4. 13:00 Yılan Sanıp Korkmayın! Bu Varlık Çiftçiler İçin Muhteşem Bir Fayda Sağlıyor
  5. 13:00 Yerli Renault Duster'da fiyat karışıklığı! Artık Bursa'da üretiliyor
  6. 12:57 Fiat Egea Cross'un yeni fiyatları açıklandı
  7. 12:55 Elektrikli otomotivde devrim! Bu süspansiyon bataryayı da şarj ediyor
  8. 12:53 Otomotiv sektöründe rüya sona erdi! Türkiye böylesini görmedi
  9. 12:51 Mercedes Benz S Serisi ve BMW 7 Serisi'ne Çinli rakip!
  10. 12:49 Yeni Chery modelleri: Avrupa’nın da gözü artık Uzak Doğu’da
  11. 12:17 Ali Koç'tan plaket hamlesi! Uğur Dündar'a verdi!
  12. 12:12 Aziz Yıldırım'dan 6 yıl sonra hamle!
  13. 12:06 Dursun Özbek'den açıklama!! "Bu onurlu göreve yeniden adayım"
  14. 12:03 Avrupa'nın En Büyük Hattı Türklerin! 500 Milyon Euroluk Dev Proje Hayata Geçiyor
  15. 12:03 Piyasalarda Dolarda Tedirginlik: 40 TL Sınırı Kırılır mı?
  16. 12:02 Ekonomik Kriz Nihat Hatipoğlu'nu da Vurdu: "Ne Rahatlık Var Ne Bereket!"
  17. 12:02 523 Bin Dolar Dolandırıldılar! İki Türk İş İnsanı Sahte Altına Kurban Gitti
  18. 12:02 Tamirci Arabanın Kaputunu Açtı Ve Gördüklerine İnanamadı!
  19. 11:00 Demet Akalın, Zuhal Topal ile ilgili yıllar sonra itirafta bulundu
  20. 10:38 Nico Hulkenberg: Audi için yarışmak özel olacak
Spor Haberleri